onsdag 28 oktober 2009

Småländsk sightseeing

Man hinner mycket på en dag. Det mesta av denna dags ljusa del hanns med i norra Småland.

Konstaterade att A6s toaletter är lika fräscha som de som finns på Knalleland i Borås. De är dessutom 100 % billigare. De kostar ingenting. Alltså använde jag faciliteterna två gånger och kände att jag gjorde ett riktigt kap.... jag tjänade 10 kr.....
Matematiken i ovanstående är intressant .... hur korrekt är den ....? Måste diskuterade detta med mina elever på måndag.... :)

Huskvarna var klätt i orange. Inte i pumpa, utan i ek och (tror jag) boklöv..... Vackert!

Styrde kosan mot Aneby. Hämtade en laddning tvättnötter direkt hos grossisten ...Tina på Tvåleriet. Jag har ju blivit superfrälst i universalmedlet, som funkar på både döda och levande ting.... på bilar, golv, tyg, ugnar, hundar, människohår, växter, guld och silversmycken. Och dessutom som odlad grön växt av modell större.... se bild...


Visade nötterna på fruntimmersfredagen, alla ville prova - och i stället för att jag skulle beställa genom Ida, som beställer från Tina, så kunde jag lika gärna beställa/hämta därifrån direkt ..... och dessutom få göra en småländsk resa så här mitt i lovveckan.

Vägen hem gick över Taberg. Har sett siluetten av den svarta malmkroppen på långt håll ett antal gånger, men jag har aldrig varit uppe på berget. Utsikten var förstås jättefin, naturen söder om Jönköping i höstskrud och norr därom Vättern. Höstluften var siktig, och man kunde se ända bort till Visingsö i norr och långt ner mot smålandsskogarna i söder.
Vaggerydskorv har en kvalitét som ingen annan korv. Eller också innehåller den, i likhet med snus, ett beroendeframkallande medel. Man kan liksom aldrig få nog av Vaggerydskorv....Så jag tänkte att jag skulle undersöka om jag hittade någon korvbod i samhället i fråga, och köpa med en laddning hem... jag var ju ändå i närheten. Nu fanns det ingen försäljning på företaget, men ICAs korvdisk var välfylld med Vaggerydsdelikatesser, så det blev en kasse korv att ta hem inför kommande behov.

Småland har mycket att bjuda på och landskapet är värd en ny resa i morrn! På resan i ydlig riktning får jag dessutom supertrevligt sällskap! Fortsatt reseskildring lär följa...

1 kommentar:

  1. Våra vägar korsades förmodligen idag. Jag passerade Jönköping på väg till Skövde. Grabbarna och jag besökte IT-mässan på högskolan. Alla verkade tycka att det var intressant.

    Även Västergötland badade i höstens guldfärger. Intressant att man kunde se skillnad. Olika trädslag hade olika gula nyanser, t ex björk, asp och lärk, eller brunt på eken. Allt kryddat med de röda bären på rönnen. Läckert! Ska bli roligt med morgondagens utflykt.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas