onsdag 1 februari 2023

Möten

Britt stod och väntade på sin man i ICAs förbutik. Jag kom ut med en halvfylld kundvagn, betingande ett värde av en tusenlapp. Pensionärsrabatt inkluderad. Fy tusan, vad allt blivit dyrt!!

Har inte träffat min goda barn och ungdomsvän, på mer än ett år. Julkort utväxlas. och så tänker man att man ska ses... men det har ju så svårt att bli av.

En trevlig pratstund blev det i alla fall. Och nu får jag se till att få tummen ur! Vi är fem "gamla tjejer" från Rångedala,  födda 53 -56, som hamnat i trakterna av Tranemo. Fem-sex mil "hemifrån. Visst har vi mycket att prata om...

Vännen Ingela dök också upp i förbutiken. En lite kortare pratstund.  Lika trevlig den. skillnaden är att vi båda "pokerdamer" ses rätt så ofta.

Jag hade ett "bokat" möte i Tranemo. Med de gamla kollegorna från tiden i Dalstorpsskolan. Normalt träffas vi bara ett par gånger om året, men nu har vi bestämt oss för att få till ett lunchmöte varje månad.Den här gången träffades vi på Fridas bistro, i bibliotekshuset. 

Hade lite tid på mej innan jag skulle träffa kollegevännerna. Tog en liten sväng ner mot sjön.


Måste medge att jag tycker att det är härligt med öppet vatten. Även om det vore normalt med is så här års.  Gräsänderna uppskattade nog den isfria sjön ännu mer.


De tycktes vara på väg ut och kolla upp om något hade hänt med den gamla ekan, som legat på grund i flera år. 

Kollege-vännen Carina undrade om någon var intresserade av att ta över hennes ( för flera år sedan) framlidne mans målargrejer. Nya grejer, olja och akryl. Och pannåer. Är absolut intresserad. Jag är inte bra på något, men vågar mej på allt... och det är så rogivande och avkopplande att måla.  Den här bilden skulle jag vilja avbilda. Men, det är förstås enklare att förstora ett foto och sätta i ram. Mycket vatten i sjön.  Även om det har runnit undan en hel del, sedan de  stora översvämningarna , för några veckor sedan.


Jag var inte ensam fotograf där nere vid sjön...


Var lite förundrad över skatan som hade möte med gräsänderna. Den verkade också ha lust att ge sig ut i vattnet, men tycktes bli avrådd. Efter några varv längst ute på udden, så vände den på sig och lämnade vattnet.

Det blev en mycket trevlig lunch. Gamla kollegor känner varann så väl, och har så mycket att prata om.

Valde pasta med ostsås och kyckling. Två av damerna valde den stekta fisken. Allt smakade utmärkt. Till kaffet fanns det blåbärspaj och vaniljsås. Pricken över iet, det är viktigt!


I måndags hade jag ett riktigt härligt möte. i det nybyggda hyreshuset alldeles bredvid sjön och restaurangen. Jag träffade min bloggvän sedan flera år, Barbro, som tillsammans med sin bloggande man Tony, flyttat in i huset vid årsskiftet. 
Bloggvänner "känner" också varann ganska så bra.  Man kan liksom fortsätta ett redan påbörjat samtal.
Så härligt att träffa en person som man verkligen kan prata om allt med. Och som dessutom kan hjälpa en att förstå sig själv. Ett mer givande samtal, det har jag sällan haft.

Såväl Barbro som Tony är riktiga mästerfotografer. På Instagram visade hon en bild på mej, där jag ser ut som jag känner mej. På de flesta bilder så är jag så ful... enligt mej själv. Tyvärr fick jag inte till någon bra bild på min bloggvän.... som nu också känns som en riktig vän.... Men en bild från och genom ett av vardagsrumsfönstren blev iaf ok. 


Två snoriga och hostiga killar möttes vi av på " mormorstisdagen" igår. Pigga, men förkylda. 

Tog en egen promenad medan killarna byggde de legomodeller, som var sista födeledagspresenterna för denna gång. ( K-P fick också ett små-lego, som han fixade bra, med lite stöd från morfar)

Lite vårkänsla gav solen som lyste över de tre hemmavarande hästarnas möte.  Med stängsel emellan.Konrad är naturintresserad. Frågade om han ville gå med till grannstället, ett sommarställe, och kolla om vintergäcken kommit upp. Vi möttes av ett antal gula blomhuvuden. Ett härligt och efterlängtat möte.

I morgon ska vi möta upp killarna och mamman halvvägs till Värnamo. Morfar fska vabba, under det att jag jobbar några timmar och sedan åker på teater på kvällen. Vi ska ändå ha killarna fre- lö, och morfadern är omtänksam mot okända människor. Synd om pojkarnas pappa skulle behöva vabba...mamman gjorde det idag.... för då skulle ett antal ortopedpatienter få skjuta på sitt efterlängtade möte med doktorn, som äntligen kunde hjälpa dem att få rätsida på sitt problem....

Snällt av morfar, tycker jag.
28 kommentarer:

 1. Då har du haft fullt upp denna vecka och det med bara roligheter. Så himla kul! Det har sina fördelar att vara pensionär och kunna ha roligt nästan jämt:-)
  "Känner" också Barbro och Tony sedan många, många år tillbaka. Har aldrig träffat dom irl, men följt Barbros underbara fotoblogg som hon hade 2009 under namnet SoF. Tony hade ett fototema på den tiden och jag älskade hans "dokumentation" av orter som han besökte när han körde buss. Å förkärleken till gamla neonskyltar och gamla, rostiga industrimiljöer helst med graffiti delar vi än idag. Så kul att du fått Barbro och Tony som "nästan" grannar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supertrevliga dessutom. Och alltid en fröjd att se fotona på deras bloggar.//Anna-Lena

   Radera
 2. Även om jag inte fick träffa dig var det kul att du kom. (fast du blev kanske smittad av barnbarnen dagen efter i alla fall) ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Få se det! Är rätt immun efter alla år i skolan.
   Synd att du inte var hemma.,Men uppskattade ett riktigt fint "tjejsnack" med Barbro. Men vi ses en annan gång!//Anna-Lena

   Radera
 3. Så kul att träffa bloggvän! Visst känns det som att man känner varandra. En del mer, en del mindre.
  Öppet vatten är bra mycket trevligare än is!
  Tack för titten på bilderna 🤗
  God kväll! Eval8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det så. Lätt att prata med bloggvänner. För man har ju redan "pratat" en hel del. God natt! //Anna-Lena

   Radera
 4. Anna-Lena - så generöst av dig att skriva så fint om vårt möte. Blir faktiskt lite rörd.
  Jag tror verkligen att våra bloggkontakter under en längre tid underlättade för oss.
  Känner likadant som du, så givande.
  Tack & God natt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att se dej vinka idag!//Anna-Lena

   Radera
 5. Det är något visst med naturbilder.
  Vad gör man inte för de små rara barnen. Stefan har varit hemma betydligt mer mad barnbarnen än han var med våra barn.
  Ha en bra dag! Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder!
  Trevliga möten och trevligt besök hos bloggvännerna. Tonys blogg följer jag och läser, men kommenterar inte så ofta.
  Ha en fin torsdag!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Fin naturdag med trevliga möten. Det räcker långt. / Anna-Lena

  SvaraRadera
 8. Precis! Lite snö hos oss idag. Minusgrader. Blir lite svårare för änderna att ra sej fram

  SvaraRadera
 9. Vilka trevliga möten du haft. Visste du träffat Barbo .. det såg jag i hennes blogg. Din bild på hästarna bland trädstammarna är så fin. Och så vintergäcken förstås. Tänk att de gula solarna börjar synas nu ... härligt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett mycket trevligt möte. Tack! Kram//Anna-Lena

   Radera
 10. Härligt vackra naturbilder där vid vattnet. Det syns att det fortfarande är mycket med vatten.
  Det brukar vara trevligt att träffa vänner, sådana som man kan prata med om nästan allt, för man känner varandra så väl. Det är givande och kan vara nog så nyttigt för välbefinnandet.
  Vacker bild på hästarna också.
  Ha det fint.
  Kram från Wiolettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det.. Tack och kram//Anna-Lena

   Radera
 11. Kul att träffa vänner ju! Lycka att få se de gula små vintergäcken, hurra!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu är det snö på gång! Yråkigt//Anna-Lena

   Radera
 12. Visst är det trevligt att både uteluncha och träffa vänner. Är maten bra blir det ju än bättre.
  Skönt att isen släppt och en kan ana lite vår. Och inte minst när du visade bilden på vintergäck och andra naturbilder.
  Fina bloggvänner är det gott att ha. Har några jag också så känner igen beskrivningen. Några på nära håll och andra på lite längre håll. Men det finns ju telefon.
  Visst är det bra att morfar kan vabba och mysigt för killarna att vara med honom.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö på ingång. Våren på utgång... Inget annat att räkna med. Kram//Anna-Lena

   Radera
 13. det har verkligen blivit mycket dyrare, allt... hittar ibland bra saker med kort datum för halva priset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr tycktecjagxatt det var rätt kul att handla. Mat var billigt. Nu är det inte det längre.//Anna-Lena

   Radera
 14. Visst har maten blivit otroligt dyr. Jag är tyvärr helt övertygad om att många butiker höjer oskäligt mycket och passar helt enkelt på. ICA-handlarna gör högre vinster än någonsin och det är vi som bidrar till det men vad ska man göra...
  Så många trevliga möten och så roligt att ni fortsätter att hålla kontakten med varandra.
  Perfekt att ni kan vara behjälpliga vid vabb. Frånvaro i vissa yrken ställer till det mer än inom andra. Oftast handlar det om skola, vård och omsorg och just dessa yrkesgrupper kan inte heller arbeta hemifrån.

  Önskar en fortsatt fin fredag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svärsonen var tacksam över hjälp. Nu hoppas vi att hans egna söner frisknar till oxå. Seg förkylning/influensa. //Anna-Lena

   Radera
 15. en hel del vatten, vackert på nåt sätt

  SvaraRadera
 16. Va skoj med ett så lyckat möte! Måste säga att alla bloggvänner jag haft turen att få träffa i verkligheten har varit positiva upplevelser! Mer sådana till folket, i synnerhet om man inte bor alltför långt från varandra! Ni verkar ha gott om vatten, bra där då sinar inte brunnarna i sommar! Kramen

  SvaraRadera
 17. Jag har flyttat alldeles för långt för att springa på någon från skoltiden. För cirka 10-15 år sedan träffades fyra av oss i Värnamo. Jag från Jkpg, en boende i Göteborgstrakten, den tredje i Malmö och så kvinnan vi var hos i Värnamo. Trevligt, men gav inte tillräckligt med mersmak för att det skulle bli en fortsättning.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas