fredag 2 oktober 2020

Månadsskifte

 Månadsskifte igen. Till höstmånad. Med sommartemperaturer. Härliga 15 grader.  Behagligt uteväder, speciellt som solen jobbar sig igenom dimmolnen lite då och nu, framförallt under eftermiddagstid.


Flera trädgårdsväxter står fortfarande i full blom.  Rosenskäran stortrivs och hoppas på en lång höst utan minusgrader. För blir det frost, då faller den högresta växten ihop i en stor svart hög. 


Veckan som gick har inneburit sedvanlig mormorstisdag, med de här härliga killarna.


Konrad vill gärna gå förmiddagspromenad till bokskogen, halvannan kilometer från hemmet.
Kul att leka kurragömma och gömma sig bakom de gamla träden. Allra roligast är att plocka bort lite murket träd på de döda, nedfallna träden och kolla om det finns någon nedbrytare där inne i den pappersliknande cellulosan.


Karl-Petter kan inte alltid hålla sig vaken de 15- 20 minuterna som promenaden till gömställena tar.  Någon gång har han varit med och lekt bland träden, men oftast är han i drömmarnas värld då det är kurragömma i bokskogen.
Men sen blir han pigg, och har mycket att bestyra resten av dagen.


Börjar man närma sig fyra år, då är man en riktig stalledräng och kan vara behjälplig med  diverse sysslor. Som att  stöta sönder den stora klumpen av sågspån. 

Inte helt fel att bo på landet, och ha hästar och hönor. Det finns mycket som även småfolket kan ta del av.


Onsdagen kom, helt oplanerat, att bli en putsa fönster och städdag. Bra att få det gjort, städningen för några veckor framåt och fönsterputsning, ja, det blir det inte förrän till våren igen. 

Torsdag är jobbdag och sedan spin-mixdag. Igår var det rumpa och mage som tränades på styrkepasset, vilket känns en del i magmusklerna idag. Rumpmusklerna är väl så stora, så på dem biter inget. Tyckte att jag tog i även på de rörelserna, men känner inte speciellt mycket träningsvärk där. Spinningdelen av passet, det brukar vara så där. Igår var det riktigt kul, med många och snabba byten i tempo, och med bra musik.


Idag blev det, också ganska oplanerat, en vandring runt Dalstorpssjön med goda vännen från lärarhögskoletiden och hennes make.


Deras dotter hade läst om Jälmåleden i en turisttidning och tipsat om den fina leden, inte allt för långt från deras hemort. 
Egentligen skulle vi träffas nästa vecka, jag och väninnan, men nu blev det istället så att våra repektive makar kom med på vandringstur i stället.


Vi brukar ofta ta en promenad tillsammans då vi träffas, Christina och jag. Det gör jag f.ö. med flera av de vänner jag har... ett väldigt bra sätt att umgås. Ett umgängessätt som vi tillämpat långt innan en pandemi gjorde utomhusmöten populära.


Lunch åt vi på torget i Dalstorp. Till pensionärspris 79 kr. Träffade några kända ansikten - och några gamla elever som jag inte alls kände igen.  Speciellt killar ändrar sig så mycket från barnutseende till vuxenutseende.

Tiden bara rullar på, och faktum är, jag trivs  bäst när det är så. Vi har kommit in i det mörka halvåret, och vi måste igenom fyra-fem månader innan vi kan skönja härlig vår igen. Så då tycker jag att det är extra bra om dagarna och veckorna snabbar på sig. Även om hösten absolut är njutningsbar, minst fram till nästa månadsskifte.



16 kommentarer:

  1. Dalstorpssjön dök nyss upp i Postkodmiljonären. Aldrig hört om den, men nu två gånger samma kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojdå. Tittar ju aldrig på det programmet.Men såg något om det på Facebook. Nu måste du komma och kolla på sjön oxå. Har dock ingen campingplats. Närmaste i Ulricehamn, ett par mil bort.

      Radera
    2. Haha, ja kanske det. Dock flyttar vi inte husvagnen under säsongen 😉

      Radera
    3. Den campingen är öppen året om! Så nån gång borde ju passa...🙂

      Radera
  2. Så himla fina bilder! Du är en väldigt duktig fotograf:-)
    Pojkarna är så otroligt söta och kul att de älskar naturen och lär sig sysslor på en gård. Det lär man sig knappast i en lägenhet mitt i stan. Här i Täby är det många förskolor som gör utflykter till lokala Rönningeby, där det finns allt från hönor till får och hästar med mera. Så att barnen lär sig hur en ko ser ut och var mjölken kommer ifrån.

    PS. Ingen träningsvärk i rumpan kan ju faktiskt betyda att du hade redan tränade muskler där;-) DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller oxå tog jag i för lite, ändå. Tack för fina ord. Faktum är att utan nya foton så blir det inget bloggat. Svårt att få fina foton, nu när naturen går i vintervila.. Så Bra att barnen får komma ut på landet och se var mjölk kommer ifrån... Ha det fint!

      Radera
  3. En bra vecka med härligt väder och trevliga aktiviteter för både barn och vuxna! Många fina bilder!
    Ha en trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland så blir det fullt upp. Passar ju mig. Kram!

      Radera
  4. Vackert! Rosenskära är så fin och tacksam, det tycker sniglarna också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har, som tur är inga sniglar här. Mer än de svarta skogssniglarna, men de gör ingen skada. Tyvärr är rosenskäran inte så bra att ta in i vas, den sprider så mycket pollen omkring sig, så att bord och dukar blir gula.

      Radera
  5. Det lät som en bra vecka med trevliga och omväxlande aktiviteter. Att promenera mycket i naturen har vi som hundägare alltid gjort så den goda vanan sitter i ryggmärgen!

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som naturnära lantis, så ligger det också nära till hands. Kram!

      Radera
  6. Rundan runt Dalstorpssjön är vacker. Och lagom lång. Man kan göra det till en långpromenad med korvgrillning och/eller fika eller bara gå den som den är utan stopp. Skönt att du trivs med tillvaron, trots att du släppt jobbet så som du har gjort. Vet många som gått i pension som har tyckt att det har varit jobbigt och mått dåligt över att plötsligt inte arbeta längre. Kan tänka mig att det blir en stor livsförändring, att plötsligt "bara vara". Ha det så bra! /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ju trappat ner under två år tidigare. En dag ledigt, två dagar ledigt... och nu jobb bara en dag i veckan. Lite av en livlina, den där dagen, torsdagen. Samt att det har varit en del med retorikmatchen så här långt, så att det blivit lite skola på måndagar också. Lyssna på P4 på lördag kl 11. Eller kolla på UR play, tror från torsdag och framåt. Retorikmatchen 2020. Ha det fint!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas