fredag 28 maj 2010

Kommunikationskrav


För första gången på mycket länge, så lämnade jag arbetsplatsen och kände mig missnöjd. Inte berodde det på mig, inte berodde det på kollegorna, inte berodde det på eleverna ... men ändå visste jag att det fanns några som var ledsna ..... och allt det kunde ha undvikits om bara man varit mån om att upprättahålla en öppen kommunikation.

Kommunicerar man inte så kommer en massa dålig energi emellan, man glömmer att man var viktig för varandra en gång.... Utan kommunikation så bygger man själv murar av den dåliga materien, visar andra pådessa murar och andra hjälper också till, tills dess man byggt bort sin vän - och kommunikationen upphört. Varvid jag undrar ... är det möjligt att arbeta tillsammans med någon som inte vill kommunicera. För mej blir det konstigt .....

Några pojkar kom på efterkälken idag, då vi var på rekognoseringspromenad inför måndagens friluftsdag som ordnas av sexorna. Alla skulle sluta efter lunch, som kompledighet efter onsdagens soarékväll. Pojkarna kom aldrig till matsalen och åt sopplunchen. Jag är ganska säker på att kommunikationen dem emellan lät ungefär så här .... och jag utelämnar alla svordomar-..

- Soppa, det är inte gott , vi struntar i att äta.

- Nej, usch för soppa.

- Ja, usch...

- Fy och usch....

Varvid två stycken som egentligen tycker att soppa är OK, nekade sig soppan för att hänga med i den coola kommunikationen. Alla hade säkert mat hemma, men knappast lagad mat....

Kommunikation krävs .... kommunikation kan vara krävande.

Undrar hur nötfamiljens kommunikation funkar... undrar om det kan bli kommunikationsproblem där också?

2 kommentarer:

  1. Den är svår kommunikationens konst. Att prata är inte svårt men att inte prata förbi varandra är svårare. För att inte tala om all ordlös kommunikation. Som bäddat för missförstånd. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Usch ja! Jag kände igen den känslan du beskrev. jag har gått med sådana tanakr i en dryg vecka...sedan kom upplösningen och allt är bra för alla. Men ibland undrar jag vad man sysslar med, ska det vara så svårt att kommunicera? Men vi lär oss aldrig fullt ut vad det vill säga, tror jag.

    Ni gör så mycket roligt på er skola, så jag blir lite avundsjuk. Vi får inte tiden att räcka till när jag bara träffar min klass på svensklektionerna. Mer tid med klassen skulle jag vilja ha!!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas