fredag 9 februari 2024

Det där med bekräftelse

 Inbillar mig att alla har ett stort bekräftelsebehov. Kanske en del har större än andra.  Jag vet att det finns kända artister, som nästan alltid blir överösta av beröm, men som blir alldeles bestörta om de någon gång får kritik.

Igår fick jag den finaste bekräftelse man kan få, tycker jag.

Min unga kollega sa "När jag blir sjuttio, så önskar jag att jag kan vara som Anna-Lena!" 

Kollegan är trettiotre. 

Jag blev förstås jätteglad, men ännu mera glad, då jag fått suga på den goda karamellen en stund. (Vilket jag f.ö. fortfarande gör)

Vad min unga kollega avsåg, det hade sitt ursprung i måndagen, då hon för första gången var instruktör på spinning-core- passet. Hon hade haft pass tidigare på annan plats, men var tydligen inte van vid att ha pensionärer med.  Så att jag hängde med på det intensiva passet och därefter på coreövningar på golvet, det imponerade tydligen.

Nu är vi flera pensionärer på passet. Spinning är så bra, man bestämmer själv hur tungt man vill ha det.

Idag har jag f.ö. introducerat två av mina dam-kompisar från vår by, på gymmet i samhället. Kul att ha sällskap, kul att de tänker skaffa gymkort och fortsätta använda den välutrustade träningslokalen. Tänker att vi är nog rätt hurtiga, många av damerna i byn. Tror att man påverkar varandra en del. Kanske jämför; man vill inte vara sämre än någon annan. Om man har ork och förmåga, vill säga.

Tänker ofta på världs-ledarnas ålder. Biden, Trump, Putin, Netanyahu, Erdogan...... De  har uppnått "pensionärsålder" allihop.  Biden kan benämnas åldring. Och ändå anses de klara av att ha länders -och världens-  öden i sina händer. I ljuset av dessa herrars ansvars-åtaganden, så är man ju bara en liten "lort", Fast, egentligen, så skulle de ta större ansvar om de drog sig tillbaka och lät  lite yngre krafter ta över.

Lite otäckt är det, tycker jag,  att i USA står presidentvalet mellan en halvdement åldring och en kriminell gamling och i Ryssland sitter en narcissist vid makten.  Åtminstone skulle väl "demokratin" USA kunna komma med lite bättre kandidater- förstår f.ö. varför de inte kan det. Kan någon förklara?

Som sagt! Jag blev glad över att ses som ett föredöme! För unga människor! Eller iaf en....

Lite bilder från två dagars promenader i byn. Det är himmelen jag fotar egentligen. Den har så många olika färger, nu när ljuset kommer tillbaka. Och ljuset HAR kommit tillbaka. Snart är klockan fem och det är fortfarande LJUST ute... 


Gårdagseftermiddagens öster-himmel.  Många nyanser av blått...


Söderut har den fått lite rosa nyanser...


Lite mer dramatik åt nordväst.... 

Tog bara en bild på promenaden vid lunchtid idag. Mot norr var himlen klar. Solen stod i motsatt riktning, och orkade inte  skingra molnen som var i vägen.





13 kommentarer:

  1. Pensionärer har egna dagar på gymmet här, alltid fullt, mest kvinnor. Min mor dansade hela kvällen på sin 80-års fest. 😀

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har framfört idén med pensionärstider. Men eftersom det är ett företag som äger gymmet så funkar det inte.

      Radera
    2. inte öppet bara för pensionärer, andra där också, andra håller på med sina maskiner.

      Radera
  2. Att röra sig när man är äldre är viktigare än när man är yngre. efter femtio fyllda blir skelettet och musklerna inte vad de har varit en gång och då är det nödvändigt att hjälpa till ..mera än någonsin. Grattis till att vara förebild! Bravo! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det! Är så glad och stolt! Kram

      Radera
  3. Ta åt dig och ger dig många klappar på axeln. Det är du väl värd. Stort GRATTIS:-)

    Jättefina bilder! Och visst har dagarna blivit längre. Tänkte på det idag jag med. Så det finns ett hopp om vår och sommar även 2024.

    USA har fått vad de förtjänar. Om man väljer en kriminell (2016) som också är 70, sedan satsar på en 80-åring som vinner med ett hårsmån mot kriminellen får man tyvärr skylla sig själv. Det ska bli nästan kul att se om Trump tillåts att delta i valet i november. I vissa delstater får han ju tack och lov inte ställa upp. Och att han befanns skyldig med stora skadeståndsbetalningar förra veckan gjorde riktigt gott. Tyvärr reagerar republikanerna "positivt" på detta och de anser att idioten är en hjälte som man ska lägga sin röst på.
    Så, amerikanerna har jobbat hårt för vad de har fått som president...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett sätt att se det. Jag säger inte emot. Och får en förklaring...

      Radera
  4. Ler stort när jag läser, där ser du! Du känns inte gammal när du skriver heller ,-)) När jag har skrivit nåt om att vår ålder inte är nåt, sparkar du bakut! ,-) Man är gammal skriver du ,-) Visst vi är äldre, men gamla nej! Det är en helt annan sak!. Bra och jättekul för dig, du ser du klarar massor på gymmet!
    Äldre men inte gammal! Och SÅ duktig . Sug åt dig! Grattis ,-)
    Och släpp det aldrig.
    Ja illa när idioter styr! Om det vore en äldre kvinna eller man som var normal och supervettig, men de här!? Herregud vad tänker folk med.
    Jag har börjat träna hemma med mannen, där har du igen påverkat! Det är ju kanon att träna styrka när man blir äldre och har blivit mer och mer sugen på det när jag läst om dig på gymmet.
    En mysig Helg! hoppas jag du får. KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  5. Jag är imponerad av ditt aktiva gym- och friluftsliv och barnbarn på det. Stark jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 😄 Ni är inte dåliga heller! Gör mycket och rör på er, på olika sätt! Ha en fin helg!

      Radera
  6. Kan inte förstå hur de gamla männen kan få kandidera, eller som i Ryssland. Så hemskt.
    Vår natur är så vacker, som du bjuder oss på.
    Trevlig helg! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är vi två som inte fattar! In med en femtioåring! Livserfarenhet och fortfarande pigga.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas