torsdag 3 november 2011

Visdom väck!

Borde kanske varna för äcklig bild... men det där med att dra ut en tand/visdomstand... det är ju också en del  av livet. Det var min sista som gick, har mig veterligen bara haft tre .... så det är inte så konstigt att visdom/het hållit sig borta ibland..... och nu är det ju riktigt kört, nu är all visdom borta. 
Det finns många som aldrig får några visdomständer - C-E är en av dem , min namne till tandläkare en annan. Det funkar ändå, och man kan ju alltid skylla ev. brist på vishet på avsaknaden av vis(s)a tänder.

På förmiddagen hade jag tanden kvar, men ändå bar jag mig lite dumt åt..... Var i skolan för att fixa till luciaprogram och skriva ner alla centrala innehåll på en avprickningslista. Hade på vägen in mött ett antal spökklädda fritidsbarn, och sanningen att säga verkligen retat mig på att de stackars föräldrarna känt sig tvingade att lägga ut pengar på sådan skräp som en Scream-dräkt eller skelettdräkt.

Så hade ju alla barnen sett att jag var i skolan, och hela högen kom indrösande när jag satt, ganska så koncentrerad, vid datorn. Så jag var inte alls trevlig, tyckte med bestämd röst att jag hade rätt att sitta där på min lediga tid utan att bli störd ....

Så det blev en liten antiklimax för barnen - och det var ju hemskt dumt gjort av mig .... så det kanske ändå är så att vishet inte sitter i visdomständer....

Åkte hem och tog en macka till fikat, det skulle nog dröja en stund till nästa måltid.

Hann med ett par cacher före tandläkarbesöket, en relativt ny som fanns vid klockstapeln i Limmared. Bra med lite flåsträning för tanten.... det var en rejäl backe upp till toppen.
Köpte ett antal plastburkar på Fyndlagret, när jag ändå passerade. Kom på ( vaknade tidigt i morse med huvudet fullt av idéer sedan gårdagen) hur jag ska göra "brevlådecacherna" till mina elever. Jag ska inte registrera dem, för det går lika bra utan koordinater. Så kan jag lägga till lite matteuppgifter - eller andra uppgifter att fundera på vägen till plastburken.
Sen får femmorna skriva egna historier med instruktioner som de mindre barnen ska följa. På så sätt får jag med en lite del centralt innehåll i svenska.....och matte... och kanske något mer ämne... 

Inte tog det många sekunder att få loss en tand. Bedövning var dock nödvändigt denna gång.... Annars fattar  jag inte varför man tar bedövning om man bara ska laga.... Vad är några minuters ilningar mot timmar av bedövning och dreglande mungipa...?

Däremot skulle man behöva ha bedövning när man kommer till kassan. Tandläkarbesök är hutlöst dyra .... sedan förra fredagen då jag var på undersökning har jag blivit skinnad på 3000 kr. Undersökning, en lagning, en utdragning. Hälften vore nog tycker jag. Tror att min tandläkare är lite extra dyr ... men jag har ju ett val att gå till folktandvården .... men det gör jag ändå inte, för såväl service som mottagande är suverän hos min dyra namne och dem som jobbar kring henne.

Fick ligga en stund med tampong i munnen innan jag fick lov att lämna tandläkarstolen. Fick också skarpa restriktioner, jag skulle ta det lugnt idag. Samt att jag varken fick äta eller dricka på minst två timmar.
Jag lydde inte riktigt, ovis som jag är ( hade blivit)..... åkte till ICA och handlade och fortsatte sedan cacheletandet. Hamnade under en bro, gick uppför ännu en flåsbacke för att komma till denna minnessten sedan järnåldern ...


... och sedan vid Ambjörnarps gamla järnvägsstation - idag ett trevligt fik/restaurang.
Hittade vad jag sökte och vände sedan hemåt för att göra ett nytt försök vid Kroksjön. Men där var det en gömma bland stenar, jag avskyr sådana, och jag lyckades inte finna lådan. Den andra cachen vid fiskecampen visade sig var ute på ön .... i och för sig broförbindelse, men det kändes för långt att gå, när blodsockret sjunkit till nivå låg.

Löste det där med blodsockret med lite banan och yoghurt här hemma .... och senare lax och färskpotatis. Bodils gårdagslunch var så god att jag ville kopiera den genast. Och visst fanns det frusen färskpotatis på ICA. Supergott!

Det har blivit lite mycket cache denna vecka.... ska försöka hitta några i morrn också och komma upp till 200-målet ... och sedan låta leken vila tills framåt våren.... Få se om jag lyckas med någon av de två föresatserna...

Mycket blogg blev det också på lovveckan, det har jag tyckt vara kul. Nu blir det iallafall lugnt på bloggfronten några dagar... i morrn är det tänkt att jag ska åka med Johanna, Ida och Tindrahästen på hopptävling i Vetlanda och på lördag bär det av till Malmö och till Karin och Hampus.

Roligt har man nästan jämt, ja, t.o.m. tandutdragninen var rätt kul-intressant. Fast det går inte att komma ifrån,  notan på det hela, den är inte rolig.
1 kommentar:

  1. Det var blodigt värre fast Halloween är över för i år. Själv har jag inte haft ont av visdomsgaddarna. De är inte så välutvecklade hos mig.

    Lysande idéer om letterboxgömman. Man kan nog utveckla den här typen av cacher en hel del. Har små funderingar om hur.

    Ha det bra på dina utflykter. Hoppas du passerar 200 snart. Jag hittade två till idag. Så det har blivit många det här lovet. Vi får se om det blir några på lördag.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas