fredag 2 oktober 2009

Fortsatt fotofreakandeMan blir trött av att vara fotograf. Har varit vid två sjöar och fotat - och upptäckt att allt som jag fotograferar inte blir kanonbra. Det gäller alltså att träna på att fota och på att lära sig använda rätt objektiv.Vi pratade om vikten att träna i klassen idag. Jag kunde referera till vad Stavros berättade om i tisadag. Hans elever, och då gäller det även sjundeklassare, som är ett år äldre än mina elever - jobbar med matteboken en gång per vecka i skolan - resten gör de hemma och det blir många uppgifter på en vecka.Jag kunde också hänvisa till eleven som skriver och skapar bloggar, så att alla andra blir mållösa av förundran. Idag skapade hon vår bokblogg, som jag snart ska lägga ut en länk till - och inbjuda alla som jobbar i skolan att vara delaktiga i. ( Ni kan bara höra av er, så får ni möjlighet att vara medbloggare, och lägga in era boktips, passande för mellanstadieelever.)

Eleven har blivit bra på att använda datorer - och framförallt på att skapa bild och text - i blogg, fotohistorier, power point ... för hon har gjort det så många gånger.

Hade IUP-samtal i veckan - och en elev vílle bli bättre på att skriva på datorn. Vad blev hans IUP, tror ni? Jo, en blogg, där han skriver om sitt stora intresse, teknik - och framför allt om radiostyrda bilar. Jag ska fråga honom om jag kan lägga ut hans blogg som länk nästa vecka, för efter fyra dagars bloggande, så tycker jag att den blivit jättebra - och redan visar på utveckling.

Jag frågade slalomkillen i klassen om man kan bli bra på slalom utan att träna.

- Ja, det kan man. Men man måste åka mycket skidor, blev svaret. Så kan man också se det.

Lägger ut några bilder jag blev nöjd med - denna gudomligt ljuvliga höstdag.

2 kommentarer:

  1. Javisst behöver man träna på allt man vill bli bättre på. Men jag tycker att du redan tränat en del på att fota, det är ju jättefina bilder som du visar oss. Jag är också otroligt förtjust i att fota sjöar, det blir ett liv och djup i de bilderna.
    Idag ska jag ta tag i blomktukor och lite annat ute. Ha en fin helg!!

    SvaraRadera
  2. Finfina bilder! Tänkte också ta tag i krukorna och bära in en del i potatiskällaren, men det regnar här och är kallt och blåsigt. Vi ska strax åka till Göteborg på konsert.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas