tisdag 29 november 2011

Glömd guldgruva?

Är ju inte så bra på ämnet historia. Kände att vi inte var riktigt klara med medeltiden och vill jobba med det lite mer. Vad gör en vilsen lärare....? En del går till lektion.se.... men det gör jag väldigt sällan.  Där finns ungefär samma saker som jag gör eller har gjort. Sen finns där säkert bra saker också, bara man ger sig tid att leta.
Jag gick till FLOD som levererar filmer till oss i Västra Götaland. Där fann jag en serie som heter "Ahmed i medeltiden". Tio olika filmer om företeelser och olika saker som var relaterade till dessa. Idag har vi sett en film där en bödelsmössa var  bärare av det centrala innehållet och en annan där öronpetaren stod i centrum.
Utifrån dessa filmer - och några lärobokstexter - så får eleverna göra sin egna enkla storyline.
Och genast tyckte jag att undervisningen blev riktigt bra.
Kollade lite mer om vad som finns på UR. Upptäckte att den var en ( för mig) glömd guldgruva som har massor av bra material att erbjuda. Inte bara filmer, utan interaktivt material och material som man kan skriva ut och använda.
Riktigt superbra material, producerat på svenska.
Det var bara det jag skulle säga, denna mörka novembereftermiddag.
 I morrn är det dags för fyrorna att göra i ordning klassens adventskalender och räkna ner inför jul.... och om bara två veckor är det lucia. Oj, vad den där tiden rusar!
En bild vill jag förstås ha med..... vad vore ett inlägg utan en sådan.....
Resterna av den gamla eken som stod utanför farstun i barndomshemmet. Bror min hotar att ta ner den helt, jag tycker att det är en mäktigt minne från en tid som var.1 kommentar:

  1. Eken är nog inte bara en guldgruva utan också ett hem för många varelser. Visst har UR fantastiskt material. Tittar ofta på film och annat. Imorgon åker vi till Borås med tvåorna och femmorna. Spännande!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas