onsdag 15 februari 2023

Uppdatering

 Det tog en evig tid för datorn att uppdatera sig, då jag satte på den idag. "Mycket nytt på väg till dej" stod det på ett meddelande, samtidigt som det framgick att man inte skulle stänga av datorn, utan låta allt ha sin gång. Tog säkert en halvtimme att få allt i ordning.  Så nu är det fråga om, vad som är nytt... Skrivbordsunderlägget, som jag haft sedan i höstas, var helt borta.  Bara svart. Nu finns det ett uppdaterat skrivbordsunderlägg på plats.

Uppdatering av blogg, det kan väl vara dags. Har ambitionen att åtminstone få till tre blogginlägg per vecka. Känns rimligt. Inte mycket att uppdatera denna vecka dock. Lite ur led, är veckan också. 


Mormors/morfarstisdag inföll på måndag. Sätter genast all uppbyggd veckostruktur ur spel. Dessutom innehåller veckan  ingen jobbdag. Sportlov.....

Vädret överraskade storligen i måndags. SOL!  
Såg att det höll på att avverkas ett stycke från killarnas hem. Fick bli promenad dit. Med fika. Nybakade bananmuffins. Fortfarande ljumma. Numera är det K-P som helst vill baka med mormor. Konrad hjälper hellre till med matlagningen.... Smakade gott, där i sågspånsdoftande vårsol.


Ett riktigt vårlikt foto blev bilden av killen som sitter högt uppsatt, spanande, med knallpulverpistolen i högsta hugg. Ärligt talat så blev jag riktigt trött på allt knallpulverskjutande.... men det är kanske så man hälsar våren då man är sex...  Nu blev det bara en "vårkänslodag". Igår och idag, så är det grått och rått. Februariväder, helt enkelt. Gott att slippa snön!

 I en liten kommun, så är det inte självklart att det  finns möjlighet att gå på bio. Det finns en biosalong i anslutning till gymnasiet i Tranemo. Den visar filmer med väldigt ojämna mellanrum. Vecka 7 är sportlovsveckan hos oss, och då fanns det filmer att se hela veckan. Först ut i söndags var "En man som heter Otto". Klart att vi måste se den! Bara det att när vi kom till biografen, så visade det sig att projektorn gett upp. Det räckte inte med uppdatering för att få igång den. Fick bli ett par skymningsbilder från den närbelägna sjön i stället. 


Tycker lite synd om dem som har hand om biografen. Är en ideell förening i samarbete med kommunen. Här hade man verkligen försökt att få till något bra under sportlovsveckan, och så  blir det inget av. Hoppas få bekanta mej med Otto  vid ett annat tillfälle.


PRO-styrelsemöte igår. Vaniljhjärtan till fikat. Enda kopplingen till St Valentins dag, för min del. Känner mig alltid lite frustrerad efter styrelsemötet. Måtte årsmötet ( med hjälp av valberedning) se till att jag slipper den frustrationen fortsättningsvis. För nog är det så, att även en pensionär bör inse när det är dags att "gå i pension" från sina uppdrag.

Gym-premiär igår, efter tre veckors uppehåll. Det gillades av såväl kropp som själ. 

Vägarna och stigarna är öppna för ordentliga promenader igen. Härligt att komma ut på en daglig runda i någorlunda rask takt. 

Nu var det nog uppdaterat. Gott så!



27 kommentarer:

  1. Så fint väder ni har haft. Kan bara skryta med sol och vårkänslor igår:-)
    Dina skymningsbilder är helt underbara. Vad gäller biografen så är det himla trist att projektorn inte fungerade. Det hade kanske varit en idé att testa utrustningen några dagar innan...
    PRO - ja, inte än för min del;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska man vara med i PRO styrelsen... då får man inte vara för gammal. Men du kanske inte har några sådana planer..? 😊

      Radera
  2. Fungerade väl bra att byta barnbarnsdag även om man har sina rutiner. Ni såg ut att kunna njuta av härligt vader och nybakade muffins är verkligen inte det sämsta.

    Så snopet att projektorn inte fungerade som det skulle men det är väl sådant som kan hända uppenbarligen. Ni får ta nya tag en annan dag.

    Då hoppas jag att årsmötet blir till belåtenhet!

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att hoppas. Vi är ett antal som gör det. Känner mej fortfarande veckovisa. Är så inarbetat ned tisdag i Ulås/Värnamo.
      Ha det fint! Kram//Anna-Lena

      Radera
  3. Ja vilken dag det var. Nu är allt som vanligt igen. ;)
    Vi två här hemma är rätt trötta efter alla "influensor/RS-virus" och Tony har haft mycket att tänka på gällande sina föräldrar. Det fullständigt dränerar honom på energi. Vi får se om vi fixar farfar/farmor-torsdag imorgon. Vill så gärna men så bör vi tänka på återhämtning också. Svårt det där. . .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt ! Läste Tonys inlägg! Låter jobbigt! Men en stund med M, det ger ju också en del energi. Kram//Anna-Lena

      Radera
  4. Härliga bilder!
    Så tråkigt att projektorn inte fungerade. Synd när det anordnas något. Såg att Otto går här också, tror inte att vi kommer att se den.
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får bli Otto en annan gång. Annars kommer den väl på TV så småningom! Detsamma! //Anna-Lena

      Radera
  5. Ja, dessa uppdateringar. Men antar att de är nog så viktiga och nödvändiga.
    Filmen är helt klart sevärd. I alla fall i mitt tycke. Såg den för ett tag sedan och hoppas projektorn hos er piggnar på sig.
    Vad trevligt med besök av killarna och alltid fint att komma ut. Medhavd fika är lyckat.
    Skönt att vara igång igen med både träning och promenader.
    Önskar dig en skön fortsatt vecka.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott när förkylning börjar ge sig och när vägarna är fria från is. Detsamma!//Anna-Lena

      Radera
  6. Ett mysigt och fint inlägg, med fina bilder på pojkarna som njuter och skjuter, åtminstone en av dem. Jisses så länge sedan jag hörde och såg en en knallpulverpistol. En man som heter Ove såg jag med Lassgård, den var bra! Otto hoppar jag över.
    Spännande med årsmöte då!
    Ha det bäst/kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har förstås både läst och sett Ove. Vill gärna kolla amerikansk tappning också.
      Man blir lite trött på knallpulverljudet efter rn stund. Tror att man köpte pistoler på High Chapparalö förra året
      Killarna bor bara några mil därifrån, så det blir besök där varje sommar . Ha det fint!/Anna-Lena

      Radera
  7. Jag har både läst och sett "En man som heter Ove" Den är bra, fast lite knepig också.
    Det syns att du har uppdaterat din dator, för när du skriver hos mig så står det återigen Femfemman, och inte anonym. Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt att jag slapp bli anonym! Men hos mej själv är jag det. Konstigt! //Anna-Lena

      Radera
  8. I vår "lilla håla" (över 100.000 invånare) har vi inte heller någon biograf. Det brukar visas film på stadshusscenen och där ska dom köra Otto på måndag. Så synd att dom inte fick igång filmen hos er. Tråkigt när dom försöker fixa. Men du fick väldigt fina bilder, dom kan du vara nöjd med!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förhoppningsvis ska man få igång datorn och visa filmerna vid annat tillfälle Konstigt att ni knte har bio. Borås, något större, har ett bra utbud i sin Biostad. Kram! Och tack! //Anna-Lena

      Radera
  9. Undrar om du bor i samma land som jag? På bilderna ser det ut som april... / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Långt land! Skåningarna har vårblommor! //Anna-Lena

      Radera
  10. Biblioteket har haft bioaftnar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får hoppas stt "vår" lilla bio får ordning på projektorn! Snart!//Anna-Lena

      Radera
  11. Aha, har du varit inne i sådana åtaganden som styrelsen. Jag totalvägrar numer, vill inte mer. Du kan ju vägra ställa upp, så kanske någon annan halvhjärtat tackar ja.

    Privat har jag problem med sådana gubbar som Ove, m.a.o tycker väldigt illa om sådana ;-) Därför är jag ingen större diggare av filmen, även om den har sina poäng. Den fick dock väldigt fina recensioner så det är förmodligen jag som avviker från det "vanliga tyckandet".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ove är ingen trevlig gubbe. Men filmen är bra.
      Är sekreterare i styrelsen. Helt ok. Bara det att ordföranden inte längre klarar att sköta sina åtaganden. Finns nya yngre krafter som kan ta över... //Anna-Lena

      Radera
  12. Vilken otur med bion! Jag är ingen biobesökare alls, har svårt att sitta koncentrerad i timmar, men har faktiskt lyckats titta på några långfilmer på tv på sistone så det kanske ger sig. Du pratar om vårsol, här är det midvinter...nädå, men ganska så stor skillnad, inte på snömängd men säkert på temperaturer. Jag lyckades inte ta mig ur PRO-styrelsen med mindre än att jag flyttade, var ju en av de yngsta förmågorna, o har man då jobbat på bank o är lite framåt och pigg, då får man massor av uppdrag, o de kan bli en belastning i längden. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver! Även på nya stället. Tror att man behöver lite uppdrag också . Kram//Anna-Lena

      Radera
  13. Vackra bilder! Arbetar du litet fortfarande? Geocachar du fortfarande?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har musikundervisning åk 3-6. En halvdag i veckan. Därutöver blir det vikariat någon gång per månad i snitt. Passar mej bra!
      Geocahingen är det dåligt med. Loggade nog tjugotalet cacher förra året. Förhoppningsvis blir det någon runda till våren/sommaren. Hur är det med ditt cachande?//Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas