måndag 26 februari 2024

Spa' t

 Fem tanter, varav fyra pensionärer och en 60+are, som kunde styra sina arbetstider utifrån behov, träffades för en trevlig kväll, i adventstid. Vi bestämde oss för att tillsammans besöka det relativt nybyggda spaet på Hestraviken. En måndag skulle passa bra. Men vi kunde ju vänta ett tag... tills i februari. Vi bokade in den 26 februari i våra kalendrar. En av damerna åtog sig att boka. Man skulle betala in hela spa-avgiften i samband med bokning. 600 kr och då ingick frukost eller lunch på restaurangen.  Eller så kunde man boka pensionärsförmiddag. 425 kr. Kaffe och fralla ingick. Vi valde det senare. 

 På morgonen den 26 febr kollade jag på nätet vad jag kunde utsätta en streptokockdrabbad, på bättringsvägen,  tack vare antibiotika, hals för. 

Bastu? Nej!

Kallbad i Nissan? Nej

Varmt bad? Ja

Beslöt mig för att åka med, trots att jag inte var helt hundra. Jag var ju nyfiken! Och de där 425 kr som var inbetalda, de fick man bara tillbaka om man avbeställde senast 48 timmar före bokad tid.

En av damerna var redan avbokad. Hon hade alldeles nyss haft influensa med hög feber. En annan av damerna meddelade på morgonen att hon blivit förkyld under natten.

Jag valde att ta egen bil. Spaet var bokat från kl 9 till klocka än 13. Så länge insåg jag att jag inte skulle vilja stanna.


Tre andra pensionärsdamer var redan på plats då vi anlände. Alltså sex tanter på hela spa't. Hade väl gått plats med några till..högst tio sammanlagt.

Jag blev rätt förvånad över hur litet spaet var. Beläget i källarplan på en nybyggd hotelldel på anrika Hestraviken.

Två lika stora, bassänger fanns det. Samt en bubbelpool med plats för fem personer.  Därutöver en stor bastu med utsikt över och trappa ner till Nissan. En relaxavdelning samt en lounge fanns. Kaffe, frukt och vatten ingick på båda ställena.



Gott och varmt var det i bassängen. Utsikten över den mörka floden... Nja... 

Efter en bra stund i den 37 gradiga?? poolen  så var det dags för en stund i bubbelpoolen.

Blev lite besviken över att man inte alls kunde styra bubblornas intensitet. De var lite i svagaste laget, tyckte jag. Gick automatiskt på och av, då man gick i och ur den lilla pölen.

De båda andra damerna skulle förstås besöka den fina bastun...och gissningsvis även ta ett dopp i Nissan, men jag var nöjd efter närmare en timme i varmt vatten.


Fikade tillsammans, det gjorde vi, innan jag avvek.

Sammanfattningsvis; Tja, vad får man för 425 kr idag? Inte så mycket. Så priset är väl inte något att gnälla över. 

Frallan kunde varit lite bättre. En ganska intetsägande ost och skinkmacka kunde ha gjorts riktigt välsmakande med lite mer saftighet. Mer grönsaker... eller en legymssllad....


Vad som irriterar mig är att man måste planera att sjukdom ska inträffa senast 48 timmar innan det man bokat.  Klart oschysst!  Här borde man iaf ha en möjlighet att köpa till ett avbeställningsskydd för 50 kr. Då har man möjlighet att bestämma över sina outnyttjade pengar.

Det fanns förstås några behandlingar som kunde bokas. Både massage och ansiktsbehandling.  Svindyrt, förstås. Kändes heller inte för någon kroppbehandling när man inte är fullt frisk.

Ett trevligt sätt att omges med väninnorna, absolut. 

Nyfikenheten är stillad för denna nyfikna tant. Inte så flådigt som jag förväntat mej .. men helt ok 


Tog en tur bakom den nybyggda hotelldelen med spaet längst bort. Vatten i all ära... men ingen toppenutsikt.

Fick iaf en väldig energi, då jag kom hem. Bytte sängkläder, dammsög, fixade toaletten på nedervåningen, satte på en tvättmaskin. Så det där varma vattnet var säkert bra! Nu får det bli ett halvtimmes promenad. För frisk luft, det är en nödvändighet.



21 kommentarer:

  1. Nu har ni i alla fall testat det och så fint att du kunde hänga med även om du inte kunde delta i allt. Bastu vid streptokockinfektioner är ett stort nej. Priset är det nog inte så mycket att säga om i alla fall. Sedan kunde frallan varit lite roligare. Jag håller med om att det är helt omöjligt att 48 timmar innan veta om man ska bli sjuk. 50 kronor som avbeställningsskydd hade väl varit en utmärkt idé tycker jag.

    Önskar en fortsatt fin måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan ju vara så att man läser detta från Hestravikens sida. Har förstått att företag läser om man "taggar" dem. Vore ju schysst att ha sen avbokning och betala en rimlig summa för den möjligheten!

      Radera
  2. Det lät inte helt hundra, men skönt att du kunde följa med.
    Sådana avbokningsregler tycker jag de har överallt. Mycket kan ju ändras på 48 timmar!
    Frallan påminner mig om när vi låg på ett hotell utmed E4an neråt häromåret. Till frukost fick vi en inplastad fralla, en tetra Mer och en kopp automatkaffe… skrattretande.
    Du fick iallafall trevligt umgänge med väninnorna , vilket kan vara den stora vinsten! Glad måndag! Eval8

    SvaraRadera
  3. Men usch vilken frukost. Har varit med om något liknade, men då ingick iaf en burk yoghurt och ett äpple.
    Mitt omdöme om Hestraviken är att de numera har traktens sämsta lunchmat. Den känslan spillde över på frallan!

    SvaraRadera
  4. Hoppas att vi alla fem kan göra en repris, då alla är friska. Med bastu och bad i Nissan.

    SvaraRadera
  5. Mysigt att träffas, och varför inte på ett spa! Årstiden gör ju sitt till att det inte såg så trevligt ut runtomkring, men då är det ju extra mysigt att ligga i ett varmt bad. Frallan kunde ju varit lite mer ja!
    Fint att du fick energi i alla fall!
    Ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner mej fortfarande superpigg. Och halsen är helt bra. Kåvepenin och varma bad, det är medicin för halsfluss!

      Radera
  6. Jag gillar att ligga i spa`t, men håller med om utsikten så här års. Men den kan man inte göra något åt, om man inte fäller ner en rullgardin som i Kalle Anka! Det har varit väldigt hallå här i Falun när man byggde nya badhuset med en stor spa-avdelning.Krångligt att hitta, dyrt som f-n, osv. Jag känner dessvärre ingen lockelse men kanske längre fram om någon väninna vore intresserad. Men jag tycker du ska vara nöjd att ha provat även denna aktivitet! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kände att jag ville åka med, trots avtagande halsfluss. Vill gärna åka tillbaka och testa bastu och bad i Nissan. Kanske kan få till det längre fram...när vattnet är lite uppvärmt.

      Radera
  7. Googlade Hestraviken och måste säga att bilderna lovar mera än vad du såg om man säger så. Men som du konstaterade - vad får man för 425 kronor i dag. Knappt två dagens...
    Har läst så mycket om olika spaupplevelser de senaste månaderna, att jag på allvar funderar på att köpa en baddräkt;-)

    PS. En sådan macka som du visar åt jag till lunch idag. Nej, saftig var den inte, men hälsosamt med alla frön - hahaha:-) Gillar egentligen inte mackor med en massa frön. De sätter sig ju bara mellan tänderna;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maken hade fixat torskrygg till lunch. så jag blev mätt. Gillar frön.Hos mej är det kött av olika slag som sätter sig mellan tänderna.

      Radera
  8. Kul att du har varit där, så slapp jag. ;)
    Nä skämt å sido, jag misstänkte att det var lite överreklamerat (på sociala medier).
    Frallan - den hade verkligen kunnat uppgraderas lite.
    Energikicken var i alla fall ett stort plus.
    💖

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att ha sett vad det är. Kan tänka mig återvända, fullt frisk, tillsammans med väninnorna!

      Radera
  9. Ett trevligt sätt att ses! Och priset helt ok.Men kanske lie väl tilltaget för det ni fick- . Brukar ibland träffa vänner här i Stockholm på något Clarionhotell på eras SPA avdelning och det kostar "bara" 345 torsdag och fredag och ett par hundra mer lördag söndag. (Har ett Clarionhotell här på Söder så där brukar vi ses, "Element SPA" och helt ok utsikt ingår . Är man hotellgäst är det billigare. Sedan brukar vi äta en lunch eller annat och då blir priset lite högre- Men så väl värt det.
    Kanske blir det ett nytt besök. Och energi fick du.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att känna sig pigg igen. Gar varit lite krasslig sen i torsdags.
      Kåvepenin och varmt bad! Supermedicin!

      Radera
  10. Det KUNDE ha blivit bra, om du hade varit frisk och hade kunnat njuta av det som bjöds. Och om de hade lagt ner lite kärlek på mackan.
    Ska du inte göra ett nytt försök lite längre fram i vår. När solen skiner, blommorna blommar och fåglarna håller serenad. Inbillar mig att det skulle upplevas annorlunda då.
    ( Håller med om att priset kunde ha minskats vid frånvaro pga.sjukdom).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänker så oxå. De två dom stannade kvar var väldigt nöjda efter bastubad och dopp i Nissan.
      Blev iaf superpigg! Gott att må bra igen!

      Radera
  11. Det ser fint ut, men det var litet. Nej fy så dåligt man kan inte rå för om man blir sjuk och så långt innan!
    Det jag tycker var mysigt var just att man kan titta ner på floden, läckert.
    Kul att göra något med vänner.
    Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  12. Låter som en bra dag. Jag hade gärna varit där. Det är alltid kul att hitta på något med goda vänner. Då jag åker på spa-bad brukar jag alltid boka massage.
    Kram Lisa

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas