torsdag 24 november 2011

Femtioåtta fyllda


Sitter här i sena kvällen och konstaterar att femfemman har fyllt femåtta. Fast femfemmebeteendet skymtar fram  fortfarande ibland. När ska det växa bort tro?

C-E undrade varför min bror ringde så där på blanka  vardagseftermiddagen.
-För att säga grattis, sa jag. Det  var väl inte så konstigt.
Det var då  som mannen jag delat boning med i trettiofem år, kom på att det var födelsedag.
Han kunde skylla på att han inte hade Facebook, och alltså inte är så uppdaterad.
Så kan det bli i dessa sociala medietider......och absolut dags för honom att träda in i det social medierna och skaffa lite koll.
FB är en riktig höjdare när det vankas fölseda´..... Har fått hur många gratulationer som helst .- och det roliga är att det kommer hälsningar från många olika länder..... Skottland, Litauen, Österrike, Tyskland, Italien.....och så från skilda delar av Sverige. Och jag har träffat dem alla .... tackar e-twinning och programkontoret för många värdefulla kontakter.

Skoldagen var "enkel" ... hemkunskap med både fyror och femmor i Tranemo. Med  högstadieskolans hemkunskapslärare som ansvarig för lektionen. Ett riktigt höjdarämne om man har rätt lokaler.
Kommunens härligaste hemkunskapssal fanns på min tidigare arbetsplats. Eleverna bussades dit varannan vecka.... jag fick vara hemkunskapslärare .... jobbigt men KUL. Så skulle man bygga om matsalen ..... EU ville väl så. Resultat: Områdets bästa undervisningsrum försvann och maten blev sämre. Ganska symptomatiskt vad det gäller EU-inblandning.

En mattelektion blev det framåt eftermiddagen.... och det var en riktig "halleluja" lektion..... Det är så härligt när eleverna vill prata matte och på olika sätt förstår hur multiplikation fungerar och hur beräkningar vad det gäller "gångertabellen" kan göras.

Aldrig har väl det varit adventspyntat på födelsedagsdatum tidigare. Men idag blev det så, och det är bara att konstatera, vårt gamla trähus klär i rött.
Aldrig har det väl varit helt snöfritt ända fram till födelsedagstid heller. Det brukar ju alltid komma lite marktäcken, som sedan försvinner.Men denna höst har inte en snöflinga varit synlig i nejderna. Jag njuter - barnen har snölängtan.

Så stävar den halvgamla tanten mot 59. Om hon får fortsätta stävandet, ja, då lär hon fortsätta med att fundera och konstatera och låta cyberrymden föra ut det till dem som vill ta del.
Samtidigt som det är så behändigt med en lättåtkomlig dagbok..... en sådan borde flera halvgamlingar skaffa sig, tycker jag. Go natt!1 kommentar:

  1. Säger grattis här också. Tiden går i rasande fart och 58 är bara ett tal. Inuti är vi evigt unga.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas