fredag 30 september 2022

Puh!

 September går in i sina sista timmar. Tiden rusar, och jag med den. Inser att man hinner en hel del på en månad.

Senaste veckan har det inte varit många lediga stunder....Medger att jag tycker om att ha det så, men medger samtidigt att det ska bli gott med lite ledigt, innan nästa vecka drar igång på liknande sätt.

"Mormorstisdag" blev verkligen en mormorstisdag denna vecka. Morfar var ordentligt förkyld, och tyckte att han gjorde bäst nytta genom att stanna hemma.

Nu är det ganska lugnt att ha hand om killarna en dag. För ett halvår sedan. så gick det betydligt vildare till, än vad det gör nu för tiden. Baka är kul! Konrad var chefsbagare, och fick göra det svåra,  och Karl-Petter ( och mormor) var bagare och fick ägna sig åt de enklare uppgifterna.


Muffinsen blev goda, men jag undrar om inte  smeten smakade allra bäst.

Det blev en lång tisdag. På kvällen var det visning och provning av House of Lolas höstkollektion. Det blev en kostsam kväll. Men jag fullständigt "älskar" de mjuka och bekväma kläderna, som inte alls ser ut som "mjukisplagg".


En kollega har varit på semester under veckan. Vikarien inkallades. Det har mest blivit jobb i förskoleklassen. Kul! 
Barnen och jag skulle gå ut och samla löv och  göra en mobil, stod i planeringen. Insåg att det var lite för dåligt med olika sorters löv i skolans absoluta närhet. Dessutom väntades det störtregn på onsdagen- vilket det också blev. Alltså tog jag med Konrad och Karl-Petter ut på lövplockarrunda på tisdagen. Bra tänkt!
Löven skulle lamineras, klippas ut och fästas upp på en tråd. De senaste klarade inte sexåringarna. Och jag är ju ingen pysslare! Blev rätt fint. Och jag blev supertrött efter sju och en halv timme, utan egentlig paus. Mest beroende på pysslet, tror jag. eller ovana att jobba en hel dag?
Torsdagen var lika lång, men där hade jag mina vanliga musiklektioner mitt på dagen. Samt jobbet i F-klass. Inte alls lika trött. 
Idag var det jobb mellan åtta och ett. Lagom länge för en pensionär.


Kollade ut genom fönstret under det att jag hade 5-6 en stund idag. Var  bara tvungen att ta upp mobilen och ta ett vackerhetsfoto. Hösten är så vacker!


Utsikten från bibliotekets fönster är heller inte fy skam.


Beställningen från House of Lola hade levererats till ICA i Tranemo , under dagen. Hade  några böcker att lämna tillbaka på biblioteket, så det var lika bra att köra ner till centralorten. Frågade maken om han ville åka med och gå runt Tranemosjön, men han kände sig inte helt återställd från förkylningen. Men jag kunde ju ta rundan. Vilket jag gjorde.


Några kreatur betade fortfarande på maderna, mellan Musån och Assman. 


Testade att ta en panoramabild, då jag gick över hängbron. 


Ingen större idé att   klättra upp i fågeltornet vid Tostareds ängar. Det finns ändå inga fåglar att se så här års. Erinrade mig, att förra gången vi gick här, så blommade ängskovallen ( Dag och Natt) för fullt.

Och där rullade det stora vemodet in, för en stund. 


Vid Kalvängen hade vemodet gett sig av igen. Blir så förundrad över hur snabbt Tranemo "skyline" förändras. Kan det vara tio år sedan... ja, knappt det, sen de första "höghusen", de som skyms av träden till höger, byggdes.  Nu känns det som om det inte kommer plats med fler byggnader, där utmed sjöstranden.Tror också att flottan i Tranemosjön har byggts ut under de senaste åren....


Testade att ta ett panoramafoto vid badplatsen.  Liknar mest ett gammaldags vykort.... 


Och där var rundan strax slut. En härlig entimmeslång promenad., i gott höstväder. Nästan utan backar. Fördelen att gå runt en sjö, det är ju att det brukar vara tämligen platt.

Bara ett evenemang kvar i september. Glasets Hus i Limmared bjuder in till höstens första quiz. Svägerskan hade anmält vårt framgångrika lag, fick  jag veta för ett tag sedan. Nog för att det hade varit gott att stanna kvar i bästa fåtöljen hela kvällen.... men visst ställer man upp. God mat och dryck vankas det också. Så nu håller jag tummarna på att...ja... vill jag vinna eller inte? Vi har vunnit så många gånger ( inte beroende på mig) att jag tycker att det är pinsamt.... samtidigt som man ju vill vara "bäst".

Puh, vilka "problem" man har.... det är så man skäms över dem, när världen ser ut som den gör....22 kommentarer:

 1. Det är härligt att vara bagare när man har en chefsbagare som sköter om att ruljangsen fungerar som den ska. Smeten måste förstås smakas av många gånger om, det hör ju till :)
  Blev frågvis nu, håller löven i laminatet utan att mögla eller så? Blir ju väldigt trevligt det där.
  Lycka till med tävlingen, självklart ska man försöka vara bäst. Världen ser ut som den gör ändå...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Fick uppgiften av förskolläraren. Kan mycket väl vara så att det möglar. Men någon vecka kan det nog vara fint. Var inte så blöta... men hade nog mått bättre av att torkas.
  Muffinssmet är gott!
  Tittar in hos dej i morgon. Kram

  SvaraRadera
 3. Fint med den trevliga mormorstisdagen och att baka brukar ju vara uppskattat. Och att smaka av smeten förstås- Härlig bild på killarna.
  Roligt att vikariera men visst tar det på krafterna med det man inte riktigt är van vid. Men trevligt med ett tillskott i kassan och fint att kunna hjälpas åt.
  Jätteroligt att du blev nöjd med din beställning av kläder. Fint att man kunde prova innan beställningen.
  En skön promenad är alltid njutbar och att gå i naturen och nära vatten tycker jag också är behagligt. Tack för rundan och de fina bilderna.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Framförallt fick jag så ont i benen första långa dagen. Kul att baka med barnbarnen. Får nog bli kanelbullar på tisdag. Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, inte har du haft tråkigt den här veckan heller. Roligt med så annorlunda aktiviteter som alla lyckades. Gillade speciellt de inplastade löven. Tänkte på sådan "pärlgardiner" som man ibland ser i olika butiker.
  Kul att du hittade några kläder till dig också. Man ska vara omtänksam mot sig själv, brukar jag säga;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittar alltid kläder till mej! Finns mängder för stora...numera ganska normalstora...tanter.

   Radera
 6. Så bra med en chefsbagare. Bara att följa direktiven då.
  Vi är sista helgen på Smultronstället, så vemodet lär rulla in även här…
  Huset har vi lånat ut till vattenlösa familjen, så vi får stanna till söndag oavsett väder 😂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, det var jag… Eval8

   Radera
  2. Ganska gott väder dock ! Även om solen inte skiner så mycket.

   Radera
 7. Kom på andra plats. 14,5 p av 16. Missade att Johsson varit borgmästare i London innan han blev primer minister samt att Hall-fängelset ligger i Södertälje.
  Vinnaren hadec15,5 p.
  Bra placering att bli tvåa... tyckte åtminstone jag.

  SvaraRadera
 8. Det är en fin slinga runt sjön. Du fick till det bra med panoramabilden.

  SvaraRadera
 9. Så vackert med höstlöv, har en fin lönn i trädgården. Två flickor ska söva över, tänkte att vi ska plocka lite egna vindruvor i trädgården!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyx med vindruvor. Här är det bara lite blommor kvar i trädgården.

   Radera
 10. Håller med dig, "som världen ser ut som den gör". Men, sådana är vi människor, svårt att göra något åt, kanske.
  Så vackra höstbilder du bjuder på, så fint att få ta del av detta vackra. Ordet "vackerhetsfoto" gillar jag.
  Killarna jobbar på och jag tror att de trivs och gör ett toppenjobb.
  Trevlig helg och ha det fint.
  Varm kram från Wiolettan

  SvaraRadera
 11. Så skrämmande värld. Och "alla" är lika tokiga med sina stridigheter, hot och sanktioner. Testa att prata med varann igen... och trappa inte bara upp retoriken. Är så trött på alla som tjafsar! Kram

  SvaraRadera
 12. Visst är det illa att världen ser ut som den gör men vi kan inte göra något åt allt. Hoppas att ni briljerade ordentligt och visade var skåpet skulle stå.
  Din vecka har varit intensiv men visst är det trevligt när det händer ett och annat.
  Vilka vackra höstbilder du bjuder på. Just nu är färgerna så vackra så man får njuta hösten och passa på när vädret är okej.

  Önskar en bra lördag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är så vacker.
   Blev 2a på quizet. En poäng efter segrarlaget. Visste inte att Boris Johnsson var Borgmästare i London innan han blev premiärminister... och hade inte en aning om att Hall -fängelset- ligger i Södertälje. Bra att bli tvåa tyckte jag ..lite "skämmigt" att vinna gång efter annan. Kram

   Radera
 13. Så mysigt att baka med barnbarnen, men full fart förstås! Imponerad att du går in och jobbar fortfarande, men trivs man så är det ju perfekt! Jo, hösten är fin, dock lite vemodigt att mörkret kommer så sakteliga...
  Grattis till 2:a i quizet!
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! Är så nöjd att vara "placerad". Förr delades andra och tredje pris ut också. Nu är det så att The winner takes it all...
   Nåt ska man göra! Trivs förträffligt i skolan. Kram

   Radera
 14. Lika vackra höstfärger där som här. Vill bara klistra fast dem för hälften ligger redan nedanför träden, snart kommer värsta perioden, novemberrusket. Men då får man hitta på annat skoj. Vilken jättevacker mobil (?) upphängd där. Är löven laminerade? Fiffigt i så fall, jag tittar ofta på de vackra löven som trillat ner, skulle vilja ta tillvara på dem, men har inget bra trick. Det får bli vanliga sättet, fota av dem. Förstår att du blev lite dagvill efter jobbdagsbytet/Kram

  SvaraRadera
 15. Få se hur länge de laminerade löven håller. Just nu är mobilerna väldigt vackra. Få se om de bli bruna... eller möglar... November december och januari kan jag klara mej utan. Kram

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas