onsdag 26 maj 2021

Nörd

 Igår var det internationella nörddagen. Lite intressant, för vad är egentligen att vara nördig? 

Är det att kunna hundratals decimaler på talet pi? Eller är det att samla på porslinskatter?

Antagligen både ock.


Vi är nog mer eller mindre nördiga många av oss. Under en period var jag helt nördig vad det gällde geocaching. Jag kunde ge mig ut både vardag och helg för att leta burkar. Och för att se antalet funna geocacher öka  under min profil på nätet. Lite tävling var det allt, åtminstone från min sida, att försöka hålla jämna steg med vännen Inga. Jag hade inte en chans. Hon var ännu mera nördig än jag. Trots att hon varit borta i fyra år till hösten, så kommer jag med största sannolikhet inte att komma upp i hennes antal hittade burkar.

Största anledningen till det är att nördigheten avsvalnat betydligt.

För det är väl så, att även om man en gång varit nördig inom ett område, så behöver man inte fortsätta vara det för alltid?


Har lite då och då funderat över det enorma intresset för padel. Varje samhälle med lite självaktning har ju numera sin egen padelhall. Jag förstår på dem som håller på med sporten att det är roligt, men jag undrar hur länge det kommer att förbli den roligaste fritids/motionsmöjligheten för flertalet. Vår  värld och vår tid är ju så föränderlig. Får jag gissa, så kommer det att finnas många tomma padelhallar om tio år....

Den krånglande knäet har inte varit helt av ondo. Tänker att aktivitetsklockan varit både min vän och ovän under tre- fyra år. Tiotusen steg om dagen, det har i princip känts som ett måste. Vilket väl kan anses som tämligen nördigt. Nu måste jag komma på andra sätt att röra mig. Cykla är bra. Träning är bra. Tack Ditte för det utmärkta träningsprogrammet, som tog mig närmare an timme att köra igenom. BRAK är verkligen ett träningsprogram för hela kroppen.   Och  jag tror att allsidig träning, efter förmåga. är det bästa....

Knäet är f.ö. betydligt bättre nu. Känner att det får anstå ett tag med promenaderna. Och att de då får inskränka sig till en kortare sträcka åt gången.


Nördiga vad det gäller våra barnbarn, det är nog de flesta av oss.


Det tycker jag att man får vara. För nog är det de som tillför den mesta glädjen i livet, då man blivit "gammal".

Nördigheten med att ta mängder med foton, den delar jag också med många andra. 

Såväl försommarnaturen som de härliga killarna är synnerligen tacksamma fotoobjekt!


21 kommentarer:

  1. Allt har sin tid brukar jag säga. Å det stämmer kanske. Skrattade gott åt din observation att varje kommun md lite självaktning nu har en padelbana. Det fastställde även kommentatorn under ESC. Han sa: Finland har väldens högsta antal hårdrockband per capita; Sverige har världens högst antal padelbanor per capita. Då så, då vet vi det.
    För många, många år sedan var det ju squash som gällde så... Den flugan är väl död nu tror jag.
    Om jag tänker på mig själv så är jag nog rätt "onördig", om man bortser från fotboll då. På det området har jag varit nördig sedan treårsåldern...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla har vi vår nördighet....
      Just så, squash var det som gällde. Har inte testat det heller. Har hållit mig till badminton- vilket den med noll bollkänsla ( också ) är urdålig på. Men det var lite lagom kul, då när man var yngre..
      Finns ett antal padelbanor i vår lilla kommun ( knappt 12 000 invånare) Minst fyra stycken... eller nummer fyra står väl snart klar...

      Radera
  2. nördig betyder intresserad och även kunnig, lite utöver det vanliga.

    SvaraRadera
  3. Nörddagen , det visste jag inte ,-) Nörd brukar ju inte vara positivt alla gånger och ibland är det positivt, jag tycker att nörd ska vara positivt! ,-)
    Alla människor är intressanta! Jaha du var så inne i geocaching ,-))) Men det låter jättekul, så då blir ju nörd något positivt. Men det är klart att även om jag inte tycker om det är det ju ändå positivt ,.))) Nu menar jag inte geocaching, för det tycker jag verkar kul på riktigt! Ja du har rätt vi är nog lite nördiga allihop!
    Ja Padel har ju blivit inne, sonen och svärdotter har ju börjat!
    Va har du fått tips om ett träningsprogram för hela kroppen, som heter BRAK, måste kolla upp, för är det något som är bra så är det att träna hela kroppen!
    Skönt att ditt knä känns bättre! Söta barnbarn ,-)) Då får man vara nördig, absolut, så drt var vår dag igår! ,-)) Där med foton är jag helnördig, jag fotar hela tiden ,-))))
    Ha det jättefint, fina bilder
    KRAM Primrose ,-) som nog är lite nördig då o då ,-)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Kan inte hitta träningsprogrammet på nätet tyvärr. Fick det via mail från bloggvänner Ditte. Bloggvänner är det fantastiskt fint att ha!
      Nördig kan man absolut få vara, men önskar ibland att jag vore så nördig på något att jag behärskade det riktigt bra. Lite nördig måste man nog vara för att vara bloggare, förresten. Även om det egentligen bara handlar om en offentlig "dagbok". Kram!

      Radera
  4. Ja, vi är väl alla mer eller mindre nördiga antar jag. Vet just precis nu inget jag är nördig med, men det finns säkert något.
    Så skönt att ditt knä är bättre🤗

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast lite rädd att belasta det för mycket. Trappor är inget kul, speciellt inte nerför. Hoppas att du kan få lite hjälp för ditt knä också. Kram!

      Radera
  5. Helt oavsett "Nörddag" eller inte så finns det ju saker man är mer intresserad av. Rent utav helt går upp i. Funderar lite på mina nördigheter för visst finns de och visst finns det sådant man varit väldigt intresserad av men sedan lämnat. Mycket ändras allt eftersom. Jag har nog varit nördig vad gällt utförsåkning på skidor,att ha resor som stort intresse och att segla. Intressena finns kvar men är inte längre lika viktiga.
    Och visst är jag delvis nördig vad gäller barnbarnen och döttrarna.
    Vad roligt att du är i gång med träningen och att det känns bra. Och att ditt knä inte blivit sämre utan snarare tvärt om. Och du bestämmer ju själv intensiteten i det hela. Och att stärka buk, rygg, armar och knän är alltid bra.
    Trevlig kväll.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är verkligen en frilufts och äventyrsmänniska.. Det är väl ju något nån mår bra av.
      Den här skogsluffarnörden känner lite abstinens i eftermiddag. Tur att de närmaste dagarna är rätt uppbokade, så släpper säkert tanken på längre promenader. Ha det fint! Kram!

      Radera
  6. Jag älskar nördar och nördigt! Tyvärr är jag inte en nörd själv, fast jag så önskar. Att liksom gå in med hull och hår i en enda sak, lära sig precis allt, det är helt underbart. Själv har jag hattat än hit än dit med mina intressen. Och aldrig har jag blivit riktigt duktig på nånting, inte sådär nördigt duktig. Som när andra säger: Behöver du råd om stickning och handarbetsmönster, då ska du prata med X....nä, någon expert har jag aldrig blivit. Däremot har jag haft oerhört roligt då jag sett på Alla mot alla denna säsong, så många kändisar som nördat in sig på något knäppt ämne!
    Ta det varligt med knäet, jag har börjat avverka överskåp idag, med hjälp av först en pall och sedan en stol,kände mig så duktig. Kul att Ditte kunnat ge dig värdefulla tips! Kram

    SvaraRadera
  7. Ja då, jag har tagit det lugnt. Känner att det är bra. Lite träning av olika slag, det behövs. Stå på pall och stol.. Jag hoppas att du inte ställde dem på varann! Akrobatkonster kan vi överlämna till en yngre generation. Ha det fint och var rädd om dej! Kram!

    SvaraRadera
  8. Nörd eller inte ... en definitionsfråga kanske. Själv är jag väl lite av en svampnörd - och har så varit sen 80-talet, när jag gick min första svampkurs :)
    Så skönt att ditt knä känns bättre - så bra att du fick lite träningstips av Ditte!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är nog lite nördig vad det gäller vilda blommor...och tror nog att även du är det. Kunnig iaf. Kram!

      Radera
  9. Jag har inget emot att vara en nörd för det tyder på intresse och engagemang :D Barnbarnsnörd är jag definitivt och det är synnerligen trevligt. Däremot visste jag inte att det fanns en dag för nördar men varför inte.
    Så bra med tips om ett träningsprogram för krånglande knän kan vara nog så besvärliga. Skönt i alla fall att det börjar kännas bättre.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast man får mest vara barnbarnsbarn för sig själv, på sociala medier och bland andra barnbarnsnördar. Som jag skrev någon gång på bloggen; det är förskräckligt att inte ha barnbarn när de nördarna är igång.
      Krånglande knän är riktigt tråkigt för rn dom varit nördig på att gå ut på vandring. Bara vädret blir lite bättre, så får det bli nördighet på cykel....Kram!

      Radera
    2. Det kan vara mycket känsligt att prata om barnbarn i tid och otid så där gäller det att ha fingertoppskänsla för att inte såra någon.

      God söndag!

      Radera
  10. Så rätt du har. Vi är nog nördiga lite till mans, eller kvinns, eller vad det heter. Jag har samlat på tändsticksaskar och katter och det blev liksom en mani, men nu har jag så många så jag känner mig nöjd.
    Att vara lite nördig känns ibland bara sunt och riktigt och då det gäller barnbarnen så är det ju en självklarhet. De förgyller livet.
    Så skönt att ditt knä blir bättre och bättre. Min man fick besvär då han ett tag gick för mycket, 10.000 steg räckte inte.
    Härliga bilder.
    Trevlig fredagskväll.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tändsticksaskar, det var en kul grej att samla på. Har en väninna som samlar på sockerpåsar. Också en ganska annorlunda samling. Kram på dej!

      Radera
  11. Att vara nördig kan väl vara både positivt och negativt. För mig betyder det att jag är extra intresserad av vissa saker. Tack för omtänksamma kommentarer. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att ha dej tillbaka. Nörd kan vara både positivt och negativt för mig, beroende på sammanhanget.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas