söndag 11 oktober 2009

Färg, fars, fotboll, frälsningsarmén

Alla borde göra en resa genom hösten. En resa i färg. Det är en njutning att följa naturens skiftningar längs den 25 mil långa sträckan mellan Stockremma och Malmö.

På det stora salutorget i rikets tredje stad, Möllevångstorget, fortsätter den nyansrika ögonfägringen. Att sedan allt är så billigt så att man bara måste handla, gör att man tar med sig både färg och vitaminer den långa vägen hem.
Gustav Svensson är fotbollsnörd av det stora formatet. Han hade rest till ett pensionat i Malmötrakten, för att fira sin och Lenas tretioåriga bröllopsdag. Han hade lovat att inte nämna ordet fotboll under weekenden. När sedan en landslagsman från VM -74 dyker upp på hotellet, ja, då blir det problem. Ännu större problem blir det när han får veta att hans gamla idoler ska spela en återföreningsmatch på Malmö Stadion under helgen....

Visst var det kul med en rolig fars, full av missförstånd.... smilbanden satt uppe vid öronen i två timmar.

Kvällen match tittade vi på tillsammans med nyfunna bekantskaper - K och H kompis föräldrar.
C fann en själsfrände, minst lika tokig i den runda bollens sport, som han själv. Så visst blev det besvikelse bland herrarna, när det visade sig att bollen även denna match var rund, och inte rullade som det svenska laget ville.


Så hamnade vi på gudstjänst på Frälsningsarmén, tack vare att Hs bror och hans härliga familj är de som förestår Malmös armé. Hade väntat mig gitarr och Halleluja, men så blev det inte. Fick i stället vara med om en härlig gemenskap, under en familjegudstänst med barnvälsignelse. Konstaterade att svenska kyrkan har mycket att lära av detta sambund, och vet att jag även fortsättningsvis gärna kommer att stödja Frälsningsarméns olika insamlingar.


Rösten har kommit tillbaka, ja, allt utom den röst som man sjunger med. Det kändes lite tråkigt att inte kunna sjunga ut i sångerna, som till stor del faktiskt var de samma som de som sjungs i svenska kyrkan.
En jättekul helg, som avslutades med lite shopping.
På vägen hem stängde vi till det gamla sommarhuset. Stranden låg alldeles öde.
Lite höstnostalgiskt kändes det allt.

I morrn är det dags att gå till skolan igen.

2 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder du visar oss!! Man kan känna höstens lite kyliga och klara dagar när man ser på dem.

  Kul att pröva nya saker, Frälsningsarmen tycker jag låter som ett trevligt ställe. Ska nog försöka besöka ett sådant själv någon gång.

  Hoppas att rösten kommit tillbaka så du kan jobba som vanligt =)

  SvaraRadera
 2. Det är fart och fläkt över frälsningsarmén. Vi hade också en trevlig samling i vår kyrka. Fast jag kanske är partisk eftersom det var jag som ledde den. Vi såg en film från vår systerkyrka i Ryssland. Några hade varit där på kyrkinvigning tidiare i år.

  Hösten är härlig med alla färger. Möllevången är jättetrevlig. Man hittar alltid något. Skönt att rösten är tillbaka.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas