söndag 30 maj 2021

Tålamod

 


Det är väl det som saknas, rätt så ofta. Tålamod! Man vill att allt ska hända NU, inte behöva vänta tills den efterlängtade förändringen sker.

Vad det gäller sommarväder, så var det ju inte mycket att göra. Jeans och jacka utomhus, "mysbyxor" och långärmat inomhus- fast det var slutet av maj. Det tär på tålamodet. Men så kom den till sist, den efterlängatde sommartiden. Jeansen, iallafall de mer vinteraktiga, de är förpassade långt in i garderoben. Nu får det bli trekvartsbyxor, kjol eller shorts några månader framöver. Förhoppningsvis! Och försvinner sommarvärmen, så får man väl ha lite tålamod och vänta ut den, för den kommer tveklöst tillbaka .


Så var det det där med knät. Inser att även där behövs tålamod. Har verkligen gått fram och tillbaka sedan dess jag fick cortisonsprutan. Först blev det jättebra, den gigantiska bakercystan försvann och stelhet och ömhet med den. 

Så jag började göra allt om jag brukar, fast dubbelt upp. För det var väl ingen som sa till mej att jag borde ta det lite lugnt. Så det vara bara att gasa på. Cykling, promenad, städning, gräsklippning.... och sen fick jag ont, fast i en annan del av knäet.

Tålamod, tålamod. Tränar knäet, inser att promenader får vänta.  Blev nästa gråtfärdig av glädje i morse, när jag insåg att jag kunde gå nerför trappan på nästan normalt sätt, att jag inte längre behövde ta ett steg i taget. 

Vågade mig på lite trädgårdsarbete, rensa och plantera.... Funkade bra! Så det fick bli en tur med elcykeln, i det gudabenådade vädret.  Väldigt bra med elcykel, där man måste trampa och röra på benet hela tiden, men där man kan anpassa motståndet, så att det inte blir för tungt och gör ont....

Känns helt ok efter den turen också. Börjar  tro att det här ska bli bra, med hjälp av rätt träning och en stor portion tålamod.


Började definitivt misströsta vad det gäller odlingen i växthuset/drivhuset. 

Sådde i vanlig ordning, i mitten av april, ett antal olika blommor/grönsaker för utplantering.  Ingenting hände,  men nu har det tagit fart ordentligt. Får  plantera ut efter hand. Några plantor squash och ett antal solrosplantor har fått flytta ut idag.  Och de innedrivna tomater har också tagit fart, även om köpe-plantorna ligger lite före.

Tålamod, tålamod!


Har haft favoritkillarna på besök från fredag förmiddag tills i dag på förmiddagen. Det gäller att ha tålamod, speciellt när han som är fyra och ett halvt,  har den ena idén efter den andra som han vill ska genomföras.

Skrattade i mjugg, då han och morfar kivades om småsaker. Det var ungefär samma nivå på deras motsatta tyckanden. 

Tur att de blir bästa vänner lika snabbt igen!


Vackraste tiden, det är nu. Kanske den bästa också. I morgon får det bli en tur till Halmstad. Förhoppningsvis ett premiärdopp, för inte har jag tålamod  att vänta tills det blir 20 grader i vattnet, inte. 



18 kommentarer:

  1. Stort igenkännande här var gäller just tålamod. Trist med ditt knä och just där är nog tålamod och en del vila viktig- Har förstått att bakercystan ofta beror på överansträngning så detta med tålamod där är ju bra att komma ihåg. Men jag vet. Har mina ryggproblem och jag har svårt att där vara tålmodig. Kan ha svårt med det också i andra sammanhang
    Oj. så gott det växer i växthuset och även här kommer ju tålamodet in. Det måste få ta tid att plantera ut grödorna. Dock lättare sagt än gjort.
    Så trevligt med barnbarnen på besök och visst kan det ibland i samvaron med barn också behövas tålamod. Fina bilder på killarna och bra att du får hjälp med vattningen.
    Visst har vi en vacker tid nu och detta är nog den tid jag också tycker allra bäst om
    Lycka till med badet.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fantastisk tid. Borde kunna gå att sakta ner tiden nu.
      Man inser ju hur viktigt det är att må bra. Vilket man ju gör tills det är dags att använda kroppsdelen i fråga...Gott när det går åt rätt håll iaf. Tack ..Kram!

      Radera
  2. Hoppas du får ett premiärdopp nu! Vi tänkte badar idag, så Maken inte sackar efter för länge, men det körde ihop sig, så det hanns inte med.
    Tålamod är inte min bästa gren😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att tålamod ska vara så svårt. Men jag har inte sämst tålamod i huset...eller...ja, det beror på vad tålamodet gäller.

      Radera
  3. Jag har aldrig sett mig som en överdrivet tålmodig person, en som alltid hänger i.
    Men - blev förvånad över mig själv när jag började träna på gym, då ville jag inte missa en enda dag av träning. Tanken om att skippa en träning fanns bara inte på kartan.
    Så jag tror att det är som du säger. Det beror på vad tålamodet ska gälla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barn har jag ju tålamod med, både små och större. Har tränat under alla år. Men när detctålamodet ytterligare, då blir det explosion.
      Vad det gäller knäet, så utmynnar bristen på tålamod i tårar. Men just nu känns det som om det går åt rätt håll.

      Radera
  4. Vackraste tiden - ja, det har du rätt i. Den är verkligen nu, åtminstone igår och idag. Imorgon ser det mindre roligt ut...

    Osis med ditt knä. Själv har jag "bara" problem med ryggen, men vet precis hur begränsande smärtorna är. Knä och/eller rygg påverkar ju hela kroppen. Hoppas verkligen att du får "ordning" på knäet.

    Å vilken tålamod du och din man har med grabbarna! Hoppas att deras föräldrar uppskattar er hjälp med barnen. Vilken tur dom har att ha er i beredskap...

    SvaraRadera
  5. Visst blir vi lite utnyttjade!Men det är helt ok, när man får umgås med de små.
    Det är väl så när man blir äldre, det kommer krämpor.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  6. Tålamod är inte alltid min bästa gren. I skolan kan jag ha en ängels tålamod men när det gäller privat är det inte lika bra alls. Jag förmodar att det är en sak som kan tränas och utvecklas men jag är inte riktigt där alltid.
    Så fint det växer hos er och den bästa hjälpen fanns på plats. Just nu är det otroligt vackert i naturen!

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man borde kunna stanna tiden och bara njuta. För nu är det ju som allra vackrast!Kram!

      Radera
  7. Nu har man verkligen fått ha tålamod ,-)) Men som sagt till sist kom värmen och solen och helt plötsligt har jag glömt alla regniga kalla dagar ,-)
    Hoppas du slipper värken nu, men ta det lugnt ,-) nu har jag sagt det ,-))
    Ha tålamod nu, så kan du gasa på senare ,-) Vilken söt hjälpreda i växthuset, han ser ut att verkligen gilla att vattna ,-) Att få vara med är ju kul såklart!
    Barn vet vad dom vill ,-)
    Fina bilder.
    Men dopp nu, där har jag stort tålamod ,-))) fy så kallt!
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  8. Får bli ett dopp i eftermiddag! Blir nog ett kärringadopp, men det är ju också ett dopp.
    Ska ta det lugnt! Tack! Kram!

    SvaraRadera
  9. Jag blev helt utan tålamod då jag föddes, skyller på min mor...saligen avliden
    Nå, du är nog lite som jag, känns inget då kör man på. Men, jag har dyrt och heligt lovat att inte leka bergsget sista dagarna här även om jag gärna hade besökt gamla favoritställen som kräver en del benkraft. Så jag avstår. Däremot skiljer sig våra sommargarderober, trekvartsbyxor, kjol eller shorts finns inte i min garderob. Men, där fladdrar tunna sommarbyxor i viskos, och en o annan långklänning...Ha det gott i värmen, kram från pörtet

    SvaraRadera
  10. Kläder ska man trivas gott i! Det är olika vad man gillar.
    Bra att du inser begränsningarna. Det gör jag, iallafall så länge inte knäet är riktigt bra ..
    Stavar till hjälp gör att man klarar en hel del...
    Fast för brant får det inte bli, jag har ordentlig höjdskräck!
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Äntligen visar sommaren sig. Den har varit efterlängtad. Så mycket du har i ditt växthus.Dert måste var underbart att kunna skörda allt sen. Vi har tydligen besvär med knäet båda två. Jag får nog ta mig till läkaren en dag för det verkar inte som svullnaden vill ge med sig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Krämpor kommer med åldern, det är tydligt. Bra om doktor kan hjälpa ! Kram!

      Radera
  12. Tålamod har jag, stressar inte och kan vänta.

    SvaraRadera
  13. Underbart med sådana dom du!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas