fredag 25 november 2011

Fin fredag

 Är medveten om att det är många som tycker att det varit en riktig ruskfredag. Men det tycker inte jag..... Växlande luft och en temperatur på mer än en handfull plusgrader, det är gillar jag. Vi är olika ... och jag har full respekt för alla snölängtare ... så länge deras längtan inte slår in.


 Fredagar är veckans klart goaste dag.... det är slöjddag och för egen del så börjar jag dagen med  närmare tre timmars planeringstid. Nu är det mesta färdigplanerat, ev.ska jag få till lite religion före jul, men i övrigt så har jag ganska bra koll på läget fram till jul.
Därför hade jag lite tid för sexorna på min planeringstid. Det hade nämligen gjort en jättebra grej om stormaktstiden - fem olika tidningar med reportage, artiklar, notiser och insändare. När jag såg detta, så tyckte jag att arbetet var så bra och sevärt att det skulle passa som ett bidrag till Webbstjärnan. Så jag hjälpte sexorna igång med webbpublicerandet - tänkte att detta skulle få ta all fredagsplaneringstid fram till jul.
Så dumt jag tänkte! När jag visat hur Wordpress funkar, så fixade ju eleverna detta på egen hand. Ska lägga ut en länk till det sevärda arbetet när allt är klart!

 För fyr-femmor var det dags att leta upp de gömda burkarna a lá brevlådecacher. Sex stycken fanns gömda i skolans närhet. Eleverna hade gjort en beskrivning på vägen till gömman. Alla gav sig glatt ut i duggregn och blåst. Väder är väl inget problem, bara  man har något kul att göra i vädret.
Visst var det olika kvalitét på beskrivningarna, vem hade trott något annat. Men alla burkar hittades, och jag tycker att gömmorna var riktigt bra .... lovar gott inför vårens riktiga cachegömmande.

 Tog en promenad när jag kom hem. Funderade på kommande, redan nästan färdigplanerat skolarbete. Trots att det var fredag. Det är väl en typisk lärargrej, oj, vad det är svårt att släppa jobbet. Samtidigt är det inte helt fel att ha ett jobb, som man kan göra delar av under det att man promenerar.

Gick till halvblodsstallet och vände.
Slog in lite adventspaket när jag kom hem. Har haft som tradition under de senaste åtta åren att låta eleverna få var sitt adventspaket. När jag fyllde femtio, så fick jag en adventskalender i form av en trägran av döttrarna. Det var så kul att få öppna en lucka varje dag fram till jul, så att jag sedan applicerat detta på mina elever.
Fyrorna tycker säkert det är OK... och femmorna också, fast de kanske inte säger det. Tänkte så här när jag såg Corinas stora årsföl som fortfarande var di-suget: Barn är barn länge, även om de inte ser ut att vara barn längre.
..... och en del har massor av barnasinne kvar, även då man fyllt 58......

1 kommentar:

  1. Vi är alla barn. Vi bär alla åldrar inom oss. Det är barnasinnet vi kan tappa ibland. Här har det regnat och blåst idag. Rejäl motvind när vi gick tillbaka till skolan efter adventssamlingen i kyrkan. Nu ska jag pynta advent hemma. Trevlig Första Advent!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas