lördag 8 maj 2010

FödelsedagsfestGrattis "stora" dottern på tre gånger tio födelsedagen.
Kom just hem från en rolig fest, med gäster från Malmö, Borås, Motala, Åtvidaberg och Grimsås.
Alla hade tagit sig till centralorten Hjälshammar, förort till Värnamo.
Vädrets makter hade gjort så att den planerade tältfesten blev till en inomhusfest. Det tackar vi för, det kan bli kallt att sitta ute i vårluft, även om det är vårväder.
Smörgåstårta till lunch, det funkar jättebra.... och det är faktiskt väldigt kul att göra sådana....
Mintchokladtårta från Stigs är inte fy skam det heller, ej heller den friska citrontårtan.

Samboparet Larsson-Friberg hade fixat tipspromenad och femkamp för de tjugo gästerna. Tipspromenaden handlade mest om fröken Larsson, men också om hennes djur och bostäder. Och det var inte så lätt, även om man var mor till ovan nämnda födelsedagsbarn.Det gällde också att kunna kasta olika saker så långt som möjligt... som en PET-flaska, en DN, en kudde från Ullared. Nutidsorientering var en annan gren, en fjärde uppgift var att få ihop såväl ordspråk som i särtagna klädnypor. Den sista uppgiften var mest intressant.

När alla kom vid lunchtid, så fick var och en svara på hur man såg på sig själv i förhållande till andra.... Om man såg sig själv som snyggare än andra gäster, smartare än de flesta andra gäster, bättre på att laga mat, roligare, bättre på höjdhopp, mer datavana osv.

Sen skulle varje lag bedöma hur många som ansett sig snyggare, smartare, roligare osv.
Vårt lag var bäst på det ... ansåg att många tycker att de är snygga, färre att de är roliga, ännu färre att de är bra på att laga mat för att inte tala om hur de ser på sin förmåga till att hoppa höjd. Intressant när man fick facit.... de flesta (inte jag) ansåg sig vara snyggare än genomsnittet av gästerna på festen, hälften tyckte att de var roligare än gästerna, medan bara sju trodde sig ha bättre kondition än genomsnittsdeltagaren. Jag tyckte ju att jag både är roligare och vid bra kondition.... :))

Gissa vilket lag som vann femkampen? Mitt lag ... så klart. Deltagarna med hemvist i Borås. Malmö och Åtvidaberg ... ja, och så Grimsås förstås......syns på vinnarbilden.

2 kommentarer:

  1. Chokladminten är en höjdare. Vi firade med den i skolan när vi fick matteprojektet beviljat. Intressant tävling! Grattis till vinsten!

    SvaraRadera
  2. Måste testa chokladminten, förstår jag ...
    Det är altid trevligt med födelsedagskalas =))
    Vi har ett om två veckor..Kul tävling ni hade =))

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas