torsdag 8 oktober 2009

Hemma - hes

Förstod vartåt det lutade, redan i början av vecka. Hade en liten skitsnuva, som inte var speciellt hämmande. Kände att irritaionen tog innevägen ner mot stämbanden och på den vägen är det.
Det är så svårt att ta beslutet att stanna hemma, fast det bara finns en kraxande röstrest kvar. Det ligger i sakens natur att man ibland måste använda en kraftfull röst i lärarjobbet. När det dessutom står musik på schemat, och man då har lågstadieeleverna under ett långt pass, ja, då känns det helt "dö-fött" att försöka genomföra en arbetsdag.

Med facit i hand, så visar det sig att man inte är oumbärlig. Man har gjort några abrovincher med arbetsuppgifterna inom kollegiet, och man har dessutom kallat in en nybliven pensionärskvinna. Så jag kan stanna hemma och vara tyst i morgon också. Det känns skönt!

Har suttit framför laptopen och försökt lägga in bilder från vårt nya projekt på e-twinningportalen. Men det funkar inte - bloggen tar inte BILDER. Alla länkar är hänvisade till hemsidor, så jag tror att jag kan lägga in projektbilder på denna sida, och sedan länka. Men det låter inte klokt! Har mailat Anna-marie på NSS för råd!


Är det någon mer än jag som är ständigt sugen på nå´t att äta när den är förkyld. Igår kväll satte jag i mig godis som aldrig förr, och matsuget fortsätter idag - om inte med godis så med både bullar, kex och blåbärssorbet. Inte bra, när man sitter på sin breda bak hela dagen.


Tänkte titta på en Love film -film snart. Har haft filmer liggande sedan i våras - när tvn är på så visar den av någon anledning mest sport - och då är jag för bekväm för att koppla ifrån DVDspelaren och ta den till den gamla tvn. Det går ju bra att läsa bok - eller sitta framför datorn om TV-utbudet inte passar. Vore kul att få hem några andra filmer från Love film, har en månadsprenumeration på två DVD-filmer där. Vilket under senaste månaderna bör ha ackumelerats till åtta -tio titlar.

En bild på papperskonst i Elfsborgs/Grimsås/Dalstorps/AIK´s färger. Fyrornas bidrag till det lilla konstprojektet.

2 kommentarer:

  1. Vi tror gärna att vi är oumbärliga vilket vi inte är. Ibland måste man ta det lugnt och vila rösten. Krya på dig!

    Har nog ett eTwinning-projekt på gång nu. I förrgår anmälde jag intresse för Peace at Christmas utlagt av en lärare i UK. Mina kollegor verkar nappa på det så kanske hela skolan kan engageras. Spännande!

    SvaraRadera
  2. Skicka gärna inbjudan till bokbloggen, så ska jag höra med mina elever om de är intresserade. Krya på dig, var tyst och var snart på benen.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas