onsdag 9 november 2011

Gps gillad


 Bättre sent än aldrig... och antagligen verkligen BÄTTRE att det fick bero ett tag. Nu har vi kollat den ekonomiska statusen i vår lilla skola, och det visar sig att vi varit sparsamma och har pengar kvar av årets budget till att köpa in tre stycken gpser.
Första grejen är ju att jag måste lära mig använda en sådan... men det ska nog funka. Sen räcker det att man gör några småprojekt, som kan utföras av alla skolans elever, före jul.  Lite matte.... något om mossa/lav/barrträd/annan växt  ... beroende på om vi får behålla den härliga, milda senhösten eller ej.

Vi håller på med väder i 4-6an nu, och just nu är bra väder för barnen - iallafall många av dem - snö och kyla. Hade jag nog också tyckt om jag varit i bästa utföråkaråldern och haft södra Sveriges bästa skidbacke på en dryg halvmils avstånd. Isaberg, alltså.
Men nu har jag svårt att tänka mig som utförsåkare, iallafall på annat ställe än i blå-gröna backar i fjällen - så jag är SÅ nöjd med det väder vi har.
Skulle absolut kunna tänka mig sådant väder ända tills i mars....

Men nu var det gps detta skulle handla om... Jo, det var bra att det tog sin tid innan vi kom till (nästan) årsbokslut och såg att det fanns pengar över. Nu kan användadet av apparaterna bli mer genomtänkt vad det gäller geocache-utläggningar .... har funderat fram att jag ska jobba med orten vi bor i i ytterligare ett webbstjärneprojekt... och avsluta det med att lägga ut ett antal cachegömmor på de ställen som barnen verkligen vill visa från gårdagens, nutidens och kanske t.o.m framtidsvisionens Grimsås.


Idag testade jag brevlådecaching utan koordinater med en av mina klasser. De fick en berättelse där rektorn hade blivit bestulen på glass/tårtkassan och där man fick följa hans ( och min) jakt på de försvunna pengarna enligt en tydlig vägbeskrivning. Hade lagt ut tre olika lådor, en bit ifrån varann.
Det var inte så lätt att verkligen LÄSA vad det stod. Några började leta i alla buskar som fanns. Men till slut föll allt på plats och man hittade burkarna, som fortfarande innehöll ett antal leksaks/skolpengar. Fler klasser ska få pröva på det samma och sedan ska man få göra egna gömmor och beskriva vägarna dit. Det gäller att vara tydlig!
Härlig uteaktivitet i SOLSKEN blev det i dag iallafall. Och en övning direkt hämtad från läroplanens centrala innehåll.
En grej som jag inte kommit på, om jag inte själv gjort samma sak för en vecka sen i fina Falkenberg.

Bilden längst upp är f.ö. en av mina njutbilder från den härliga dagen med mina bloggande och geocachande och webbstjärnande vänner.

2 kommentarer:

  1. Flera i Småland har haft solsken idag, har jag förstått. I Jönköping har det varit disigt hela dagen. Höstdis... Kul för ungarna att få ha utomhusaktiviteter när vädret är så gynnsamt så det är sol så här dags i november.

    SvaraRadera
  2. Spännande! Hoppas komma igång snart med lite geocachande med eleverna. Det var kul med letterboxen. Ha det bra i kanonvädret! Ser fram emot fler rapporter.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas