onsdag 7 februari 2024

Gränsen passerad


 Hade tänkt att vi skulle göra som vi gjort under några tidigare fastlagssöndagar. Ta oss till Eriksson Cottage och äta semla.

Men inser att gränsen är nådd, att... trots att jag visst har råd...inte tänker betala det pris som är satt på årets fastlagsbulle.

Gick idag förbi ett gäng semlor på ICA. 25 kr.

På konditoriet i Gnosjö, där man har extra god fyllning, kostar den 44 kr.  På gränsen till vad jag vill betala. Man har dock haft en del extrapris under våren, fyra semlor för 120 kr. Lagom pris! 

Under pandemin, så vet jag att jag hämtade semlor hos Erikson, till hela byn. 50 kr styck!

Förra året , då vi "firade" fastlagssöndag på plats på på Eriksson Cottage, då var priset 52. Tyckte nog att det hade räckt att behålla det tidigare priset.

I år kostar en semla 60 kr! ! Surdeg, mjölk från byn, mandel från Italien...

Nej... det går inte att få in i min skalle att en bulle med mandelmassa och grädde har det värdet 

Och en prishöjning på 8 kr, 15 %, det tycker jag är saftigt.

Min gräns är nådd. 

Som tur är så gör ju folk som de vill. Avstår semla, bakar/ fixar egen, köper på ICA för 25, köper på konditori för 40-45 kr eller åker till surdegsbageriet i skogen ( kan beställas via Rekoringen också) och betalar 60 kr.

Undrar om det är Sveriges dyraste semla?

I övrigt, så har vintern kommit tillbaka. Snö och halka. Blä, säger jag! Men vad hjälper det?



23 kommentarer:

  1. Man får vad man betalar för. Den dyraste semlan jag sett hittills är den jag la upp på bloggen - en specialare för 69 kronor på ICAs eget bageri.
    Nu äter man ju inte semlor hela året utan egentligen bara på semmeldagen nästa vecka, så jag hade inte snålat.
    Är inte förtjust i mandelmassa, inte vaniljgegga heller. Så jag har ätit en wienersemla i år, uppdelad på två kvällar. Den var så stor att det räckte med en halva åt gången. 40 kronor gick den på.

    Hittills har vi klarat oss från ytterligare en snöomgång, men det är fem minusgrader istället...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är en principsak för mej! Det är inte ok att höja på det sättet!

      Radera
  2. Jag har inte ätit någon fastlagsbulle i år. Tycker inte det är speciellt gott och långt ifrån prisvärt. Blir jag bjuden äter jag väl en, men har svårt att se att jag skulle köpa en. Trevlig kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. 25 kr är lagom. På fettisdagen... och någon gång mer...

      Radera
  3. Hjälp - det var saftigt!
    Vi är inte några större semmelälskare fast det brukar bli ett par, tre stycken varje år.
    E g e n t l i g en tycker jag att de SER godare ut än vad de är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mandelmassan är god! Bullen är inte mycket att hurra för.

      Radera
  4. Ja, det har blivit dyrt med fastlagsbullar minst sagt men här har jag inte sett någon som kostat över femtio kronor. Samtidigt så tänker jag att man får vad man betalar för och jag tror inte att färdigpackade från ICA kan mäta sig med en nygjord från konditoriet. Äter jag två om året max så får det kosta.

    Här kom det några ensamma snöflingor i dag men det blev inte mer än så. Talas dock om mer snö under natten till fredag så vi får väl se om det stämmer.

    Önskar en god kväll!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Blev bara en princip hos mej... det får finnas gräns på prishöjningar! Har ätit en ICA-semla i år. Enda semlan i år ännu. Den var god. Inte då dator skillnad mot de dyra. Bulle som bulle..Kram.

    SvaraRadera
  6. Inte prisvärt skulle mellanbarnbarnet Ludvig säga ... han är prismedveten den grabben.
    Snön är inte alls kul ... suck!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sund kille ! Usch för snö! Kram

      Radera
  7. Maken och jag köper ofta EN semla och delar 💔 bra för figuren och plånboken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lagom mycket med en halv semla. Fast... min figur, den är redan förfallen...

      Radera
    2. om du skulle ställa dig på torget och sälja semlor... först köpa alla ingredienser, gärna äkta smör och bra mjöl, baka, några timmar jäsning, grädda, vänta innan grädden ska på (betala el, inte hyra och disk hemma hos dig)... skulle du då nöja dig med att sälja din semla för 25 kronor? 😳

      Radera
    3. 40 kr som max, skulle jag ta. Mer än så, det är ocker. Tycker jag.

      Radera
  8. God morgon! Här har du mig. Fast du har nog sett mig lite på F-B. Vet inte vart tiden tar vägen, men den bara försvinner.Mellan mina aktiviteter så måste jag vila.
    I mitt friska liv gjorde jag oftast hemmagjorda semlor, lite mindre men också godare. Nu kan jag inte äta dem, tål ju inte grädden. Fast jag har funderat på om jag ska koka vaniljkräm och lägga emellan mina släta saffransbullar, det tror jag blir gott.
    Nu har snön åter kommit tillbaka, varför kan snön och minusgraderna komma för att stanna under vintermånaderna? Gillar inte då det snöar och töar fram och tillbaka.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker att mina egenskaper bullar blir torra. Men har inte testat på många år. Äter ändå bara ett par semlor per säsong.
      Tiden går snabbt... vinter är kvar... avskyr snön. Var så gott när det var barmark! Kram

      Radera
  9. Håller med, inte ok att ta så mycket för en semla. En semla ska alla ha råd med, inte är de värda det priset heller.
    Men köpte två dyra, för att mamma skulle få den ena, hon älskar semlor!
    Köpte du till hela byn, gud så gulligt! ,-))
    Ha det fint KRAM Primrose.
    Snö här och snö över is, mindre kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kan man köpa dyra. Men det här var lite väl saftigt! 50 kr räcker och blir över

      Radera
  10. Semlor har jag inte ätit sedan hedenhös tid. Vispgrädde gillade jag inte ens när jag förut åt bakverk. I Finland heter semlan fastlagsbulle, semla är en småfranska. Som gjort för missförstånd. Nä där sparar jag mina slantar kan jag lova, liksom läskedrycker jag inte heller dricker. Fast nu ljuger jag nog, tänkte handla en stor flaska päroncider till helgen. Lite bubbel gillas!

    SvaraRadera
  11. Cider är inte läsk. Nej, läskedrycker dricker vi inte heller. Möjligen cider. Helst bubbelvatten. Naturell. Hemmagjort. Kram

    SvaraRadera
  12. Känns som att det bara är jag i blogglandia som uppskattar snön. Men det betyder att jag kan ge mig ut och åka pulka med dottern. Då blir hon glad. Hutlöst dyr semla, det är det inte värt. På min lokala ICA kan man shoppa två för femtio. Det känns rimligt.

    SvaraRadera
  13. Det kan vara en av de dyraste semlorna. Jag köpte en wienersemla att ta med hem på Balders bröd i förra veckan, den kostade 57 kr...lite i dyraste laget!
    Svar apropå ESC-biljetterna: jag och min schlagerkompis är med i Melodifestivalklubben, där vem som helst kan gå med, de får ett antal ESC-paket till genrepen och till live-showerna som lottas ut, så vi har inte alltid fått tag i biljetter. Men i år har vi haft turen och fått paketen till de tre live-showerna, dock ståplatser, till det facila priset 8000kr!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Oj! Vilket pris! Här i huvudstaden ligger priserna på från 20-55 kr , vad jag sett. Och de billigaste finns på ICA m.fl. butiker, De högre priserna är på riktigt fina konditorier. Har ätit två semlor i år á 50 kr men så var de också riktigt goda. Fler blir det inte. Räknar jag då in lokalhyran här så är det ju billigt mot de 60 kr som en semla kostade hos dig. Utgår från att lokalhyran där är betydligt lägre.
    Kan nog vara så att denna dyra semla i dina trakter är landets dyraste. Obegripligt.
    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas