torsdag 1 oktober 2009

Fotofreak
... kommer jag med största sannolikhet att bli. Beställde systemkameran Canon 1000 d + ett 55 -250 mm extra objektiv i helgen. I tisdags var den levererad till ICA i Grimsås. Hämtade ut den i går efter middag och hann ta några bilder med blixt i går kväll, efter det att batteriet var nästan uppladdat. Jag hann ju inte vänta tills lampan lyste grön.....


Idag tog jag en snabbpromenad från skolan hem till Stockremma och var sedan ute en timme och fotade, både med normalobjektiv och teleobjektiv. Så lätt det var att fota! Kameran hjälpte mig att få rätt skärpa, och den svarade direkt på avtryckningen - inte med flera sekunders fördröjning som mina tre digitalkameror alla har gjort. Det kändes lite ovant att titta i en sökare igen - men det är som med cykling - i och med att jag använt systemkamera under en lång analog tid - så blev man van efter några tryckanden.

Vilka bilder! Det går inte att jämföra dessa bilder med en compakt digitalkameras bilder. Det är helt enkelt för stor skillnad, både färg och skärpedjupsmässigt. I morrn tar jag bilen och åker till Dalstorp och fotar ... där finns en av de vackraste sjöar jag vet .....så nog ska jag få till någon riktigt vacker höstbild.

Några smakprov från närområdet finner ni ovan!
Vad som är riktigt kul, är ju att så många ungdomar är intresserade av foto. Vackra bilder, det är en hobby och en kul fritidssysselsättning där generationer verkligen kan mötas.

2 kommentarer:

 1. Jättefina bilder! Jag blir så avundsjuk. jag SKA köpa en systemkamera när jag får råd. Ha en trevlig fotohelg. Själv ska jag åka till Göteborg på konsert imorgon.

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka bilder du tar nu !!!
  Jag vill också ha en systemkamera, men det får bli lite längre fram. För visst ser jag skillanden på min "idiotkamera" och din proffsdito. Jag tycker också det är roligt att fota och att inte behöva göra så mycket med bilderna i efterarbetet.

  Men det tar nog tid att lära sig hur man använder de olika objektiven.
  Lycka till med din kamera! Det blir nog en fotohelg för din del =))

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas