torsdag 22 september 2022

Tant i hatt


 Blir en selfie i storformat.

Kunde inte låta bli.

Hur ofta har jag hatt? Never. Så man få passa på.

Igår var jag mannekäng! Bra att stora tanter kan vara det också. PRO-avdelningen ordnade en modevisning med kläder från Seniorshop. Låter förskräckligt tråkigt. Kläder från SENIORshop alltså.   Men det var "helt normala" kläder. Superhäftigt när kvinnan, som reser runt med sin "affär" till olika träffar för ""gamlingar" ... och till äldreboenden... direkt plockade ihop tre uppsättningar kläder som jag skulle bära. Helt rätt färger för denna tant. Samt en hatt.... 


Nej, jag köpte inte hatten. Men visst handlade jag.  Men det kan man göra.  tycker jag. Om man tycker att kläder är kul. Vilket jag tycker. Och så jobbar jag ju, och tjänar mina alldeles "egna" pengar, som jag kan slösa på det jag vill. Faktiskt lite samma känsla som de pengar som  när jag sommarjobbade, i ungdomen....På tisdag ska jag på ny visning, House of Lola. Målgrúpp; 25 - ?? ja, "gamlingar" som mej i allafall.... 

Var helt slut efter modelljobbet. 

Har jobbat heldag idag, från halv åtta till tre. Hur pigg som helst. 

Det kan vara som kokerskan på skolan sa idag: Du passar inte som pensionär. Eller också är det så att det att stora tanter blir extra trötta av att mannekänga. Men kul var det. Nästan lika kul som att jobba.


22 kommentarer:

 1. Selfien är KANOOOON!!! Den hatten borde du ha köpt. Den passar ditt ansikte och håret perfekt. Skoj med att mannekänga, även om jag blir måttligt förtjust i killen med nattsärk eller han med pyjamas. Men ni bjuder på er själv, vilket är nåt jag aldrig skulle våga göra. Inte på det sättet i alla fall. Men mannekänga - jo, det skulle jag kunna tänka mig... tror jag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt att karlar får spöka ut sej! Gillade mej i hatt...men nej... även om jag kallar mej själv tant, så känner jag mig inte som en...Så hatt...nej.. gillar överhuvudtaget inte huvudbonader.

   Radera
 2. Du är ju toppenfin i hatten! Det är roligt att mannekänga; jag har gjort det jag också och givetvis så ska det väl finnas mannekänger av alla storlekar och åldrar. Tycker jag. Männen ser ut att ha riktigt roligt och roligt tycks alla ha!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker du är fin i hatten! Min klasskompis är också modell ibland. Det verkar kul tycker jag, men kommer aldrig att hända.
  God natt! Eval8

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du blir gammal får du göra som jag och gå med i PRO och sedan får ni ordna modevisning från Seniorshop. Finns över hela landet! Du blir väl jättefin som modell! 😊👍

   Radera
 4. Vilken toppengrej. Så klart att seniorer behöver och ska ha en egen modevisning med manekänger som har normala seniorkroppar. Då kanske man kan få en fingervisning om vad som är snyggt och passar en själv. / Anna-Lena, som numera tycker att det är svårt att hitta kläder som jag är nöjd med.

  SvaraRadera
 5. Det hade behövts någon mer storvuxen än jag... Och faktiskt... kläder i större storlekar. Det fanns de som inte kunde hitta något som passade, trots att de hoppats och verkligen letade. Ändå var det inga onormalt "tjocka" personer. Så där har man en utvecklingsmöjlighet. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Enligt mig så tycker jag du passar bra i hatten. Kul inslag med modevisning!

  SvaraRadera
 7. Du passar alldeles utmärkt i hatten, både den och du är fina. Jag passar inte i hatt, vill inte ha något på huvudet, men på vintern måste jag.
  Trevligt med mannekäng uppvisning. Vi har haft det också på vår pensionärsförening, plus att vi har fått komma till en shop med bara kvinnliga kläder och bli bjudna på tilltugg och fått inhandla kläder, lite extra så där.
  Roligt med de som visar upp nattkläder, modigt.
  Ha en finfin dag.
  Kram från Wiolettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men lite typiskt att jerrarna får skoja till det. Tack! Men jag gillar inte heller huvudbonader. Men en kul grej var det. Kram

   Radera
 8. Så kul att få vara mannekäng för en dag! Du klädde fantastiskt bra i hatten som inte var det minsta lilla tantig så det var synd att du inte slog till på den. Man borde faktiskt ha hatt oftare för det är snyggt och inte det minsta lilla tantigt :D

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner mej ändå inte hemma i hatt...

   Radera
 9. Hattar kan man inte ha för många.

  SvaraRadera
 10. Vad roligt! Verkligen! Tyckte du var jättefin i hatten. Men kanske är det så att du måste vänja dig. Känner liknande för hattar. Däremot bar min mamma hatt från det hon var runt 30 och fram till sin död när hon var 85. Så snygg i hatt. Så detta med hatt ärvde jag inte. Men intresse för kläder; ja.
  Och att jobba är ju roligt när du trivs med det.
  Jag jobbar ju lite grann med resor och tycker det är kul. Men vill inte vara bunden utan just disponera min tid. Men det gör du ju också-
  Vad gäller "seniormode" så är det ju fint att äldreboenden och annat får besök så att det blir enklare för boenden där att hitta och köpa kläder. Kan ju vara knepigt att ta sig till butiker och prova i små provhytter.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så även för oss på vischan! Kram

   Radera
 11. Du är väldigt fin i hatten. Synd att du inte köpte den. Festligt med pyjamasherrarna.
  Alltid kul med party. House of lola är kul. Fast jag har inte hittat något där än.
  Trevlig helg! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer sannolikt att handla något på House of Lola. Så sköna kläder! Kram och godnatt

   Radera
 12. Kul att "mannekänga"! Du passar ju jättefint i den hatten!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas