lördag 27 augusti 2022

Sommaravslut?

 


Visst har vi haft en riktigt fin sommar? Varmt och gott, lite regn då och då, både sol och moln.

 Idag regnar det! Mycket! Temperaturen har sjunkit under dagen, från dryga 20 på tidig förmiddag, till  sexton grader i eftermiddag. 20 mm regn har kommit ner. Varje droppe är tacksam för naturen,

Visst hade jag gärna åkt till en sjö för att ta ett bad även idag. Tveklöst.  Tre dagar i följd med bad och simtur/turer, det har nästan blivit en vana. Snabb tillvänjning! Jag mår så bra av att vara nedsänkt och röra mig bröstsimsledes, eller flytande, i tjugogradigt vatten,


I onsdags blev det bad i Kattegatt. 

I torsdags var det "arbetsdag". ( tycker fortfarande att det är onödigt kul att jobba - åtminstone en dag i veckan).  

Klarblå himmel1 Härlig sol! Sommarsolen är så mjuk och godhärlig, jämfört med den vassa högsommarsolen... Fick bli en tur till bästa insjöbadet, Gussjön, när jobbet var gjort. Tomt på stranden, tomt i vattnet. Bara några enstaka semesterfirare, tyskspråkiga, som gjorde mig sällskap. 

Tänker alltid på snok, då jag badar och simmar här. För ett par år sedan, förnam jag något som rörde sig vid min sida, då jag tog de första simtagen på lagom djupt vatten. Kollade vad det var, och blev synnerligen förvånad då en snok kom simmande förbi mig. Den dök in under bryggan. Jag skyndade mig runt "bryggkortändan", men såg den aldrig på den andra sidan.  Kanske höll den sig under vatten en längre sträcka, eller så stannade den under bryggan. 


Hade planerat en resa till Malmö idag. I torsdags skickade Karin ett meddelande via familje-Whatsappen, att Ava var var förkyld.  Vi alla tyckte det var säkrast att skjuta upp resan. Blir förhoppningsvis i samband med Avas födelsedag om några veckor. 

Johanna planerade om, och bestämde att hennes familj ( alla var lediga igår) skulle åka till Halmstad på fredagen /igår istället. De ville gärna ha sällskap av mor och far/mormor och morfar. 

Mycket bra förslag, speciellt som gårdagen bjöd på en härligt solig dag vid hallandskusten. Sommarens klart bästa bad blev det. 

På kvällen, innan alla skulle åka hem till sej, så blev vi bjudna på "kvällsmat" på en av de två, riktigt  bra, restauranger som ligger  nära såväl vår stuga, som stranden. Vi valde ( eller kanske var det Konrad och Karl-Petter som valde sin "favoritrestaurang") Charlie¨s Krypin.  De hade öppet sista dagen för sommaren, just i går. Grannstället, välkända "Timmerstugan", har öppet hela helgen. sen stänger de för säsongen.

En otroligt fin avslutning på en väldigt bra sommar, blev det. 
Förhoppningsvis kommer finvädret tillbaka någon gång i september. Förra året var det strandhäng och bad, så sent som den tionde september. 
Lite sorgligt känns det dock, augusti går mot sitt slut. Så gör även sommartiden.


Blev en städförmiddag denna lördag. 
Städning är inte högsta prioritet, när det är fint väder. Så det var verkligen en välbehövlig åtgärd... och är det tillräckligt skitigt, så är det rätt kul att städa.
 Funderar på om jag ska ta en liten regnpromenad. Regnjacka på... men långbyxor, det vägrar jag att använda än på ett tag. Än är det allt några dagar av augustisommar kvar! Om än en regnig sådan...


20 kommentarer:

  1. Sommaren började lite klent men tog sig på slutet. Vi har badat varje dag i flera veckor nu och det har varit njutbart. Någon gång ska det dock ta slut och regnet det behövs. Vilken otur med förkylningen men det kommer ju fler tillfällen. Våra barnbarn har redan hunnit med den första "dagisbacillen" så det gick snabbt.
    Städa behöver man alltid och det är en never ending story!

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hos oss går det ganska lång tid mellan helhusstädningarna. Fast som vanligt, så var det smutsigaste i kök och hall... förstås. Även om deg rengörs där lite då och då.
      Nu har det regnat sedan halv tio på fm. Var ute en halvtimme. Gott väder, trots regnet. Kram

      Radera
  2. Vilka härliga somriga bilder! Kul att du var nöjd med din aktiva sommar, det är det viktigaste tycker jag. Då har man laddat batterierna inför hösten och vintern. Blomsterutsmyckningen gillar jag skarpt:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemodlat! Kul när det blir bra!

      Radera
  3. Fint att du har flera sjöar i närheten så att det passar bra med ett dopp när du känner för det. Men just detta att ha sällskap av en snok är ju inte så kul. Tur du slapp det denna gång.
    Så lyckat att ni kunde ses i stugan i Halmstad och avsluta lite av sommaren här tillsammans.
    Vi har ännu inte fått något regn men kanske kommer det i natt. Behövligt är det.
    Sitter nu på balkongen och det är +23 och klockan är också snart 23. Behagligt. Men fuktigt.
    Hösten kan vänta lite och när jag ser dina vackra sommarbilder och blommorna så tror jag den gör det.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Regnat i ett dygn nu. 30 mm.Dock inget kraftigt regn. Naturen tackar! Kram

      Radera
  4. Sommaren har varit fantastisk. Finns inget att klaga på. Det har bara kommit 6 mm här idag.
    Vilken härlig sommaravslutning ni fick! God natt! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu ser vi fram emot en fin höst! //Anna-Lena

      Radera
  5. Sommarn är inte slut, någon månad kvar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kör vi på! //Anna-Lena

      Radera
  6. Fina bilder, fin text som jag har läst med nöje. Ibland är det bra att det regnar så man får prioritera att städa; annars kan det kvitta när vädret är på ens sida.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att vakna i ett nystädat hus! //Anna-Lena

      Radera
  7. Härliga bilder ... och de fina dagarna kan fortsätta in i september, som brukar erbjuda soliga dagar med behagliga temperaturer. Städning måste ibland göras, men bara om det är nödvändigt :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu var det nödvändigt! Gott med rent hus . Gott väder ute! Trots att solen är väl dold bakom molnen. Kram //Anna-Lena

      Radera
  8. Du verkar haft en ljuvlig sommar med härliga bad! Och det kan bli väldigt fina dagar under hela september, kanske inte baddagar men fint ändå. Själv är jag en höstälskare så jag tycker det är skönt att september kommer. Allt har sin tid. Och sommaren har varit oerhört bra för odlingen av det ätbara. Var just ute och skördade två 4 liters-bunkar med körsbärstomater och det syntes knappt på plantorna. Massor kvar. Ville skörda innan regnet skulle dra in ... vilket det gjort nu! Så behövligt i naturen och trädgården.
    Jag hoppas du får njuta av fler fina sensommardagar!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Har lyckats så enbart gula tomater. Blir många det också. Och många. Måste havläst helt fel på beställningslistorna i våras. Trodde att jag sått två sorters röda tomater och en gul. Nåja, odlingen lyckades bra! Kram

    SvaraRadera
  10. Ja, visst är det lite tråkigt att sommaren redan går mot sitt slut, igår kväll kändes det som att vi sög ut det sista av sommaren, men hoppas vi får fler fina dagar!
    Svar: MoS, som nu heter Westfield MoS, står för Mall Of Scandinavia. Det ska visst vara Sveriges och Skandinaviens största galleria, och vi bor ett stenkast därifrån.
    Ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstod det på BPs blogg. Har förstås aldrig hört talas om den Gallerian. Måste vara superstor! Nordstan i Göteborg, Triangeln i Malmö, A6 i Jönköping och Hallarna i Halmstad är alla tillräckligt stora för att jag ska känna mig helt vilsen. Och bli trött i benen! Kram

      Radera
  11. Absolut är det med ett visst vemod man tar farväl av sommaren, men som den höstmänniska jag är älskar jag att bli ordentligt omruskad av vinande höstvindar och syremättad luft. Ledsen för att jag på tok försent fick igång min simrutin, precis som du hade jag gärna fortsatt de dagliga baden lite till. Men här utlovas inga sommartemperaturer längre, räknar 20 som sommar. Vi får väl se hur friska/sjuka vi blir under hösten nu när alla börjar vistas inomhus igen...Hoppas på det bästa. Ha en fin vecka, skickar en måndagskram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas