fredag 10 juni 2022

Skolavslutning

 Räknar lite  på det, och kommer fram till att det bör vara  någonstans emellan 55 och 57 sommaravslutningar som jag varit med om.  Det är något viss t med skolavslutningar, absolut. 

Enligt mej så ska man vara i kyrkan och man ska sjunga sommarsånger. Alla skolans klasser ska få stå framför publiken och sjunga. Det funkar på en liten skola. Sångerna ska handla om sommar. Gärna desamma år efter år, ok med någon ny.... bara det är sommarglädje i den.

Efter två covidavslutningar bakom idrotthallen kunde vi återvända till vår vackra kyrkolokal.

Lite färre åhörare än förr. Förr hände det att inte alla fick plats i kyrkan. En del fick ta ståplats. Idag fanns det flera sittplatser över.

En fin avslutning, anser  jag. Och all sång måste inte vara perfekt, det är barn som sjunger. 

Hoppas kunna vara med på avslutningen även nästa sommar.

Här kommer en uppskattad sång, som bara "måste" vara med.

https://youtu.be/JAJLrewK8XU


Liljekonvaljer, det hör barndomens skolavslutningar till! Då plockade man en bukett till lärarn, åtminstone då man gick ide lägre klasserna. 

16 kommentarer:

  1. Jag har aldrig haft någon skolavslutning i kyrkan. Det var först i gamla byn, när Yngsta gick i skolan som det var i kyrkan.
    Trevlig fredag!/Eval8

    SvaraRadera
  2. Låter fint. Ja man hoppas att man får vara med...

    SvaraRadera
  3. Så tänker jag mig också skolavslutningarna ... och visst ska Idas sommarvisa vara med. Blev glad när jag lyssnade på den.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det är ju så man vi vill ha en avslutning. Idas sommarvisa är passande.

    SvaraRadera
  5. Tycker att det är så fint i kyrkan. Har man stor lokal i skolan är det klart att man använder den, men avslutning utomhus, det har vi haft i två år. Inte alls samma känsla av högtid //Anna-Lena

    SvaraRadera
  6. På vår skola har vi aldrig haft någon avslutning i kyrkan men väl firat advent och Lucia där. Avslutningarna har vi oftast utomhus. Om vädret inte tillåter det så är vi i studiehallen eller idrottshallen. Själv hade jag inte haft något emot att vara i kyrkan dock.

    Önskar en god kväll!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Svar
    1. Haha ! En annorlunda en... signatur, alltså! //Anna-Lena

      Radera
  8. WOW! Det var många skolavslutningar som du har varit med på.
    Å sommarsången du har länkat till var ju hur gullig som helst. Gissar att de var de yngsta barnen som sjöng, och det gjorde dom riktigt bra.
    Vad gäller skolavslutningar i kyrkan är jag aningen emot det. Jag menar vad har religion/kyrkor att göra med en skolavslutning? Ingenting om jag får säga så. Tycker det är mycket finare att antingen har avslutningen utomhus i naturen eller i en aula.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns en del i läroplanen som talar för att vara i kyrkan... och sjunga blomstertidsspsalmen. Handlar om att eleverna ska ta del av vårt kulturarv. Kyrkolokalen är en vacker lokal! //Anna-Lena

      Radera
  9. så många har det inte blivit för mig, vi har fyra barn, vi har fått dela på oss ibland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så några har det blivit... //Anna-Lena

      Radera
  10. Tack för att du delar med dig. Och jag har också ett antal skolavslutningar i bagaget, för egen del som elev i många år, som lärare i än fler år och med barnbarn. Ibland hann jag även med att vara på skolavslutningen med döttrarna. Men de gick i lägre åldrarna i den lilla skola där ag jobbade så jag var med men inte som förälder.
    Vi var då ofta utomhus nere vid sjön bredvid skolan för det var ingen kyrka inom gångavstånd. Men i Stockholm idag såg jag att många var i olika kyrkor. Tycker det är väldigt fint.
    Så fint att lyssna till inspelningen av Idas sommarvisa som du gjort. Och den var somrig. Då och med "I denna ljuva sommartid" och "Den blomstertid" så kan sommaren komma. Välkommen.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Man har olika förutsättningar för avslutning. Viktigast att det blir en fin stund gör barnen. Jag tycker att det är bra att även föräldrarvoch sndra anhöriga kan vara med .
    Ha det gott! Kram //Anna-Lena

    SvaraRadera
  12. Så mysigt med skolavslutningar, det var länge sedan nu för mej, när killarna var små!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är något visst med det! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas