fredag 5 augusti 2022

Hastigt och lustigt

 Eller... inte bara lustigt då...men hastigt iaf

Hade ju tänkt två lugna hemmadagar. eller åtminstone ett försök till sådana.

Då vi hade bilen på service i onsdags, så var mor och yngsta sonen på väg att återhämta sig från en kort sjukdom med influensaliknande symptom. Familjen planerade att ge sig ut på en resa med övernattning, torsdag till fredag. Sista dagarna på gemensam ledighet. Hästvakt var fixad.

I går morse, precis då jag var beredd att stiga upp vid åttatiden, fick jag ett meddelande från dottern. Nu hade pappan blivit sjuk, fått hög feber.  Hon själv mådde bra och på killarna var det full fart. Med tanke på den utlovade "värmeböljan" tänkte hon åka till Halmstad med sönerna, och planerade för övernattning. 

Jag undrade om hon ville ha hjälp med två killar och det tackade hon inte nej till. Snabb frukost, hastig packning och sen iväg till strandliv i Halmstad.


En härlig dag blev det. Konrad och jag spenderade mycket tid i vattnet, under det att K-P tog en eftermiddagslur tillsammans med mamman i stugan. Så kul att han ville gå med mig långt ut i det långgrunda vattnet . Kunde "simma " ...ja, iaf ta sig fram... mellan mina utspärrade ben, hoppade och skvätte, ville bli snurrad runt, vara både under och över vattenytan. Han skrattade och ropade och ville ha mer och mer... 


 Tre omgångar var vi ute på djupt vatten. Den sista gången var även mamman och lillebror med.

Dags för glasspaus. Pojkarna fick sitta i de båda stolarna vi hade med. K-P var snart uppe  och sprang runt igen, Konrad blev sittande med kepsen neddragen över ansiktet. Ganska snart ville han gå upp till stugan. Där la han sig i en säng. Vi kände på hans hud och den var het. För varmt i luften eller feber? 

Han flyttade över till soffan och låg där, utan att ens orka titta på ipaden  någon längre tid. Då är det något som inte stämmer.

Molnen hopade sig kring Östra stranden och när mamma och  lillebror kom tillbaka, ja, då bestämde vi oss hastigt och lustigt ( där orsaken inte var så lustig) att åka hem, Klockan nio lämnade vi stugan, och det blev den första mörkerkörningen på länge. Gott att ha en bil som sköter hel och halvljus av sig själv. 

Vid kontakt med familjen så visade sig att Korad hade 40 graders feber idag. Fick nyss meddelande om att Johanna hade träffat på en bekant när hon var och fyllde på alvedonförrådet. Sommarinfluensa florerar just nu, hade hon fått veta. Hög feber och ledvärk. Men tycks vara relativt snabbt övergående. 

Så nu ger det sej om jag också blir hastigt ( ej lustigt dock) febersjuk. Inkubationstiden tycks var kort, så det borde i så fall ske inom de närmaste dagarna. 



Igår var det 31 grader varmt i Halmstad. Säkert 25 i vattnet. Synd bara att det känns så ofräscht när alla människor rör upp sand från botten ... och då måsar och trutar skitar ner en del. 

Dusch  är ett måste för mig efter ett havsbad i Halmstad. Jag känner mig skitig....


Hemmadag i dag då.... 
Nja, kom på att jag inte varit på gymmet denna vecka, så det var lika bra att hastigt och lustigt få i sig frukost och avverka en timme bland maskiner och tyngder. 

Den stora industrin  ( Nexans) i samhället, har byggt upp ett stort gym i gamla ICA-affären. Då jag brukar besöka gymmet på förmiddagstid, så är jag oftast ensam eller nästan ensam. 

Tycker definitivt att fler pensionärer borde få plats under förmiddagar, för det är absolut bra att utmana musklerna, när man blir äldre.

Den här blåklockan hade slagit rot alldeles utanför dörren till gymmet.  Blev så fascinerad över att den kunde växa sig så stor och blomrik, med så lite jord att sätta ner rötterna i.


En tur ut i skogen, blev hastigt bestämd. Fyra naturpasskontroller hittade. Denna var en riktig fuling, belägen nedanför en brant.... och vi tog förstås den sämsta vägen dit... men en bättre väg  därifrån.

Nu har vi bara tre kontroller kvar av årets Naturpass i kommunen.  Vi ska nog fixa dem också innan augusti månad är slut. En bra aktivitet, både för ung och gammal är det. Och även om jag har svårt att ta in att höjdlinjer  kan betyda både nerförsbacke och uppförsbacke, så har jag lärt mig mycket under två år av Naturpass-letande. Nu kan jag faktiskt urskilja varenda sten på kartan. 

Och att det blev naturpass inköpt, det kan jag tacka BP för. Hon, asfaltstjejen, kom med förslaget om orientering, då när mitt knä krånglade och det bara var mjuka underlag som funkade.  Bloggvänner är bra att ha! 




12 kommentarer:

  1. Hoppas du inte blir sjuk!
    Igår var det rejält varmt i luften! 12-17 i vattnet, det blev varmare allt eftersom. Kvällen och natten var jättevarma, så att det regnar och känns kallt idag (18-20grader) är smått förvånande.
    Ha en fin kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vädret ändrar dig snabbt.
      Bara att väntacoch se vad som händer! Detsamma!

      Radera
  2. En sån trevlig dag det blev i Halmstad, innan lillkillen blev sjuk,stackarn, hoppas det går över fort, och att du håller dej frisk. Bra där att träna på gymmet, jag är dålig på att träna på gym, men vet ju att det är bra för kroppen! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner att kroppen mår bra genom att de olika musklerna används. Nu kommer man däkert inte åt alla, det är väl mest de stora dom får sig en duvning.
      Hoppas Konrad frisknar till snabbt. Har haft hög feber hela dagen... men iallafall ätit lite popcorn i kväll. Och det är ju ändå bra att han kan äta lite... Detsamma! Kram

      Radera
  3. Jag tänker ju direkt på coviden när jag hör talas om dessa jobbiga influensor. Den är ju ganska spridd just nu, men så pass mild så att de flesta klarar av det bra. Och testa sig, det behövs inte... så vem vet.
    Bad har det inte blivit så många för mig denna sommar. Det har inte varit så varmt så att det har lockat.
    Gym, ja. Jag har också återupptagit gymträningen. Fast väldigt försiktigt med maskinerna som ska träna benen. Jag är inte riktigt bra i knäet ännu och vet inte riktigt hur mycket jag får ta i. Vill inte sabotera den förbättring jag har fått.
    Det är inte herller någon trängsel i gymmet här. Ryms flera. Läste om Älvdalens Atletklubb som erbjuder gratis träning till pensionärer. Vilket fint iniativ! Det borde fler ta efter. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilket fint initiativ.
      Läste om symptomen på sommarinfluensa. Stämmer helt. Plötslig och hög feber, värk i leder. Inget med luftvägarna...
      Kände att jag kunde lägg mer vikt på knäna idag. Antagligen för att jag cyklat en del på sistone. Ha det gott! Anna-Lena

      Radera
  4. Ja et var ju en minisemester med förhinder om man säger så. Hoppas att svärsonen och Konrad är bättre och att varken du, K-P eller dottern blev smittade. Sommarinfluensa hade jag faktiskt inte hört talas om förut. Tänkte spontant på Gerd som ju också insjuknat med feber.
    Så kul att asfaltbonden kunde tipsa om orienteringspasset:-) Då visste jag faktiskt inte att ett sådant fanns. Hade alltid önskat mig ett naturpass. Min man är ju navigatorn i familjen. Han tycker det är riktigt roligt. Stort tack för länken:-)

    SvaraRadera
  5. Finns nog naturpass i närheten av er också.
    Johanna och Karl-Petter har redan varit sjuka. Martin är på bättringsvägen och jag hoppas att Konrads feber snart släpper också. Men än så håller den i.
    Hjälper inte att man har en pappa som är doktor...inte mycket att göra, mer än att vänta ut. Och pappa doktorn kan nog återgå till jobbet på måndag igen.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Vilken trevlig och rolig dag i Halmstad det blev till att börja med. Kul att spontant ta en tur. Och vad och barn och tillsammans med dem brukar ju vara roligt.
    Så trist att Konrad skulle bli dålig och himla bra att kunna köra hem. Hoppas du nu inte blivit smittad- Men å andra sidan inget man kan påverka.
    Trevligt och behagligt med naturpasset och visst är det fint att komma ut.
    Vad gäller gym är det inte min grej. Men jag har min rehab på ett och det är helt ok. I övrigt kör jag en hel del styrka hemma och med kroppen själv som motstånd.
    Ofta är det här i stan ganska många på gym och inte alls den lugna miljö jag vill ha. Men utegym gillar jag betydligt bättre.
    Önskar dig en skön helg.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Så kul att komma ut i naturen och att dessutom leta sig fram med kartans hjälp. Gjorde fyrtio kontroller i Hestra tidigare i sommar. Och nu har vi bara tre av trettio kvar i Tranemo.
    Synd att naturpass bara finns över sommaren, skulle ju funka åtminstone fram til älgjaktstid..
    Konrad hade en temp på 40,4 igår. I morse hade han 38, utan att ha fått påfyllning av Alvedon. Tycks vara en influensa med rejäl febertopp, men att febern försvinner på något dygn.
    Ha det gott tuffa tjej! Kram

    SvaraRadera
  8. "Hastigt och lustigt" kan många gånger bli väldigt bra så det var ett trevligt initiativ med turen till Halmstad. Sedan var det mindre lustigt att febern slog till men då var det lika bra att bryta upp. Själv upplever jag att jag relativt sällan blir smittad och kanske beror det på en viss immunitet via yrkeslivet.
    En tur i skogen är absolut inte fel och grattis till kontrollerna. Då återstår det inte många nu.

    Önskar en fortsatt fin lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma!
      Knepigt med sommarinfluensa. Pappan hade över 39i feber på torsdagsmorgonen. Feberfri på fredagen. Konrad hade 40,4 ! I går kväll. Idag är han feberfri och pigg igen.
      Hade själv huvudvärk och feberkänning på fm. Känns inget i em. Men än ska jag inte ropa Hej förstås. Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas