fredag 16 september 2022

Hösttecken!

 


När transtrecken drar söderut, då är hösten oåterkalleligen här.

Idag drog de första karavanerna. Brukar ta ett par veckor tills alla har gett sig iväg. Tänker man två veckor fram, då är det oktober. Hu, vad tiden går.


Insåg, på dagens promenad, att visst är det vackert på hösten och visst finns det många vackra platser i den allra närmaste omgivningen.


Naturens färger är granna ännu. Fotogeniska.  

I övrigt så börjar förråden här hemma

 bli välfyllda med sylt, saft, inläggningar och med svamp. Med tanke på att det ryktas om rekorddyr levnadskostnader i vinter, så är det bra att ha lite att ta av ..


 Eller... Hur var det nu? Jo, man har ju valt ny regering som ska få ordning på Sverige. Så då lär det nog inte bli så farligt... billig el och billigt drivmedel... och då blir det förstås billigare mat. Poliser i mängd och ordning och reda i skolan, och så sänkt skatt på det! Tänk vilka trollkarlar det finns ! 

Eller var det så att 50 % av alla svenskar gick på ett dåligt skämt? 

Den som lever får se.

Jag ska passa på  och njuta av vacker höst och strunta i att tänka på det jag inte längre kan påverka... 

23 kommentarer:

  1. Har inte sett en fågelkaravan än, men den kommer nog. Ska njuta av din så länge;-)
    Fördelen med att bo på landet är att man ser betydligt fler färgskiftningar i samband med årstiderna. Jag ser mest träden på innergården och skogen mittemot. Där har björkarna börjat bli gula. Inget att upphetsa sig över alltså;-)
    Ja, den nya regeringen ska såklart trolla den också. Det brukar regeringar kunna - NOT.

    PS. Läste idag en artikel om hur dyrt vissa livsmedel/grönsaker har blivit. Kunde nöjd konstatera att jag hittills bara hittat en enda sak som jag äter - avokado. DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avokado är dyr året om. Men god. Och nyttig. Har fått ganska mycket tomater...och sallad har räckt länge också. Avokado lär vara svårodlad hos oss. Men tänk att ha ett avokadoträd! Vilken grej!

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. Ja tiden går verkligen fort. Inte klokt. Idag har det både regnat och åskat.
    Regeringen, lögnhalsar alla partier, så det blir nog ingen förbättring iallafall. God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du tror inte heller på dem!?
      Bara att vänta och se... Ha det gott!

      Radera
    2. Jag tror egentligen inte på några politiker längre. Allt går ut på lögner och smutskastning numera.

      Radera
  3. Har inte sett några tranor eller andra fåglar dra söderut. Men vet ju att det brukar ske så här års. Och visst är oktober snart här och knackar på dörren-.
    Valet kan vi ju inte påverka längre utan det blir som de flesta har valt. Tror inte det kommer att bli några drastiska skillnader. Men viktigt att man inom de olika partierna funderar på varför väljare gått till SD. En trist utveckling men så är det ju i det här valet.
    Jag har röstat och nu kan jag inte göra mer .

    Sjukvården ligger ju mycket på regionerna och hoppas på att där det blivit byte "av färg" också att något ska hända. Å andra sidan tar förändring tid.
    Kram och trevlig helg.
    Tack för vackra bilder !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir nog byte i vår stora Västra Götalands-region. Men tyst om hur MSN tänker formatera sig ännu. Tar din tid det också.
      Sol idag! Får bli lite höstnjut med lite trädgårdsjobb.
      Ha det gott! Kram

      Radera
  4. Så fint du lyckades fånga tranornas flykt! Vårt tranpar är ännu kvar, hör dem men ser dem inte. Jag ska be dem hälsa till dig när de passerar.

    SvaraRadera
  5. Fina bilder med mysig höstkänsla ... säger jag som älskar hösten :)
    Valet ja ... det blev inte som jag önskade ... inte alls ... men svenska folket har sagt sitt och det får vi leva med.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så. Och vi är helt överens. Njuter av en fin höstdag idag! Kram

      Radera
  6. Du har fångat hösten så fint. Bilden med tranorna och den under... så vackra. Det finns många vackra höstdetaljer i naturen.

    När det gäller valet anar jag att trollkarlarna inte kommer att hitta så mycket i sina hattar som dom hoppades på.

    Att fylla på förråden tror jag är en bra idé och dessutom är det ju så roligt. Håller på med samma sak. Idag ska jag göra åtta portioner tomat och paprikasoppa på egen skörd som kommer att hamna i frysen. Krossade tomater blir det också i frysen liksom hela tomater. Hela stora tomater fungerar jättebra att frysa. Jag använder dom under vintern när jag gör fiskgrytor. Gurkinläggningar av olika slag är redan klara som kommer att räcka till slutet av nästa sommar. Älskar skördetiden :)

    Kram och fin lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så mycket tomater har vi inte. Men gott att kunna frossa i dem under ettbpar månader. Och än finns det lite kvar i lilla växthuset ( Önskar mej ett större... men går nöja mej med det som finns) Kram

      Radera
  7. Nog märks det att hösten kopplar greppet mer och mer även om vi nog ligger lite efter er. Vi bor ju under ett fågelstreck och på ett yttersta näs så här kryllar det av ornitologer just nu.
    När det gäller valet så tror jag inte att det kommer att bli så enormt stora skillnader. I valtider lovar samtliga partier guld och gröna skogar men så gott som alla verkar ha kort minne. tyvärr. En sak hoppas jag i alla fall att det kan bli rätsida på och det är alla dessa skjutningar. Just nu ligger Sverige högst upp när det gäller dödligt skjutvapenvåld i hela Europa och den ligan vill man inte leda. Det var ju en viktig fråga för S, SD och M. Återstår att se om det blir någon förändring men jag hoppas verkligen.

    Önskar en fortsatt fin lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar bara hur de ska göra i denna stora och viktiga fråga. Ett sak är ju att det inte finns tillräckligt med poliser. En annan sak är ju att skolan behöver mycket mer resurser för att fånga upp barnen som misslyckas i skolan. Få dem att lyckas. Var finns tillräckligt med skolfolk???Hoppas att man hittar någon lösning. Är ju inte klokt så dom våldet fått eskalera. En fråga är ju ....Vad är det som skiljer Sverige från resten av Västvärlden, då vi blivit landet med tveklöst mest skjutningar och annat våld,till stor del drogrelaterat.
      Ha en fin kväll. Hoppas Miss E krya på sig! Kram

      Radera
  8. Jag såg också ett fågelstreck med tranor idag. Perfekt V-format, nästan alldeles ovanför mig, men jag körde bil och kunde inte fotografera det som jag hade velat. Det var i alla fall väldigt talande om att hösten är på god väg./ Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flyger långt. Då hade du ett snyggare streck än det jag såg! //Anna-Lena

      Radera
  9. Wow så coolt foto på alla tranor, ack ja, gillar inte att de dessa flyttfåglar ge sig iväg, trots att de gör fina formationer på himlen. Som du skrev, september har fortfarande vackra färger, och en bit in i oktober, men sen så....blir det väldigt grått!
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir inte lika mycket blogg när det blir grått... jag är alldeles för bildnördig för det. Kram

      Radera
  10. Jag har hört tranorna när jag varit ute i trädgården, men inte lyckats få syn på dem än. Det är en del att pyssla med i trädgården nu, och det är skönt när det inte är för varmt. Visst kan hösten vara fin. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får ta det lugnt i trädgården. Lite efter hand. Körde undan fyra skottkärran i går. Det syntes knappast... Men öite finare blev det nog ..Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas