måndag 21 november 2011

Mysiga miljöer

 Ibland har man världens härligaste jobb. Så är det bara. Vissa dagar är sådana att man bara går omkring och myser. Det är sannolikt bra att det inte är mysdagar varje dag, för då skulle man inte uppskatta dem på samma sätt som man gör när de bara kommer ibland. Helt oväntat. Som idag. Annars brukar måndagar vara en tröttdag för elever och ibland även för lärarna. Idag var alla aktiva och pigga - och använde en alldeles behaglig ljudnivå.
Det är så härligt när man sitter och tänker matte högt. eller när man jobbar med helt olika uppgifter och alla jobbar med sitt - och ändå har tid att hjälpa varann.
Sådan är min idealskola - idag var det en idealskoledag.
Kanske blev det en idealskoledag, för att jag tog mindre plats ( ja, inte kroppsligt - men genom att prata/föreläsa mindre)

Tycker inte att det är någon höjdare att åka iväg till någon av de områdets övriga båda skolor för att ha konferens. Idag var det en dag som vi så skulle göra. En liten grupp 4-6-lärare pratade matte. Jättemysig stämning i gruppen, bra tankar som kom upp, ja, det blev jättebra. Alla var delaktiga - och vi hade inte alls någon inledande skolledargenomgång - eller annan genomgång. Kanske påverkade det....


 När vi kom ut i seneftermiddagsmörkret så var luften len och ljum. Så skönt att få ha en sådan härligt ljummen senhöst. Njuter i fulla drag. Har lämnat walk over ( cycle over) till spinmixen i kväll. Har lite för mycket förkylning kvar. Men en promenad i mysig mörk-ljummen kväll, det får det nog bli i stället.

1 kommentar:

  1. Härligt när man ser hur eleverna jobbar koncentrerat och lär av varandra. Ibland är de bättre lärare än vad jag är. Då kan man ta ett steg tillbaka och mysa.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas