söndag 21 februari 2021

Glada miner

En sådan bra dag att åka till Malmö. Tråkväder och riktigt klabbigt och vått här hemma, medan vädret i Malmö liknade tidig vår. Där fanns det inte en gnutta snö kvar, det var torrt på gatorna och snödroppar och vintergäck stod i full knopp. Lite senare än vanligt, men ett klart vårtecken.

Kusinerna och moster ville gärna åka med till Ava.  Så då fick det bli vägen  över Värnamo, förstås. I stort snabbare väg än vår "närmsta" väg till Malmö, den över Smålandsstenar och Halmstad.


Snabb fikapaus i Skånes Fagerhult. Kallt och snö! Snabbt in i bilen igen. 
Några mil senare var snön borta. 
- Så gräsigt det är ute, konstaterade Konrad, då han upptäckte att snön var försvunnen.
- Så härligt, sa vi vuxna.


Ava hade väntat ett bra tag på oss alla. Två och en halv timme, ungefär, tar resan från Värnamo. Ungefär 20 mil. Från Grimsås är det 25 mil...
Visst önskar vi att Ava och hennes familj bodde lite närmre- men det kunde också vara värre.  I bra väglag funkar det bra att köra fram och tillbaka över dagen. 






Så kul för kusinerna att ses!  De träffades senast vid nyår. Det känns som de vuxit mycket på bara en och en halv månad, för det var i princip konfliktfritt hela dagen. 
Och visst är det kul att gå igenom Avas digra förråd av leksaker. 


Korv och pommes för de små till lunch, medan vi vuxna åt  vegatarisk rulle eller kebabrulle från Falafelstället på andra sidan gatan. 
- Mer saft, säger Karl-Petter.


Provsmakning av dagens tre semlevarianter från pappa Marcus arbetsplats, Mat och chokladstudion, hade Johanna och jag bespetsat oss på.  Vanlig semla, snurrsemla/croissantsemla och petit chauxsemla fanns i dagens utbud.   Många tycker att  en semla, det är en vetebulle fylld med mandelmassa och grädde, och jag kan väl egentligen hålla med. Men det är kul att testa, dels olika semlor och dels de varianter som finns i ett lite mera exklusivt konditori. 
Croissantsemlan var supergod, petit chaux-semlan var lagom stor och var också god, medan den vanliga semlan var  lite för stabbig i bullen och framförallt hade för söt mandelmassa. Så varianterna vann stort över den traditionella semlan.


Den fina eftermiddagen inbjöd förstås till utevistelse. 
Folkets Park ligger tvärs över gatan. Där hade man fortfarande vintertema, något som man haft sedan i början av november. En vecka till så ska det tas bort. 


Det var riktigt fina installationer som kommunen byggt upp i parken.

 
Även de klätterstenar, som normalt är målade i olika färger, hade fått snöfärg. Helt ok ju, när det inte är riktig snö, tycker den snötrötta tanten från sydsvenska höglandet.


I Folkets park finns det ett massor av olika lekattraktioner.



De stora rutschbanorna lockar verkligen en liten tuffing på dryga två år.





Kusinsnack!

 
Och högt upp över marken vågade sig Konrad. Tur att morfar fanns till hands och kunde lotsa honom ner. 

Lite för mycket folk i Folkets park. Många lockades ut av en fin lördagseftermiddag.

Så vi bytte lekplats och gick till en, i mitt tycke, ännu bättre lekplats på andra sidan Nobelvägen.










En sådan trevlig lekplats!
Många glada miner blev det. 
Har aldrig tidigare upplevt en dag med barnbarnen, som inte innehåller en viss del gråt. Av ilska, frustration, för att man slår sig... Igår var det bara skratt och glädje. Det tycktes som minstingen njöt allra mest. Hans leende fanns där hela dagen!

 
När de andra gått in i lägenheten igen, så ville Karl-Petter fortsätta leka utomhus, på gården. 

Gissa vem som hade somnat tre minuter efter att vi börjat vår färd hemåt vid halv sju? 
Storebror somnade också inom en kvart-tjugo minuter.

Men kul hade vi alla, och hoppas att snart kunna ses igen. 




















12 kommentarer:

  1. Tre superglada barn på väldigt fina lekplatser. Å minstingen har verkligen en diger samling med lastbilar och hjullastare. Så skönt att snön är borta. Det är den här också, eller rättare sagt den är på väg bort, 6 plusgrader idag hjälper till. Så skönt:-)
    Önskar dig en bra början på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 9 grader i Grimsås. Tog på fleecejackan en stund.Och vanlig gå-skor. Tog en sväng i vår trädgård och lilla växthus. Den som påstår att det går att vinterodla, den ljuger ! Snö och isfritt på grusvägen/byvägen! Så gott !

      Radera
  2. Så snöfritt där var! Våra snödroppar blommar också, men av vintergäcken syns inte ett spår. Även om töväder gjort att snön krympt ihop, så är det inte snöfritt. Flera centimeter kvar.
    Men skönt det försvinner!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte på dej när vi passerade igår. Att du också har snö kvar noterade jag. Det smälter fort nu. Så gott att vår byväg är både snö och isfri. Här ställt tillbaka broddkängorna i klädkammaren. Hoppas att inte behöva använda dem mer under denna säsong.

      Radera
    2. Någon gång du ska passera får du hojta till!

      Radera
    3. Få gånger som jag åker ensam. Oftast är bilen full när vi åker förbi.Men jag lovar höra av mig om det blir någon ensamkörning...

      Radera
  3. Härliga bilder på glada barn och sköna vårliga bilder på snödroppar och vintergäck!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis vad jag tyckte, vårblommorvoch glada barn är gladgörande.Kram!

      Radera
  4. Vilken härlig dag och vilka härliga bilder att bli glad av! Glada barn som har kul tillsammans slår det mesta. När man kan köra fram och tillbaka är det drägligt avstånd. Jag minns med fasa när sonen bodde i Brasilien... Så pass faktiskt att Stockholm där han nu bor känns som i närheten fast allt är ju relativt. Jag är i alla fall glad för att flickorna håller sig på hemmaplan, eller nästan i alla fall. Den lilla familjen bor sju minuter med bil härifrån så då kan man inte klaga.

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sju minuter, det är ju toppen. Lite avstånd, inte alldeles nära. Men det kanske skulle funka också. När jag var barn så bodde mormor och morfar på övervåningen. Bra på många sätt, speciellt för mig och min bror. Pappa kändes sig nog lite utanför ibland. Vi

      Vi har 45-50 minuter till Värnamofamiljen. Det är ok.... förra veckan, då en av Johannas hästar var tvungen att åka till veterinären, så ringde hon och kollade om vi kunde hämta pojkarna på dagis. Klart vi kunde, längre bort är det inte.
      Det ör alltid roligt att komma till Malmö. trots att vi inte gått i affärer, på ett helt år. Men det finns fina parker och roliga lekplatser, och den stora gården utanför Karins och Marcus lägenhet är också trevlig.
      Brasilien! Det var långt bort! Då förstår jag att Sthlm är ok. Speciellt när det är normala tider, för då flyger man ju snabbt dit- och kan ta direkttåg också.
      Kram!

      Radera
    2. Det hade nog fungerat på närmre håll också om man står på god fot med varandra. Svärsonens mamma hyr ju en stuga som ligger på deras tomter så de bor ett stenkast från varandra. De respekterar ändå varandras privatliv vilket är viktigt.

      Brasilien var mycket långt bort kan jag säga. Jag hälsade på en gång och det en väldigt lång flygtid med två byten. Stockholm känns betydligt mer greppbart och speciellt när eller om det blir bättre tider.

      Kram

      Radera
  5. Tror också att det fungerar för de flesta. Vi bor nära makens hem. Bra att ha farmor som barnvakt. Samtidigt som det kändes som om hon kunde komma instövlande när som helst, utan att knacka. Och så vill man ju inte ha det!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas