lördag 4 februari 2023

Vinter igen

 

 

Nog har det funnits lite vårkänsla i de två tidigare inläggen.

Den känslan fick ett abrupt slut. Inget annat att räkna med, så här i början av  februari.

Igår var det riktigt skitväder. En dm snö öste ner. Blåsigt och rått i luften. Blev inte mycket till utevistelse. Bara den tid som det tog att skotta undan snön.

Två superförkylda killar hade kommit redan på torsdag förmiddag  


Det blev inte många minuter frisk luft för killarna. De ville in. Den här killen var ordentligt påverkad av förkylning/ influensa och vilade största delen av fredagen.


Idag var såväl väder som killar betydligt bättre. Men ute var de inte sugna på att vara. Fanns heller inget direkt att locka med, mer än promenad i solsken. Inget som slår an på vare sig 6-åring eller 4-åring. Ej heller på 69-årig morfar. Iallafall inte när favorit-fotbollslagets match visades på tidig eftermiddagstid. 


Nu gillar ju jag att promenera ensam. Så det var bara gott att få en stunds egen tid. Det blir ju understundom lite intensivt med två, någorlunda pigga, killar inomhus. 


Så gott väder det var. Trots att termometern visade på minusgrader i skuggan, så värmde solen.  Nästan så man känner lite solpåverkan i det vinterbleka ansiktet, efter en timmes solskenspromenad.

Mötte upp med killarnas mamma halvvägs till Värnamo. Termometern visade tio minus vid halv sjutiden. Men vackert var det. Fullmåne och väl synliga planeter... Venus, Mars och Jupiter. Njutbart genom bilrutan!


Lugnet har lagt sig över huset. Så roligt att ha killarna hos oss, men också gott när de återvänder hem till sej, efter tre dagar, då de fått odelad uppmärksamhet.

I kväll blev första kvalomgången till melodifestivalen uppmärksammad. Tycker att det är en trevlig underhållning, under den tid som vintern allt mer går mot vår.

Gillade Fjällgrens och han nordiska kompisars låt.  Riktigt mycket. Tyckte också om Viktor Crones låt. Tar dessutom fram skämskudde och erkänner att raggarlåten fick det att spritta i den gamla kroppen.  Killtjejen Tones låt gillade jag inte alls...men jag kanske lär mej att tycka om den, när jag lyssnat några gånger 


Var på teater i torsdags. Innan vintern återvände. Gillade verkligen det jag såg och fick uppleva. "Kameliadamen"  i en uppsättning av Riksteatern.  Riksteatern ger ju oss lantisar möjlighet att se bra teater, med riktigt bra skådespelare.  Jakob Eklund och Jacob Erickson stod för huvudrollerna.  Riktigt bra rollprestationer.

Rekommenderar föreställning å det varmaste, om den skulle råka spelas på en plats i er närhet. Vacker, tänkvärd och med en hel del humor.28 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder du bjuder på! Det känns liksom inte kallt när man tittar på dom inifrån;-)
  Lite halvtasktgt kan jag tycka att "dumpa" killarna hos er när de är störtförkylda. Jag menar när du och din man blir sjuka blir det ju ofta mera allvarligt så ni är aningen äldre.
  Kollade mellon ikväll. Susjos är ju på plats, men jag såg henne inte. Du kanske upptäckte henne.
  Då det blev sändningsavbrott fattade jag aldrig att sista låten med de tre killarna hade vunnit. Min favo var Tone, tyckte redan ifjol att hon var bra. Hon är vassare i år tycker jag. Sedan tycker jag att de två Örebro-killarna Elov och Beny var en riktigt rolig schlagerdänga. Den var så dålig att den var rolig om du förstår vad jag menar. Killen som du mindes namnet på och gick vidare var snygg;-)
  Ska diskutera resultatet med bästisen Yvonne imorgon. Hon är ju inte tondöv;-)

  PS. 12 minusgrader i skrivande stund - burr, burr. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med deb om raggarlåten. Nej, såg inte Susjos heller. Kollade noga.
   Har lite svårt för kille som kallat sig tjej. Förlåt, men så är det. Så låten blir
   nte riktigt inlyssnad... After Dark-konceptet gillar jag. Där står man för sitt kön, även om man ointresserade av det motsatta könet...
   Är väl gammalmodig, men tycker att könsbyte tycks ha blivit trendigt...
   Nej, inte dumpade. Vi skulle ha killarna hos oss fre-lö. Maken erbjöd sig att ta hand om dem i torsdags, då föräldrarna hade svårt att få till VAB. De har ju båda yrken där ingen kan ersätta dem direkt.
   Blev väl smittade i tisdags. Inga symptom ännu. Inga fina bilder idag. Grått//Anna-Lena

   Radera
 2. Du bjuder på riktigt vackra vinterbilder. Även om du inte vill ha den årstiden så kanske du kan njuta försöka njuta lite, lite de få dagar den visar sig.
  Ang. sjuka barnbarn så håller jag med BP här ovanför.
  Ang mellot så håller jag inte med. Varken dig eller BP. Försökte titta ...men klarar inte av det. Det enda bidraget jag tittade på i sin helhet var Jon Henriks bidrag. Men stördes så av alla ljuseffekter , korta kamerablink och all rörighet så att jag inte uppfattade sången. Det blir halvkaos i min värld. Teater passar mig bättre. Tack för tipset. / Anna-Lena
  Teater passar mig bättre. Tack för tipset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att Kameliadamen vill visa sig hos dej också! Nej, njuta av vintern, det kan jag inte. Ha det gott! //Anna-Lena

   Radera
 3. Jättefina bilder! Vintern är ju vacker när snön är vit och solen lyser - och såklart kan man inte vänta sig att våren ska vara på ingång i februari ... men visst känns det onödigt ...suck.
  Skönt att grabbarna verkar bättre. Hoppas de mår ännu bättre idag och att de inte smittat ner er.
  Melodifestivalen bryr jag mig inte om ... har inte sett den på många, många år.
  Önskar dig en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kolla hur de mår , alldeles strax. Kram//Anna-Lena

   Radera
 4. Ja, den där snön var hemskt onödigt. Sen var det förvisso en väldigt fin, men kall dag igår.
  Jag är också gammalmodig då, för visst har det blivit en trend. Helst bland kändisar. Nu senast den snygga Björn som plötsligt blir Lee😔
  En del mår säkert verkligen dåligt, men att så många skulle vara födda ”fel”, det verkar konstigt.
  After dark, det var en helt annan sak.
  Jaja, det är som det är och folk får vara som de vill, även om vi inte förstår det. Men barn som vill byta, där föräldrarna ligger på, där går gränsen. Jag ville vara kille när jag var liten, men verkligen inte nu.
  Njut av söndagen. Eval8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt riktigt gott att ha någon att dela "fördomtn" med. Klart är, alla får vara som de vill, men jag behöver inte applådera deras sätt.
   Tror att det här med att man tror att det blir bättre om man "är" ett annat kön har med autistiska drag att göra. Tycker mej känna igen några exempel från mina elever. Men dock bara en iakttagelse. God söndag// Anna-Lena

   Radera
 5. Så då har ni fått rejäl vinter igen av dina vackra vinterbilder att döma. Mysigt finbesök har ni också haft men visst blir det intensivt när de stannar några dagar.
  Jag gillade inte någon av låtarna så Cornelia Jakobs gjorde min kväll. Men det är som det är och helt klart en smaksak när det kommer till musik.

  Önskar en god söndag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att tycka olika. Vore tråkigt annars. Mer snö idag. Det är inte kul...//Anna-Lena

   Radera
 6. Ni är grymma som ställer upp så för era barnbarn.
  Då kan vi hosta ikapp nästa vecka. ;)
  Kram från Gröna huset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hostar en del, men är annars inte förkyld. Få se vart det tar vägen. Krya på! Kram//Anna-Lena

   Radera
 7. Men oj, det var en rejäl vinter ni fått! Här har det kommit snö men bara några cm. Låter vackert med fullmånen och väl synliga planeter.
  Melodifestivalen tittade jag på igår men gillade faktiskt inte någon av låtarna. Kanske måste höra dom fler gånger. Och det kommer ju fler deltävlingar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ju så olika vad man tycker. Sannolikt påverkar "dagsformen" också. Gillar iax lördagsunderhållningen.
   Kram//Anna-Lena

   Radera
 8. Visst var det skönt med ett par dagar ed vårliknande känsla.
  Trist med de förkylda barnbarnen och hoppas nu klarar er. Men kanske piggnar de på sig med uteverksamhet. Skönt att killarna piggnade på sig. Och vädret också. Vackra bilder med inslag av sol. Instämmer helt i att det är rogivande att ge sig ut på egen hand. Gör det gärna.
  Tittade bara på sista delen av "mello". Känns mest för mig som röriga programledare och allmänt skrikigt. Gillade Fjällgren och Tone Sakelius. Och inte minst proffsiga Cornelia Jacobs.
  Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ju aldrig fallit för Cornelia. Men jag vet, hag är i minoritet. Kram//Anna-Lena

   Radera
 9. Vintern är fin på bild i alla fall! Och skiner solen kan man ju gå ut också ;-)
  Kul med bra teater, jag måste ta reda på mer om skrivtolk, så jag inte missar så mycket med min dåliga hörsel!
  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att du skulle uppfattat denna teatern. Väldigt tydligt tal. Kram//Anna-Lena

   Radera
 10. Jag blir så avis på snön som ligger som nyvispad grädde hos dig! Jag fick en cm som knappt täckte marken. Ler åt sista bilden, vet du vad jag trodde det var, jo en mannekänguppvisning på PRO! I Fredriksberg kom Seniorshopen två gånger per år och mannekängade o sålde kläder, jag gick aldrig dit, både för dyrt och tantigt...haha Inte anade jag att det var teaterföreställning! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var ju klädhängare då Seniorshoppen visade hos oss i höstas. Köpte några grejer. Toppar. En sv dem har jag aldrig använt! Slille gärna ta en cm snö! Enbart...Kram//Anna-Lena

   Radera
 11. Förkylningar i dessa tider smittar och det är inte lätt att slippa undan, så att säga. Fint att ni fick rå om varandra.
  Kanske det var det bästa att de inte så gärna ville gå ut då de inte mådde så bra.
  Promenader i vintertider, jag bara älskar det, men inte halkan och ännu så länge så har det gått bra.
  Jag tycker om dina fina naturbilder. Får "hemlängtan".
  Ha det fint och kram från Wiolettan

  SvaraRadera
 12. Så synd att de härliga promenaderna blir negativt påverkade av snön. //Anna-Lena

  SvaraRadera
 13. Visst är våren på gång! ljusare betydligt längre på eftermiddagarna. Många tycker januari och febuari är så långa och trista... Inte jag, då går ju året och livet på "rätt håll". Igår var det verkligen underbart väder... Det kommer än bättre tider.

  Apeopå bloggnamn poppade det ("femfemman") upp när jag var ute på en promenad. Promenaer är bra till mycket! /Miatankar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Promenader är bra. Många lektioner har blivit planerade under promenader. Numera så är det mindre effektivitet o hjärnan..men din tycks fungera alldeles itmärkt! // Anna-Lena

   Radera
 14. snö kan komma fortfarande i april...

  SvaraRadera
 15. Vi fick tillbaka vintern i förra veckan. I helgen var det underbart ute. Men tyvärr så har vi 1.5+ grader ute idag. Det kunde gott ha fått ligga kvar både snö och minus-grader.
  Stefan och jag brukar aldrig titta på mello, men i lördags var vi bjudna till goda vänner, och de missar inte något utav mello. Bara att gilla läget. Vi hade trevligt, och musiken var i bakrunden.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har svårt att både umgås och titta. Så det kanske inte störde så mycket. Kram//Anna-Lena

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas