fredag 9 oktober 2009

Fri fredag

..blev det också. Av den normala rösten finns fortfarande bara en rest, även om det känns som om det blivit lite mindre kraxigt än igår.
Känns lite konstigt att vara hemma och vara nästan fullt frisk - ja, lite småförkyld bara. Men när det ringde på dörren på förmiddagen, och jag skulle tala om för de äldre herrarna som ville tala "Gudsord" med mig att jag inte var intresserad, ja, då förstod jag varför jag var hemma. Nu var de båda herrarna mycket trevliga, vände på trappen och önskade mig ett snabbt tillfrisknande.

"Jehovas Vittnen" har jag aldrig förstått. Framförallt som jag som lärare vid några tillfällen tvingats vara delaktig i att inte uppmärksamma födelsedagar, att inte låta barnen vara med på julpyntstillverkning, vid jullekar/sånger och på julavslutning. Jag har också hört om personer som vägrat medicinsk behandling p.g.a medlemsskapet i Jehovas. ... Förskräckligt tycker jag, och kan bara inte förstå hur man kan tillhöra denna sekt......

Jag skulle gärna vilja förstå det lite bättre.

Det är mycket man kan göra när man är kraxig. Det mesta, utom att prata. Jag har dock undvikit ansträngade göromål, promenader, trädgårdsarbete - och i stället hållit mig inne hela dagen.

Men jag har städat, kokat äpplemos, gjort äpplemuffins, lagat en god vegetarisk gryta som vi ska ha med till K och H i morrn. Och så har jag till stor del förberett nästa veckas skolarbete, här framför datorn.

Äpplen, det blev det många både detta år och förra året. Vi har ett äppelträd från tidigt åttiotal, som burit mycket frukt. Under flera år så blev det mycket skorv på dem, så mycket så att det snabbt övergick i mögel och förruttnelse. Jag ville att vi skulle ta ner trädet, det är så retfullt med alla fina äpplen som det inte blir något av..... men det var som om trädet lyssnat, för äpplena har de senaste åren blivit mycket större och de har blivit mindre skorviga. Idag kokade jag äpplemos på de som ändå inte var så fina. Moset blev riktigt bra.
Karin ska få en burk i morgon...och¨äpplemuffins ...och så har jag packat ner lite svarta vinbärssaft och géle från hennes barndoms trädgård. Känns bra att ge bort egentillverkat, egen odlat..... med lite känslomässigt värde.

Båda döttrarna är icke-köttätare sedan tidig tonårstid. De lever ju helt rätt i den tid som är, då vi ska hushålla med våra resurser. Det blir en hel del mat tillagat på quorn, när man ska bjuda K eller J på något. Själv tycker jag att quornfärs är helt utbytbart med köttfärs, t.o.m. bättre. Däremot tycker jag att quornbitar och filéer är lite smaklösa. Men så hittade jag ett recept på en kryddstark quorngryta i GP, gjorde den i helgen och den smakade bra. Så nu har jag lagat samma sorts gryta en gång till, och den tar vi med till Malmö i morgon.

Ska bli kul att träffa lilla dottern, det var ganska exakt två månader sen hon var här på snabbvisit. H har vi inte träffat sedan i juli....

Vi har biljetter till "Svensson, Svensson" jag och C-E. Så den ska vi se i morrn eftermiddag... och jag förstår nu att det var en stor tur att jag valde matinéföreställningen, med tanke på att det är världsviktig fotboll på kvällen.

Hoppas fortsätta känna mig pigg, så att jag kan shoppa ordentligt på söndag. K har nämligen lovat ta mig till en affär i Triangeln, som hon tror ska passa mig. Ska bli synnerligen intressant!

3 kommentarer:

 1. Vilken trevlig helg du har framför dig.

  Har också gjort en del äppelprodukter. Det är bra med egen skörd. Ett av våra träd ville inte återhämta sig så förra året beskar vi det hårt. Hoppas det ska komma igen. De äpplena var supergoda. jag gör ofta ett säkert kort, äppelkaka. Mitt recept ligger på matklubben som "Barnsäker" äppelkaka.

  Hoppas halsen känns bättre.

  SvaraRadera
 2. Hej Anna-Lena! Vill bara helt kort kommentera besöket du fick av Jehovas vittnen. Du skriver att du skulle vilja förstå deras inställning bättre. Varför inte ta upp ett ämne, t.ex. julfirande, när de kommer nästa gång. Då får du möjlighet att höra vad de själva säger. De flesta Jehovas vittnens barn kan svara för sig själva. När tiden för julfirande är inne kan man fråga dessa barn vad DE vill göra. De har ett eget samvete att följa. En del lärare tror felaktigt att de är förbjudna att göra vissa julpyssel. Givetvis ska inte en lärare tvinga barn att göra saker och ting som går emot deras inställning eller tro. Idag är det lättare än någonsin att komma förbi detta problem eftersom flera olika trosriktningar ofta finns representerade i en skolklass.
  Om du vill veta mera om deras uppfattningar kan du gå till denna länk (deras officiella webbplats):
  http://www.watchtower.org/z/jt/index.htm

  SvaraRadera
 3. Torsdagsträff vecka 44 - OK
  Var? - Öppen för förslag.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas