måndag 5 september 2022

Man hinner mycket

 Ibland blir man förvånad över hur mycket man hinner på en dag.  Till min stora glädje så är jag inte ens speciellt trött efter dagens aktiviteter. Tror att  friska bad, två dagar i rad bidrar... Inbillar mej iaf 

Veckan inleddes med styrelsemöte i PRO-avdelningen. Ganska trevligt faktiskt. Flera glada och positiva lite yngre pensionärer I styrelsen.

Hade tid hos tandhygienisten klockan halv tolv. Tänkte åka direkt från mötet. Det var ett snabbt möte, så jag hann med en promenadrunda på ett par kilometer i vackra Dalstorp.

Tandhygienisten hittade inga hål. Jag fick dock underkänt på mitt sätt att sköta mellanrummen. För mycket tandsten! Får väl skärpa mig  Hade två års tandvårdsbidrag innestående. Så det blev ett billigt besök hos i Tandvärkstan. Dryga 300 kr. Så borde det alltid vara ! För alla!

Lämnade några böcker och lånade ett par nya på biblioteket 

Åkte hem och hämtade make och baddräkt och begav mej till vallokalen i Grimsås. Där var det  öppet några timmar, för oss som gärna förtidsrösta.  Gott att ha det gjort!

Lunch åt vi på Höganloft, Isaberg, Hestra. Dagens rätt var wok  Helt ok, men den maken brukar göra är mycket godare 

Hade under förmiddagen kommit på att jag kunde passa på att bada på badplatsen som hör till Isaberg resort. Jättegott i vattnet. Simvänligt! Det blev ett antal rundor mellan de båda bryggorna. Jag mår så otroligt bra av att ta mig fram simmande i sakta mak. Konstigt att man kan trivas som en gammelgädda i vattnet!

Nybadad tant ( och icke badande make) handlade ett par kassar matvaror på Tempo.


Åkte ut till vackra lingonskogen då vi kom hem. Maken åkte till svampskogen.


Efter någon timme, så kom vi hem med god skörd båda två.  Lingonen får vänta på vidare behandling tills på onsdag. Då ska jag koka lingondricka. Blir ganska mycket dricka av 6-7 liter lingon.

Gick förbi en tuva med odon. Tycker att de bären är då vackra. Har dock aldrig plockat några.  Har ingen vana att använda dem. Är det någon som vet om man kan göra odon-sylt...eller något annat av de vackra bären.


Kvällen har använts till protokollskrivande, utformande av inbjudan till PRO-möte och några andra sekreterargöromål.

När jag skulle gå ut för att hämta morötter till tacosoppan som barnbarnen beställt till mormorstisdagen i morgon, så stod den här damen i trädgården. Vi bligade på varann en bra stund. Geten brukar normalt smyga in i trädgården nattetid och mumsa på blad från perennväxter.   Bekymrar mej inte så mycket över det .. de växter hon äter av, de har blommat klart för denna sommaren.

Tacosoppan är klar, bara att snabbt värma upp i morgon.

En stund vid tvn har jag också hunnit med. Lite glad blev jag av att se Värnamo segermål mot Helsingborg. Kul när ett alldeles nytt lag i allsvenskan, klarar sig riktigt hyfsat. Och Elfsborg vann över Malmö FF igår! Kändes också bra, efter den bedrövliga period som boråslaget haft. 

Läggdags! Ska bara kolla hur det ser ut med sopporna som är på torkning i ugnen. Och sen se till att sköta om mellanrummen...

28 kommentarer:

  1. Oj, så mycket du har hunnit med idag, imponerande! Kul med mormorstisdag också. Nej, odon vet jag inte vad man kan göra med? Så mycket lingon du plockade. Å tänk att kunna bada i september, mysigt., en fantastisk fin bild från badplatsen! Ha det fortsatt fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att simmavi svalt vatten! Kram//Anna-Lena

      Radera
  2. Oj! Vilken fart! Och med många trevligheter och i variation känns det ju mer lättsamt. Skönt att också ha förberett soppan till barnbarnstisdagen i morgon.
    Roligt att du plockat så mycket lingon. Har inte sett några ännu. Inga blåbär heller. Jo, på Hötorget.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är väl vi lantisar i olika delar av landets skogslandskap som har nära till lingon och blåbär. Blåbären tid är förbi i våra trakter. Nu är det lingon som gäller. Kram //Anna-Lena

      Radera
  3. Blir nästan andfått när jag läser om hur aktiv du har varit idag. Du och jag är så totalt olika. Men som vi alla vet - kontraster attraherar varandra;-)
    Odin har jag aldrig hört talas om - ytterligare nåt nytt jag lärt mig med andra ord:-)
    Stor eloge till Värnamo och deras notoriska målskytt Marcus Andersson. Hoppas laget får behålla honom säsongen ut. Då klarar Värnamo att vara kvar i Allsvenskan:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har nog en liten släng av ADHD. Undrar om man kan få det på gamla dar...? 🙃😊
      Kul med Värnamo. Laget var ju uträknat av experter redan från början. Och vilket målhittarkille, den där Andersson!

      Radera

  4. Odon har jag aldrig plockat eller gjort något av. Kråkbär däremot, äter jag gärna i skogen. Tycker att de är läskande. Ojojoj, så mycket kråkbär det fanns i fjällen... man kan tydligen göra gele och saft av dem, men det har jag aldrig gjort.
    Dina lingon kanske får eftermogna lite innan du gör saften?
    Så härligt att kunna bada fortfarande. Jag tror att jag har tagit mitt sista sommarbad, men man vet aldrig. Nu är dagarna så varma så det är inte omöjligt. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visste inte att man kan äta kråkbär. Ska testa. Vi har en hel del också. Lingon får gärna bli lite rödare innan jag gör saft av dem. Ojämnt mogna! Men brukar funka bra ändå. Ha det gott! //Anna-Lena

      Radera
  5. Vi har ofta rådjur i trädgården, tyvärr så hinner jag inte fota dem.
    Odon har jag aldrig plockat. Och i år funderar jag på att plocka slånbär, efter första frostnatten.
    Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här geten stannade länge. Men ibland så springer de fort iväg. Detsamma! Kram//Anna-Lena

      Radera
  6. Oj ... du är verkligen effektiv! Har aldrig plockat odon, men smakat dem i skogen ... som jag minns det så var de inte så smakrika ...
    Härligt med både lingon och svamp! Här finns ganska gott om både lingon och blåbär, men jag plockar inte.
    Svamp ... jo, en del kantareller finns det, men inget annat.
    Ha en fin tisdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min mamma sa alltid att odon är oätliga. Nog kan man äta dem, men de smakar inte mycket. Och då blir det inte mycket till sylt! Kram//Anna-Lena

      Radera
  7. Det var en intensiv dag! Skönt att du fick simmat av dig lite.
    Det är skönt att förtidsrösta, mycket länge sedan jag röstade på själv valdagen.
    Odonbär , kan man verkligen äta dem? Just det målet blev jag verkligen inte glad över!
    Ha en bra tisdag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toppen att det går så bra för Värnamo. Antonsson heter mästerskytten
      ....inte Andersson. Ha det gott !//Anna-Lena

      Radera
  8. Du håller ett högt och imponerande tempo. Men som du skriver att man hinner mycket på en dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Otroligt så mycket man får gjort vissa dagar. //Anna-Lena

      Radera
  9. Vilket härligt inlägg, en blandning mellan sommar och förhöst känns det som. En fullmatad dag för dig. Så härligt vattnet ser ut ... och lingonen ... Ljung är så vackert. Rådjuren är fina bara dom inte äter upp mina blommor. Och det gör dom inte längre för nu luktar det fårtalg i trädgården och det gillar dom inte.

    Kram och fin tisdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ljung är så vackert! Det mesta är överblommat ... men några vackra tuvor finns kvar. Kram//Anna-Lena

      Radera
  10. Vilket fint besök du fick! Det är många år sedan vi hade ett litet rådjurskid här i vår trädgård som stod och mumsade på jordgubbar. Du är verkligen energisk...och kanske det är badets förtjänst. Jag badar aldrig i sjön men har inte heller din energi, så det stämmer nog. Ha det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har nog med personlighet att göra. Så kul att höra från dej igen! Kram //Anna-Lena

      Radera
  11. Tacosoppa???? Aldrig hört talas om! Ungarna äter tacos varje vecka, jag är inte lika förtjust i just den kryddningen. Du är duktig som simmar ännu, men jag tror du har varmare nere hos dig. Undrar om jag ska ge mig sjutton på att simma ikväll! Nä nu satte du griller i huvet på tanten...
    Min energi räcker bara till en tiondel av det du uträttar. Tyvärr har mina två utmattningsperioder medfört att orken sinar, ena stunden pigg o alert, nästa helt slut . Men jag klagar inte, har det jättefint på alla vis. Du får gärna beskriva soppan lite närmare,,,köttfärs? Kram

    SvaraRadera
  12. Köttfärs/quornfärs gäller hos icke köttätardottern...lök, krossad tomat, buljongtärning, morot i bitar, potatistärningar och tacokrydda... Enkelt. Gott! Servera gärna med en klick creme fraiche och lite nacho chips... Stor kram //Anna-Lena

    SvaraRadera
  13. Vilken bra och effektiv dag och visst kan man hinna med mycket när man sätter den sidan till. Härliga bad piggar upp tänker jag.
    Vilken god skörd med både svamp och lingon. Så härligt det måste vara att kunna plocka av det i naturen.

    Önskar en god tisdag nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är väl rn av skogsbygdens fördelar, det där med bär och svamp. Ha det uott! Kram.//Anna-Lena

      Radera
  14. Trevligt besök i trädgården. De är så vackra dessa djur, men springer otroligt fort iväg så fort kameran kommer fram, tycker jag.
    Härliga bilder och mycket med lingon. Odon har jag inte ätit på år och dag, fanns förr hemma vid mitt barndomshem men har aldrig plockat så mycket att det har gått att göra något mer än att äta dom direkt.
    Skönt att du inte hade några hål.
    Trevlig kväll och kram från Wiolettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får smaka på drm i morgon. Ska nog ut med grannkvinnan i lingonskogen då. Kram

      Radera
  15. Bra att du trivs med styrelsemöten. Man blir piggare när man gör något kul!
    Ja du hinner så mycket, slänga in andra saker innan.....det gör aldrig jag.
    Billigare hos tandläkare o hygienist, det borde det vara., simma lugnt, njuta ska man, har inte badat alls i år, ja om upp till vaden räknas ,-)) lingondrick är jättegott, bra att en av er satsar på lingon, den andre på svamp! Odon kan jag inget om, men vacker färg.
    mysigt möte i trädgåreden, men hur mycket hinner du med!? Blir impad, har blivit en latmask märker jag nu. Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte alls att du är latmask. Vi har olika tempo inom oss.Och jag sover gärna. Minst nio timmar per natt.
      Skillnad på om man har trädgård eller balkong, då det gäller höstblommor, gissar jag. Ha det fint! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas