onsdag 2 november 2011

Fina Falkenberg

Hade stämt möte med Inga på torget i Smålandsstenar. Vi skulle iväg till vår gemensamma  (blogg)vän Bodil i hennes och hennes familjs hus i Falkenberg. En geocachingtur var sedan länge planerad.
 Passade på att leta upp några gömmor på vägen till Falkenberg. Första stoppet var vid kvarnen vid Danhult, Bodils familjs egen fungerande kvarn med anor från 1700-tal. Mycket vacker plats.
 Mellan Ätran och Varberg har det en gång gått en järnväg. Dess historia varande inte så länge....
 ... men den här välbevarade bron, den var allt värd en cache.
 Vid  idrottsplatsen i Ullared hade Bodil en av sina skolcacher. RQ- koden ( hoppas att det heter så) kunde Inga knäcka med hjälp av en app på sin mobil..... det var uppgifter som Bodils elever skulle utföra i skolan. En roligt arbete  som inleddes med cachejakt och som sen ska bli ett bidrag till Webbstjärnan. Ska bli intressant att följa.... tror att Bodil och henne klass har stor chans att få komma till Stockholm som nominerade till 2012 års webbstjärnepris.
 En riktig häftig gömma hittade vi ( eller rättare sagt Inga) utanför danspalatset Cortina. Det gäller att vara kreativ - och lite händig - för att få till en annorlunda gömma.
 Fikade goda mackor och kakor hos Bodil, innan vi begav oss ut på jakt efter Falkenbergs geoskatter. Började vid idrottsplatsen, men trots att vi hade sex spanande ögon, så gick vi bet. Men idrottplatsen såg ut att vara riktigt fin.

 Här hittade vi en cache i skogsdungen utmed gamla järnvägsspåret,
 och en annan lite närmare Vallarna. Stubbar är väl inga supergömmor, men de är mycket bättre än stenmurar. Och man får använda vad som finns av gömmor, på just den platsen man vill visa. Själv har jag en - tycker jag - tråkig stubbcache vid hällkistan vid Lagmanshagasjön. Det fanns ingen annan plats att gömma en burk på.... Fast hade jag varit lite mer kreativ, hade jag förstås hittat på något....
 Brevlådecache hade vi aldrig sett eller löst tidigare. Jättekul.... man började vid äldreboendet och fick sedan följa en väg, i en påhittad historia om en tjuv, som sprungit iväg med ett stulet halsband.
 Efter ett par hundra meter fann vi platsen där det var gömt. Jättekul.... funkar i skolan också.... funderar på att redan i morgon gå en runda vid skolan och kolla var min påhittade historia kan börja och sluta.
 Så kom vi till Ätran. Så vackert där var.På andra sidan Laxbron fann vi en gömma.
 Ett fantastiskt område, där får gick och betade mellan bostadskvarter och promenadstråk.
 Färgerna och vattenspeglingarna var så fina. Har sparat några kort för  senare tillfällen... dom ska avnjutas  en och en,  de här bilderna.
 En njutbar promenad, där vi passerade bron nära  Vallarna.
 Bokskog nära Ätran.
 Och en promenad genom fina, fina skogskyrkogården.
 Efter den långa promenaden så valde i att ta bilen ner till havet. Här fanns ytterligare en cahe som vi inte kunde hitta.
 Men vi lyssnade och luktade på havet....
... och kände lite havsbris ute på den 250 m länga bryggan.

Smakade förstås utmärkt med sen lunch efter den roliga, njutningsfulla och lärorika turen genom södra delen av fina Falkenberg.

Inga och jag tackade för oss och begav oss ut på lite mörkercacheletande. Funkade inte så bra, men en gömma fann vi utanför Torup.

Tack mina bloggvänner för en superkul dag!3 kommentarer:

 1. Tack själv för en mycket trevlig eftermiddag!! Kul att ni kom men mindre kul att vi inte hittade de cacher jag gått bet på ett tag...

  Ja, promenaden vid Ätran var verkligen som en lisa för själen, så vackert och fridfullt. Jag och Dan gick turen över skogskyrkogården tidigare i kväll, det var så vackert med alla ljus inne i minneslunden och på alla gravar.

  Ha de gott resten av lovet =)

  SvaraRadera
 2. Tack, vänner, för dagens äventyr! Fantastiskt roligt att få träffa er och prata, promenera och geocacha tillsammans. Finfina bilder! Lånar gärna några som jag missade med min kamera. Jag skriver inget inlägg ikväll utan tar det lugnt. Det är en dag imorgon också. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Vilken underbart sinnlig tur du tar oss med på idag! Mängder av vackra foton!

  ... du många liggande gravstenar på den kyrkogården... skulle tro att det lite ser ut så på många platser runt om i landet lagom till Alla helgons dag.

  Idag ska röja bland strumpor och underkläder sedan till nöjena... ha det gott kram Ingela

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas