fredag 23 februari 2024

Det blåser

 


Det blåser därute. Var utanför dörren ett slag och konstaterade att det var rätt ljumma vindar. Kunde varit värre. Det är säkert värre närmre kusten och längre norrut.

Funderar på om det sista av dynerna längst norrut på Östra stranden försvinner nu. Det var inte mycket kvar, då vi gick där för ett par veckor sedan. I såfall ligger det ett antal hus helt utan skydd från havet. För tio år sedan var det höga dyner i vägen. 

Hittade den här bilden i minnen på Facebook.



Det var den 22 febr 2010. Vi var i Malmö och hälsade på Karin, lö-sö.. Kommer ihåg att man kunde njuta av lite tidig vårsol i Malmö. När vi kom hem på söndag eftermiddag så var det 80 cm snö. 

Jag föredrar dagens väder. 


Veckan "blåste" förbi snabbt som tåget. Bilden tog jag i söndags, då det blev lång promenad. 


Såg de första vintergäcken i tisdags, utanför Värnamo, hos dotterns granne. Absolut vårtecken. Även våra snödroppar har börjat titta upp under veckan. Fast det är ett tag till blomning ännu.


I onsdags var det PRO-möte. Vilket innebär att den som är med i styrelsen ska ställa fram stolar och bord och duka, på förmiddagen. 

Tre män från vår styrelsen berättade idrottsminnen från sin aktiva karriär. Inte visste jag att de hade stora meriter från både fotboll och bandy. Har man spelat i Grimsås, div 2 under många år, så har man mött många av de "stora" lagen  från södra Sverige; Örgryte, IFK Göteborg, Malmö FF.

Och tänk, för några decennier sedan, så finns det naturfrusen bandyplan i grannsamhället. På andra platser i trakten spelade man bandy på sjöar.

Funkar inte idag. Så mycket som har förändrats, vad det gäller klimatet,  sedan förra seklet!



Vi är nog ganska bra på att ta fram det enkla och samtidigt intressanta och uppskattade, då vi gör program för vår resp. höst i vår PRO-förening. 



Arbetsveckan  är kort. En dag. Passar ju mej så bra. En kille i fyran kom på rasten och sa att musik är det roligaste han vet. Det finns ingen lektion som hår så snabbt.  

Vi har flera riktigt duktig musiker på skolan. Elever som inte är så framgångsrika i teoretiska ämnen. Kul när man hittar sin egen grej.


Har fått del av värnamofamiljens bakterier. Tror att det är streptokocker. KP hade några konstiga sår runt näsan och resten av hade familjen ont i halsen. Inget som behöver åtgärdas, sa pappa doktorn. Nu är de i det närmaste friska, men lyckades skicka över en ranson bakterier som invaderat min hals.  

Hade tänkt baka morotskaka idag. ( Det finns alltid en mjuk kaka till förmiddagsfikat i vårt hus). Insåg att det var onödigt att klabba med garnering som inte ska in i ugnen, med tanke på de små liven som gästar min kropp.Så det blev toscakaka i stället.

Får bli en stillsam fredag.  Stickning i eftermiddag.  Och hoppas på att bakterierna åker på en snabb blåsning från immunförsvaret. Är nog bra för tant att ta det lite lugnt!

20 kommentarer:

  1. Ja, det blåser friskt här också! Det var sol ett tag på förmiddagen.
    Här kommer snödropparna långt före vintergäcken. Vi hittade vår första vintergäck idag, men grannens har synts i en vecka ungefär.
    Snö vill vi inte ha mer. Det är mer än nog med det vi haft.
    Gott med nybakat, jag borde också se till att baka något.
    Kul med duktiga musiker i skolan och så roligt med eleven som gillade musik😊
    Ha en bra fredag! Eval8

    SvaraRadera
  2. Man blir ju glad när eleverna tycker om ens ämne. Och jag har nog bättre kvalitet på det när jag bara har ett ämne.

    SvaraRadera
  3. Här blommar inga vårblommor än. Inte utomhus i alla fall. Men dagens temperaturer har hållit sig på plussidan och tillsammans med sydliga vindar så är det moddigt som bara den utomhus. Snön försvinner nog i år också.

    Bra att du tar det lugnt tills bakterierna gett sig av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns konstigt... men rätt gott!

      Radera
  4. Det är ju alltid så att umgås man med barnfamiljer och/eller jobbar i skolmiljö då får man förkylningar, halsont med mera på köpet. Minns att februari alltid kallades för "vabbruari" på mitt jobb, då de flesta småbarnsföräldrar fick ta hand om sina sjuka barn och sedan blev sjuka själva.
    Krya på dig nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har lyckats hålla mej undan virus väldigt bra. Men bakterierna, de hittade en god näringsvärd i mej..

      Radera
  5. Lite blåsigt även här, men inte alls som på den västra sidan.
    Har ännu inte sett några blommande vårtecken, men flera olika vårlökar har börjat titta upp och fåglarna har börjat sjunga lite försiktigt.
    Ha en trevlig helg och krya på dig!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Här har det också blåst en del i dag men inte så mycket som det varnades för. Skönt det och solen visade sig dessutom.
    Otur att ni blivit krassliga men det går ju mycket nu.
    Trevligt med en aktiv PRO-förening som ordnar uppskattade program. Här finns ett par föreningar men jag tycker inte de verkar göra så mycket fast kanske är jag orättis där.
    Kul att ditt ämne är uppskattat!

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att vi gör rätt roliga saker. Inte mycket dragspelande kvar. Vilket det var när jag gick med, alldeles efter pandemin.
      Ovan vid att ha ont i halsen och känna mig lite hängig. Skulle ku helst vilja ha en dos penicillin, men det är man ju restriktiv med. God kväll!

      Radera
  7. det har blåst, rejäla kastvindar, svårt att hålla sig uppe, svärdotter cyklade ill jobbet, hon gillar sånt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar också när vädret tar i. Men idag var det inomhus som gällde

      Radera
  8. Ja det skulle ju blåsa massor där du bor .
    Vilken härlig vinterbild, älskar ju snö ,-))
    Jag tycker det är fint nu när våren är på väg, och det mesta av snön är borta!
    Så sött med vintergäcken, inga blommor här!
    PRO-mötet ser trevligt ut.
    1 dag i veckan för jobb, kanon ,-) Så roligt att killen kommer fram och talar om vad han tycker.
    Jag har ju lyssnat på eleverna du spelade in , Lucia, de var väldigt duktiga måste jag säga ,-)
    Va streptokocker!? Varför fråga doktorn när jag kan få svar här inne hos dig! ,-)
    Mamma är ju riktigt dålig, Hon har utslag på kinderna!? Kan de vara samma tror du. Jag har utslag under näsan som jag först trodde var finnar, men det är inte finnar. och visd sidan av munnen. Har lite bara lite ont i halsen!
    Vi får se, men jag lyder doktorns råd, det går över av sig själv ,-)
    Ha det jättefint, kakan ser god ut ,-) KRAM Primrose, och mysig helg!

    SvaraRadera
  9. Tycker att sin mamma ska få antibiotika. Ju äldre man är desto svårare för kroppen att ta hand om det Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte vad hon har , de har kontakt med läkaren. tänkte mest att jag slipper uppsöka nån läkare, få se vad mamma har.
      KRAM

      Radera
    2. Tänker att man på ett äldreboende ska få den vård som behövs.

      Radera
  10. Du har också fullt upp, som vanligt. Men inte alls kul att du har fått lite BB-bacillusker.
    Det är jobbigt med blåsten, fast nu i helgen har vi haft nästan helt vindstilla. Vi satt ute i går em och njöt av det härliga vädret. Ha en fin söndag! Kram Lisa

    SvaraRadera
  11. Härligt väder. Har haft barnbarnskillarna här ett dygn. Pappa doktorn skickade med en halv burk Kåvepenin till sin svärmor. Så nu ska jag nog få bukt på bakterierna. Kram

    SvaraRadera
  12. Nu har det gått några dagar sedan du skrev ditt inlägg så jag hoppas att bacillerna är på tillbakagång. Hörde att det blåst mycket åt ert håll men blåsten har nog också gett sig nu. Vådligt så mycket snö ni hade så pass sent i februari 2010. Men det var ett par snörika vintrar. Minns att vi kallade dom för Norrlandsvintrar. Roligt med killen som tycker att musik är det roligaste han vet.

    Kram och krya på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick en burk Kåvepenin av svärsonen. Han är läkare. Så det onda är i princip borta.
      Härligt med musikglada elever. Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas