söndag 6 november 2011

Helghänt

Från att ha varit full speed måndag till torsdag denna lovvecka, så gick det över till racerfart  under veckoslutet. 
En sammanfattning över vad som helghänt kommer här.
Började fredagen med att se till att uppnå årsmålet, 200 funna cacher. Sista tre gällde det att hitta, och dem tänkte jag leta upp på väg till Hjälshammar. En ganska enkel uppgift, hittade nummer ett vid Hylténs industrimuseum i Gnosjö, en helt makalöst vacker plats.... tyvärr hade jag kameran kvar i bilen.
Nummer två var en nyutlagd cache som Ingas kompis lagt ut under en träbro i Värnamos östra del och nummer tre - jubileumscache 200 - det var Ingas cache på det vackra stället ovan. Alldeles invid väg 27, med utsikt över Vidöstern.
Så nu känner jag mig besynnerligt cachemätt, och avser inte att ta upp letandet efter skatter gömda vid vackra platser, eller platser med historia, förrän sommartiden infinner sig igen.
För det är så jag ser vitsen med att leta cache - att få se och lära något, och inte samla antal cacher .... vilket man ju kan tro om man läser om ovanstående 200- mål.

 Lämnade Fransson och Fredrik i Hjälshammar, och Fransson intog genast favoritplatsen i hallfönstret. Han gillar förresten alla fönster och hann välta ner en orkidé i ett annat fönster innan vi ätit lunch.... Men det gick bra med den rikblommande växten.
 Sen blev det hästlastning och så bar det i väg till Vetlanda för en regional hopptävling. Veterinärbesiktning på en minut - och sedan fick Johanna börja att värma upp sin häst innan hoppryttare Ida tog över.
De är ett bra ekipage, Ida och Tindra, det blev nionde plats ( av 52 starter) i 1.10-klassen - och Tindra fick ytterligare en vit prisrosett. De gjorde också en väldigt bra insats i 1.20, rev lite förargligt och stannade på fyra fel och en plats i mitten av de 80 startande ekipagen.
En fin anläggning i Vetlanda, och en kul utflykt för lovledig lärarinna.
Sent hemma, det var nästan lördag innan jag kom i säng.
 Ett trolskt soldis följde oss på vår resa söderut, på lördagsmorgonen. Mycket vackert var det, en njutningsfull resa. Stannade till Halmstad och kollade stugan.... gräset hade vuxit en bit sedan i mitten av september.... annars var det sig likt.
 Kom ner till Malmö vid halv ett tiden och drog ganska så snabbt ut Karin och Hampus på promenad i det härliga vädret, plus 13 grader. Tog vägen förbi centralen, högskoleområdet och Västra hamnen. I närheten av den höga byggnaden så fanns en jättestor skateboardbana ... och här visade sig många skateboardungdomar på styva linan.  Häftigt! En dröm för alla skatekillar/tjejer måste det vara, att ha en sådan här arena på hemmaplan.
 Det byggdes fortfarande på många, många ställen i Västra hamnen. Skissen ovan visar att det är tänkt att bli riktigt stort och attraktivt.
 Redan nu finns det många fina platser i det område som färdigställdes kring sekel/milleniumskiftet. Så här skulle jag mycket väl kunna tänka  mig att bo.... Frågan är bara om jag skulle ha råd....
 Gick genom bostadområdena och huskropparnas passager och kom ut till Öresund, vid den s.k. Ribban/Ribersborg. Skönt att vila benen tyckte far och dotter.....
... medan jag ( som vanligt) sprang runt med kameran och fotade .... och en hel del fina kort blev det allt. På andra sidan vattnet ligger kallbadhuset, funderade på att gå dit och äta lunch, men det såg jobbigt ut att gå ett par kilometer till, när man redan varit ute länge, så i bestämde os för att äta lunch på en italiensk restaurang alldeles i närheten. Åt en pastarätt med karljohansvampsås och salami .... supergott.
 Kändes betydligt lättare att gå efter blodsockerpåfyllning och ryggvila. Tog vägen genom Slottsparken hem.
 Fortfarande mycket löv på träden, ja, i Malmö kändes vintern ganska så avlägsen.
I vanlig ordning så blev det spelkväll. Det brukar ofta vara så vi umgås med våra döttrar och deras supertrevliga sambos. Denna gång började vi med ett nyinköpt spel, Ubungo. Det gällde att lägga ett pussel så snabbt som möjligt, och när det var klart så kunde man efter vissa regler samla på sig "ädelstenar".
Casino blev det också, både byggande och krypande samt ett nytt frågespel som heter Veto. Kul det också.
Ubungo skulle passa väldigt bra att ha i skolan, klart utvecklande för den spatiala förmågan. Men så är det ju som alltid, det där med pengar.... Spel är dyrt.... och inte prioriterat.... tyvärr.....

Körde över Värnamo hem, skulle förstås ta hem katterna. Nästan exakt två timmars bilresa mellan Malmö och Hjälshammar .... helt ok.... och det blir heller ingen större omväg för oss tidsmässigt .... Nissastigen går ju inte lika fort som  Europavägen.

Blev bjudna på god fiskrätt hos Johanna och Martin innan vi fortsatte hem till Stockremma, med två katter i baksätet. Skönt att vara tillbaka här hemma efter den speedade veckan, innan mörkret fallit.

Har tagit en skrivpaus och varit med C-E på kyrkogården. Det är fint där, med alla de tända ljusen, denna gravsmyckningshelg. Men visst känner man lite ångest när man går där, man vet så lite om sin framtid. Det gäller att leva det liv man vill, så länge som man kan. Denna lovvecka har jag tagit tillvara tiden och gjort något bra av den.... rent egoistiskt sett. Jag tackar alla som varit delaktiga i den roliga veckan - Inga, Bodil, Karla, Ingela, Johanna, Martin, Karin, Hampus, Ida, Tindra, C-E.... och även de duktiga, dyrköpta tjejerna på Tandvärksta´n. 
I morrn är det vardag igen.... det känns bra det också.

3 kommentarer:

 1. Roligt att träffas på lovet. Du har ju hunnit med massor bara i helgen. Visst är det fint nere i Västra hamnen. Vackra bilder du får till. Idg är jag trött. Kom hem kvart över tre i natt efter FAD i Floda. Men det var både kul och intressant. Får se om jag orkar skriva idag eller senare. Fortfarande förkyld och funderar på om det är rätt att gå till jobbet imorgon.

  SvaraRadera
 2. Svejsan! Du ser ut att ha hunnit massor denna lovvecka! Själv är jag påväg till min sköna säng. Det är ju skoldag imorgon så jag får återkomma efter skolan. Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Det var en aktiv helg, må jag säga.

  Det är lätt att bli biten av att leta upp skattgömmor... jag gör som du, litet pö om pö, inte så regelbundet eller ett måste alltid. Men nog har du varit flitig, du har ju nyss börjat och redan uppe i 200! Gratulerar!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas