söndag 1 maj 2022

Selfie #18

 


Primrose är först ut i Selfie-stafetten. En kul ordlek, där det förra svarets sista bokstav ger den första bokstaven i följande svar.  

Är du nöjd med ditt förnamn, eller vad skulle du vilja heta i stället?  Helrätt ( Det här fixade min mor bra. Det var hon som ville att jag skulle heta Anna-Lena. Andranamnet, Britt, det var min fars förslag. )

Bästa avslappningsmetoden: Ta en promenad eller träna

Bästa mellanmålet:  Apelsin ( äpple duger gott också)

Finaste semesterminnet: När vi var på vandringsresa i Alperna ( Eller i Italien....)

Vad irriterar dej: Alla som bara pratar på om sitt och sej själva ( Kanske jag gör det också, och det är därför jag blir så irriterad)

Favoritmat som barn: Anna-Lena fick äta det som bjöds ( Nej, jag kommer inte ihåg!)


Varför började du blogga?: Skolrelaterad resa gav inspiration

Om du har djur, Varför; varför inte?: Något kul för maken! ( Har två katter. Var utan katt i ett halvår. Rätt gott tyckte jag. Men maken vill gärna ha ett lättskött husdjur. och då är katter perfekt för oss som bor på rena rama landet. )

Om du inte bodde i Sverige, vilket land skulle du då vilja bo i?: Norra Italien ( eller England)

Morgonhumör: Något trött fortfarande

Hobby: En stickning på gång ( fast oftast paus på stickandet under sommarhalvåret)

Drömsemester: Gå i Grövelsjön ( Något har hänt, de  stora visionerna är borta. Men jag hoppas att vi kommer iväg på några dagars vandring i Grövelsjön i sommar. Har goda vänner som rekommenderar  just Grövelsjön. Långresor eller solresor längtar jag inte längre efter. Fast jag vill gärna åka till England någon mer gång )


"Liv" efter döden? Det är en svår fråga. Förnuftmässigt säger jag nej.... men kanske, kanske ändå, att det finns någon plats för alla själar.  Har dock aldrig haft någon kontakt.... eller så  har jag inte  rätt anslutning på.

Ser fram emot Paulas selfie nästa vecka!



29 kommentarer:

  1. Skrattade gott åt ditt svar till fråga 13 - hahaha:-)
    Grövelsjön fick jag googla. Nu vet jag var den ligger. Så duktiga ni är med fjällvandringar. Önskade jag var lika intresserad som ni.
    Så det är din man som ville ha en katt igen. Ja, bara han ta hand om den så...
    Jättekul att läsa dina selfie:-) Min kommer på tisdag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han tar hand om katterna. Två.
      Gillar vandringar! Bästa semestern... Fast inte mer än en mil åt gången... och i maklig takt.

      Radera
  2. Ja din mor kunde det där, ge rätt namn ,-)) Anna-Lena är jättefint! Alperna är vackert, skrattar åt din kommentar att du kanske själv gör det du blir irriterad över ,-))) Ja håller med din make, ett djur behövs ,-) katt är ju perfekt när man bor på landet ,-) Ja hemma blir bra i sommar, Grövelsjön låter mysigt Men några fler gånger vill jag gärna åka till andra länder. Önskar att jag kunde sticka, men avskyr det. Men att kunna sticka sig en mysig tröja, det vore nåt .
    Kul att du svarade på min extra fråga, ,-) Olika sätt vi kom in på bloggandet, men det är kul! Började 2012 så det är ett tag sen. Promenader är rogivande, Och träna, men tror du jag kommit igång med det än, inte!
    Ha det fint KRAM Primrose ,-) och kul att få läsa svar på sin egen första SELFIE ,-))

    SvaraRadera
  3. Jag är också nöjd med Anna-Lena, även om jag också gärna hade hetat Anna-Kaisa som var min mammas önskan.
    Känner lika som dig ang.semester. Någon slags fjällvandring.... det är min melodi. Eller annan semester i Sverige eller de närliggande länderna. Grövelsjön är fint och det finns flera

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra, då kan jag få råd av dej också! Känns bra med hemma i sommar !

      Radera
  4. olika leder att välja på där. / Anna-Lena

    SvaraRadera
  5. Roligt att läsa andras/dina frågor. Blir lite annorlunda än de tidigare. Kram

    SvaraRadera
  6. Roliga nyckelord och jag tycker du fick till bra och fiffiga svar. Nickar igenkännande till några av dem. Roligt att både fundera på svar för egen del och att läsa andras. Många leenden!
    Grövelsjön har vi besökt några gånger och gått olika leder och det var riktigt fint.Hoppas ni kommer iväg. (Har nästan mina svar klara och de kommer på tisdag.
    Önskar dig en bra start på veckan.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande att läsa andras svar! Ska jobba för Grövelsjön. Känns väldigt lagom.

      Radera
  7. Nu tycker jag mitt namn är okej. Som barn hade jag hellre hetat Marie. Det är jag glad att jag inte heter nu😇

    SvaraRadera
  8. vi passar sonens katt när de reser, fördelen är väl att jag kan ha sovmorgon ändå :)

    SvaraRadera
  9. Lika snyggt löst som vanligt. Härligt att du är nöjd med ditt namn. Jag är inte speciellt nöjd med mitt men det blir ju ens identitet.
    Jag håller helt med din make om att det behövs ett djur. Vi hade katter när barnen var små men jag måste erkänna att jag föredrar hund. Sedan var det hur mysigt som helst att ha katt men sonen blev tyvärr allergisk.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker att du har ett av de finaste namn jag vet. Jag var ensambarn, boende över en km från närmsta tänkbara lekkamrat. Alltså hittade jag på en låtsaskompis. Hon hette Gunilla. Vi hade väldigt roligt tillsammans och pratade mycket med varann
      När jag var sju, nästan åtta,
      så skulle jag få ett syskon. Hin skulle förstås få heta Gunilla. Gissa om jag blev besviken, då det kom en kille i stället. Kom inte över att det blev en Roger, på flera månader...
      Katter passar nog mej bäst. De är rätt egensinniga. Precis som jag. Så maken har det inte lätt, en egensinnig fru och två likadana katter. Han hade ju behövt en hund!
      Kram

      Radera
    2. Så olika man kan tycka men en Roger blev väl bra också. Jag fick en syster när jag var åtta år. Mina föräldrar var övertygade om att det var en pojke och han skulle heta Björn. Nu blev det en lillasyster i stället och då föreslog jag Catarina som jag tyckte var så fint och det blev det :D

      Radera
  10. Va kul att selfien fortsätter, får fundera på den till i morgon. Älskar katter, men de måste kunna vara ute, så nu blir det ingen mer katt för oss i lägenheten. Spännande att läsa dina svar, mina kommer i morgon!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, katter är inte gjorda för lägenhetsbrand. Kram

      Radera
  11. Vandringar ligger mig varmt om hjärtat. Katt, älskar jag men svårt att ta hand om ensam.
    13:e frågan är svår men jag har väl haft rätt känning nn gång.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vandra är härligt!
      Hoppas att du skriver om din känning i din Selfie! Kram

      Radera
  12. Heisann, jeg må "humrele" ... på andre kjenner man seg selv: å la seg irritere over sitt eget uvett! Tar meg i det flere ganger og tenker "nå er du for selvopptatt"!! Å bo i Italia hadde kanskje ikke vært så dumt? Ha fine dager ;:OD)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blir man irriterad på sig själv! Italien.. absolut

      Radera
  13. Att vara utan djur, i mitt fall hund, skulle göra livet torftigt.
    Katt går också bra, men inte här, det är alldeles för många katter i området där vi bor.
    Kul att vi kan fortsätta några veckor till med våra selfies.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska försöka leta upp dej också... funkade inte med länken

      Radera
  14. Morgontrött känner jag igen. Tar lite tid att komma igång, men sen så....
    Grövelsjön är en drömsemester så god som någon annan. Och där kan man verkligen tala om avslappnande promenader/vandringar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska boka snart. Så har man nåt att se fram emot

      Radera
  15. Grövelsjön skulle locka mig också, jag tog i från tårna om drömsemestern, för den förblir just det, en dröm...Jag är inte morgontrött för när jag väl kommer upp är klockan över nio o då är jag piggelin. Norra Italien, hmmm, jag har bara varit i Venedig, inte åkt runt i landet alls. Men jag känner dåligt det italienska lynnet. Vet inte om jag är kompatibel med italianos och deras temperamentos. haha. Så du stickar, det har jag aldrig lyckats med, men jag förstår att den hobbyn kan bli lite väl varm på sommaren. Ett broderi istället kanske? Kram, mina frågor publicerar jag på måndag nästa vecka

    SvaraRadera
  16. Till nio ligger jag inte. Men fram till åtta, om jag inte har någon tid att passa. Och då är jag pigg...
    Nej, broderi är inte min grej. Har gjort en del, men den tiden är förbi. Vintertid stickarvjag nästan dagligen. Hör lite den mörka tiden till för min del.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas