söndag 18 februari 2024

Nöjesweekend

 Igen!

Man kan definitivt undra vad det är för fel på mej, som far och flackar omkring för att få lyssna på sång och musik. Och en del komik. Ibland undrar jag själv. Vad är det jag är ute efter? Ja, det vet jag ju. Jag tycker att en konsert, musikal, revy, musikevenemang är det bästa jag vet. Har ju alltid varit den största musiknörden. ( Fast numera har jag inte mycket koll på vad som produceras. Har nog med åldern att göra) Intresset delar jag till stor del med maken. Och med döttrarna. Framförallt Johanna. Det är hon som ser till att jag kommer ut på en hel del tillsammans med henne. När jag frågar maken om han vill följa med på något, så säger han oftast ja. Ibland så är både man och dotter/döttrar  med på evenemangen. så det är nog inget större fel på mej. Musik i olika former är ett gemensamt intresse. Komiken, den är det väl bara vi båda gamlingar som uppskattar.

I fredags blev det musik och komik i Falkenberg, tillsammans med maken och 48 andra pensionärer från vårt PRO. Igår blev det musik i Växjö, tillsammans med Johanna, Konrad och Karl-Petter.

Falkenbergsrevyn, den har vi besökt av och till under många år. Sveriges bästa revy. Musik och sketcher varvat, som sig bör i en nummerrevy.  Jag är ju en sådan där tråkig människa som fnyser åt skämt "under bältet". Och fnyser åt folk som skrattar åt dem. Så visst fick jag fnysa några gånger även i fredags. Men det allra mesta håller sig på ok "Anna-Lena-nivå". Några av sketcherna bar riktigt, riktigt bra. Nästan så att jag skrattade. ( Jag hör inte till storskrattarnas skara. Jag ler, då jag blir road. Oftast)

Storheten med Falkenbergsrevyn, det är sångtexterna, sången och musiken. Samt imitationerna. Alla medverkande kan sjunga, Bra. Nästan alla spelar något eller några instrument. Man går från sketcher till att ta sitt instrument och utgöra orkester eller till ett sångnummer.  Sångtexterna är rappa, och det är i dem som mycket av årets händelser tas upp.


Man fixar det där med danssteg ganska så bra också.


En kavalkad av årets populäraste låtar och artister. Snabbt tempo. Kloren framför sin låt. Med text som handlar om det starka rengöringsmedlet. Sångtexterna skulle jag vilja ha på pränt. Man hinner inte uppfatta allt under låtens gång. 


En sketch där A-traktorn kommer i centrum.


Final uppklätt och glittrigt, som sig bör.


Sverige fyllde  500 år, 2023. En riktigt bra rocklåt, som nya killen från Gotland, levererade. Favoritnummer! Mannen på gitarren, Bertil Schough, har varit med i revyn i alla år. Multiinstrumentalist. En av hans döttrar heter Olivia Schough, och är landslagsspelare i fotboll.



Antikrundan. Anna Carlsson, också del av revyn sedan många år, är en suveränt bra imitatör. 

Scenografi och kostym är av högsta klass. Men det kan man kosta på sig, då man kör sex föreställningar per vecka ( två på fredag och lördag), från januari och en bit in i april.

Tänker att det måste finnas ganska många välsynkade människor bakom scenen, som ser till att kostymbyten sker på nolltid, och att prylarna som ska ut på scenen kommer in som de ska. 

Bra och tydligt ljud är ett plus och ett måste. Revypubliken består till stor del av pensionärer. Tror att den yngre generationen uppskattar standupkomik mer. En underhållningsform som jag har lite svårt för. Med några undantag. Ett av dem är Johan Glans. Claes Malmberg gillar jag också.

Från västkust till inland. Genrepet startade kl 14. Då jag åkte mot Värnamo vid halv elva, så var det glashalt första biten. Kändes otäckt, trots stor och stadig bil. Efter Gnosjö blev det bättre och sista delen av de sex milen bjöd på torr vägbana. 

Serverades tidig lunch i Värnamo, och sedan blev det ytterligare en sexmilaresa, som passagerare, till Vida Arena. Har ju fattat att "Mello" handlar om glitter och boor, men inte trodde jag att det skulle vara en massa sådant på genrepet också. Nu äger jag inget glittrigt alls, och har inte haft någon boa sedan jag själv stor på revyscen för ungefär trettio år sedan.  Killarna hade iaf fått lite färg i håret.  Och solglasögon på. Coola killar.  Var sin skylt med Cazzi Opeija hade också tillverkats.

Vi har varit på några tillställningar som haft väskförbud tidigare. Det har framgått på biljetten. Exempelvis hade konserthuset i Jönköping väskförbud, medan vare sig Göteborgsoperan eller Falkenbergs teater hade det samma.  

Vi parkerade ett par hundra meter från Vida Arena och lämnade ytterkläder i bilen. Var sin liten väska hade jag och Johanna. Och killarna hade vattenflaskor med... 

- Det är väskförbud! sa en vakt, en relativt ung kvinna, då vi kom fram till entren.  

Johanna påpekade att det hade inte framgått via biljetten.

- Men det är lag på det, fortsatte kvinnan. Man får läsa lagarna.

- Var ska vi göra av våra väskor? undrade jag. ( Hoppades på att det fanns ett inlämningsställe i garderoben) 

- Lägga dem i bilen eller slänga dom, sa kvinnan.

Oj, där jag gick jag i taket. Johanna också. Talade om för henne att vi förväntade oss ett trevligare bemötande och att hon skulle lägga av med den attityden. Kvinna fortsatte med lag-snacket och att hon inte alls hade attityd, bara meddelade fakta. 

 Inget att göra. Johanna tog sig fram och tillbaka till bilen med väskor, och vattenflaskor. För det fick man förstås heller inte ha med in på arenan.

På väg ut, så stod vakten inomhus och kollade med tämligen vänlig blick på alla som gick ut. När hon fick syn på mej ändrades hennes ansiktsuttryck. Till surgurka. Jag undanhöll vidare kommentar. Fanns ju ingen anledning att "reta" henne mer.... ( Även om det var lite lockande...)

Själva musikevenemanget då?

Ja, det är ju annorlunda mot att se det i TV.  Ljudet var dessutom riktigt dåligt. så det hördes inte mycket av av vad artisterna sjöng.  Musiken var hög. Kändes understundom inne i kroppen. Trode att det var hjärtflimmer. Av värsta sort. Eller att musiken skulle sätta igång detsamma. Flimmer alltså.

Jag tycker att artisterna gjorde bra framträdanden. Gillade alla utom Klaudy.  Gunilla Persson lät var bättre på arenan än i TV. Var mer ös i musik och röst.  Cazzi Opeja var bättre i Tv. Där hördes texten. 

Som vanligt gillar jag de låtar som blir sist i omröstningarna allra bäst. Gillade Kim Cesarions soullåt blev min favorit.

Kul att se alla kameramän som rör sig kring scenen och på scenen. Tror att det är män. Det måste krävas en hel del styrka att bära omkring på de stora kamerorna. Kul att se scenbyggena och scenarbetarna, som rengjorde scenen mellan varje bidrag. Förstår att dansarna kräver ett halkfritt underlag. Är f.ö. mest imponerad av dansarna. Vilket jobb de gör. Tycker, som vanligt, att sångartister får för mycket cred. När de är så beroende av musiker, kör och dansare för att ett framförande ska bli bra.

Programledare Berg gillar jag inte. Fast det är väl inte hon som skriver manus till mellansnacket. För det är under all kritik. Så otroligt dåligt. Och igår, då kompisar Gynning och Meltzer var inbjudna, blev det, om möjligt ännu sämre. 

Björn Gustavsson hade ändrat sin monolog till TV-framträdandet jämfört med genrepet. Han hade tagit bort den roligaste delen ( enligt mej) Tidsbrist kanske:

Då det fanns en scen bakom oss precis, hade jag möjlighet att studera bakdelarna på de tre programledarna. Bergs klänning var väldigt snygg. Meltzsers ben var extremt smala .Gynning var mycket mindre och kortare än vad jag  ( möjligen) föreställt mej.  

Konstaterade också att 60plussare Persson hade svårt att gå i trappor. ( Jo, jag har läst om hennes yrsel).Hon stod hjälplös kvar två trappor upp på sin lilla scen, efter framträdandet. Scenpersonal tog hand om henne. Konstaterade att hon hade både mormorsrumpa och mormorsmage under den glittriga klänningen.  ( Vet att det är dumma saker jag kollar på, men det är typiskt mej att kolla ovidkommande saker)

Mängder av folk i produktionen, förstås. Inte många av dem som får stå i centrum. Mängder av pengar som spenderas på scenografi och kläder, för såväl artister, programledare som dansare. Vilket stör mej en del. Återanvändning anbefalles.


Något överreklamerad, om jag får säga vad jag tycker. Vilket jag ju  oftast gör.


Berg hade hunnit få på löshår tills tv-sändningen.


Klara för Klingenströms nummer.  Killen med uppsatt här, sprang fram och tillbaka över scenen för att få till närbilder i fart. 


Inledningsnumret, Calleth you Commeth I, överssatt till Ringer du, kommer jag.  En hyllning till Växjösonen Salo. Utspelades alldeles bakom oss. Bra grej att att göra flera scener på den stora arenan.


Hade aldrig hört atlas om killen Kim Cesarion tidigare. Men gillade hans låt.


Gunilla Persson har fått hjälp att ta sig två trappor upp. Låten var trallvänlig. 

Gillade Cazzi, hennes dansare och låten.

Kul dagar! Nu får det bli vardag ett slag. 


24 kommentarer:

  1. Väskförbud är det överallt nu, och någon förändring lär det inte bli...
    Mycket nöjen ni hinner med, lokalrevyer kan vara roliga, speciellt om man har koll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är ju ute en hel del. Har bara varit väskförbud på Konserthuset i jkpg. Vilket framgick av biljetten.
      Falkenbergsrevyn är inte speciellt lokal.

      Radera
  2. Tur jag inte använder väska. Å andra sidan är jag sällan på sådana tillställningar.
    Kul att uppleva cirkusen på riktigt. Förstår att det blir annorlunda. Men alltså vilken skit det är. Det måste ju komma in några bra bidrag? Igår tyckte jag rätt gick till final.
    Gunilla var helt okej, jag var imponerad att hon kunde röra sig så pass, trots kristallsjukan.
    Christine Meltzer sketch om Gunilla var vidrig. Så dåligt allt mellan uppträden. Björn Gustavsson är helt meningslös också. Nä, i år får själva programmet många 👎🏻👎🏻👎🏻 av mig.
    God söndag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är överens. Brukar sällan ha väska. Men hade kjol på mej, med dåliga fickor. Då passar liten väska bra.

      Radera
  3. Min första tanke var, är du ute och roar dig igen! ,-)))) Skämt åsido, jättekul, det är väl bara att unna sig att ha kul när det nu finns något som är bra! skämt under bältet roar inte mig heller.
    Melodifestivalens humor gillar jag inte, larvigt till stora delar. Annars gillar jag olika sorters humor, men där tar det stopp för mig! Härligt med en dotter som drar ut dig. Har själv en dotter med samma namn ,-)
    Många härliga bilder.
    Jag läser ju halva i taget o kommenterar, ser nu att ni var på genrepet också ,-)
    Slänga väskan!? Vilket kommentar o alternativ!
    Förstår din ilska!
    Berg, Gynning o Meltzer var direkt pinsamma!
    Gynning stod framför mig i kassan i en klädbutik när vi var i Skåne. Verkade otroligt trevlig.
    Cazzi var bra, gillade henne även förra gången hon var med i mello.
    Gunilla var kul att se eftersom jag läst så mycket om henne, hon är ju otroligt divig, men sjunger ju bra.
    Fina bilder ,-)
    Ha en fin söndag! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunillas kpt var trallvänlig.

      Radera
  4. Låt, skulle de va. Tror säkert att de där tjejerna kan vara trevliga. Synd att de fått så dåligt manus! Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig nöjeshelg ni har haft! När det gäller revyer är jag lite kräsen och det får absolut inte bli tramsigt utan det ska vara roligt med finess. En som jag gillar är Johan Glans men det är ju stand up och inte samma sak.
    Det hade väl varit på sin plats att informera om väskförbudet på biljetten. Dessutom så var det väldigt onödigt att vara otrevlig och fälla dumma kommentarer. Bra att ni sade till för jag hade garanterat också gått i taket kan jag säga. Själv var jag inte så road av mellon i går. Tycker inte det är speciellt bra mellannummer och så. Låtarna kommer säkert inte att gå till historien heller.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
  6. Gissar att Person och Opeija kommer att spelas på P4 en del. Nirrlandslåten från förra veckan, har jag redan hört flera gånger.

    Annars var det väl inga hitlåtar. Nu är det ju så att jag inte brukar vara så förtjust i vinnarna heller. Blir nog norskt bidrag från Sverige. Mon gissning!

    Mellansnacket är ren skam att lyssna på. Tror nog att revymakarna från Falkenberg lätt kunde skrivit bättre manus.

    80-90 % av revyn var riktigt bra.Skämt med finess. Se fanns det väl 5-10 % som folk storskrattade åt. Och jag skämdes! Nästan. Kram

    SvaraRadera
  7. Musik är ditt yrke och din hobby, och då ska man hålla sig till det. Ungefär som jag och fotboll. Skoj att du, dottern och killarna kollade genrepet i Växjö. Tyckte att hallen verkligen var stor när jag såg den på tv, och ni hade på perfekta platser.
    Carina Bergh gillar jag, mellanakterna med Gynning i sin turkosa klänning och den dallrande rumpan var äckligt, hennes skämt likaså. Jacqline förstod nog inte vad hon menade. Den andra kvinnan vet jag inte vem det är.
    Din favvo låt gillade jag inte, troligen för att jag tyckte att killen som sjöng hade "Rinkeby-kläder" på sig, som inte passade hans kropp. Cassi Opeia var min favvo. Hon är speciell, både vad gäller klädval, låtval och det läckra scenvalet. Jacqline var okej, och Gunilla Persson, som jag heller inte visste vem det var, var en katastrof. På tv såg det ut som om hon bara mimade, då hennes läpprörelser inte var "i takt" med texten. Förstår inte att hon fick två tolvor av de unga lyssnargrupperna.
    Du ser, jag tittar också på saker som egentligen inte har något med självaste låtarna att göra. För mig är det helheten som gäller.
    Synd att det går inflation i artisterna som år efter år är med i Mellon. Återväxten kan inte vara så lyckad om man bjuder in Gunilla Persson till exempel...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det finns ju så många artister! Förstår bara inte hur man tänker då man tar med Persson. Eller hur hon tänker, då hon kommer med. Självinsikt saknas.
      Berg skulle säkert vara bättre med ett bra manus.

      Radera
  8. Det är bra att du är ute och roar dig. Det skulle fler av oss äldre behöva göra, jag t.ex.
    Det var många år sedan jag tittade på mello, men förra veckan gjorde jag ett undantag när jag var på besök hos dottern och de skulle titta. Det skulle bli en engångsföreteelse, men igår kollade jag på Gunillas låt. Har förstått att hon inte gick vidare... vilken tur. Kan däremot inte säga något om de andra bidragen, då jag bara hade tv:n på lite svagt i bakgrunden.
    Tvärt emot många andra så tycker jag att Björn Gustavsson är bra. Men kan inte ge något omdöme om hur han är i melloprogrammet. Och jag vägrar titta på eländet bara för att se honom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Jag tycker att det är bra lördagsunderhållning. Och alltid retar man sig på nåt. Det mesta.
      Kul att se i verkligheten. Upplevde det som väldigt rörigt med folk/ljud/kamera som sprang kort och tvärs..

      Radera
  9. Kul med mycket som händer. Vad gäller revyn had ejag nog gillat den bättre än spektaklet "mello". Ä uppvuxen med Povel Ramel, Carl Gustaf Lindstedt och co. samt förstås Hasse och Tage. Har nog sett allt de gjort. Verkliga proffs och minnesvärt. Gillar också en del "stand up" .
    Vad gäller "mellon" hade jag ett halvt öga där och ett och ett halvt öga på sporten. Skidor och simning. Men låtarna hade jag hört innan. Jag gillade bäst Jacueline och Cazzio Peja .
    Carina Berg gillar jag inte som programledare, förstår inte Björn Gustafsson och kan inte begripa varför Gynning var på plats. Dessutom läste hon ju manus innantill-
    Tycker att SVT som har så ont om pengar kan dra ner på dessa deltävlingar. Bara allt fru Persson ska ha kostar ju mängder. Kan tycka det är märkligt att man går med på att ge henne detta,
    Kan tänka mig att killarna tyckte det var kul att vara på plats men skulle för egen del inte betala för att se det hela. Men kanske var biljetterna gratis och då är det ju en annan sak Har faktiskt ingen aning...Men med tanke på allt som ska till så är det nog förenat med viss kostnad.
    Så trist bemötande. Här i Stockholm är det lite olika vad gäller väskor på teatrar och liknande. Vattenflaskor får en inte ha med.
    Senast vi var på inspelning i tv huset skulle en ha fysiskt leg med och alla väskor och ytterplagg röntgades. Men detta stod noga på inbjudan. Och all personal var supertrevliga.
    Jag hade nog gått i taket att då ditt bemötande men å andra sidan du väl blivit portad om du sagt ifrån.
    En kul upplevelse blev det ju för er. Nog så viktigt.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Blir mest irriterad över vad alla scenkläder och OMBYTEN måste kosta. Urfånigt att lägga så mycket pengar på alla deltävlingar. Hade gärna sett att det var som på gamla goda tiden. En tävling. "Riktiga" artister. Utfyllnadsartisterna åker ju ändå ut. Inte blir det någon längre tid i spotlight.
    Johanna betalade kalaset. Tror att biljetterna var rätt dyra, en bit över 500 kr. Inga barnpriser. Så programmet kanske bekostar sej självt, med två genrep... och sen tv-sändning på utsålda arenor.
    Kul att se i verkligheten... trots rörighet och dåligt ljud.
    Tror också att du kunnat uppskatta revyn. Har sett en Hasse o Tage-revy. Var då musikklassen fick åka till Sthim under lärarhögskoletiden. Vi såg också på Spelman på taket.
    Idrottsklassen åkte till Björnrike. Fina gratisresor!
    Ha det fint! Kram

    SvaraRadera
  11. Nöjd över att jag inte tittade (efter att ha läst inlägg och kommentarer).
    Nu börjar det hela bli fööör barnsligt för min del - och alldeles för dåliga låtar.
    Önskar dig en fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kommer ändå att bli lördagsunderhållningen här. Kvaliteten på låtarna, det stör mej inte. Det är ju olika slags musik som ska visas upp. Musik som ska passa olika tycken och smak
      Jag gillar sällan vinnare. Förra årets vinnare avskyr jag! Trots att den vann hela europakonkarongen.

      MELLANSNACKEN! Erbarmliga!

      Radera
  12. Alltid roligt att se saker live! Så kul att du var på genrepet! Jag gillade också Kims låt, och trodde han skulle gå vidare, dock inte direkt till final! Jag såg ju bara delar av gårdagens deltävling då jag jobbade. Men visst är det underbart med lite glitter och glamour i februari månad, och alla har nånting att säga om Melodifestivalen, bu elller bä, haha! Jag älskar det, inte minst alla gayvänner vi fått genom detta!
    Revyer är inte min grej, hör ju inte vad de säger , hihi!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  13. Jag har inget glitter. Vill inte ha! Har kul ändå!

    SvaraRadera
  14. Tack för rapporten. Kul att läsa.

    SvaraRadera
  15. Verkar varit en rolig revy. Lokalrevyn här i stan brukar vara bra och förra året vann ett av numret första pris i Revy-SM. "Älskar min EPA" hette det och det var faktiskt ett nummer som jag skrattade enormt åt. Annars så gapskrattar jag sällan som andra gör. Skulle velat sett "Kloren" och antikrundan. Anar att det var två riktigt bra nummer.
    Och så har du varit på mello. Tack för rapporten! Blev väldigt arg när jag läste om kvinnan som informerade om att det var väskförbud. Usch vilken tråkig attityd. Mellanakterna är inget vidare, den bästa tyckte jag var i första programmet (tror jag det var) när A-Teens var med.

    Kram

    SvaraRadera
  16. Fakkenbergsrevyn brukar visas i TV framåt vårkanten. Är inte mycket till lokalrevy. Man tar upp svenska händelser och världshändelser.
    Hade förväntat mej ett musikinslag som mellanakt i Växjö. Men det blev inget. Lite besvikelse! Kram

    SvaraRadera
  17. En händelserik helg! Astrid och Melker fick biljetter i julklapp, så de var på genrepet i fredagskväll, nöjda barn med föräldrar. Det har varit Väsk och vatten förbud i Vida Arena en längre tid. Först så var det även förbud mot skötväskor, men nu får man ta i skötväskan och även om man måste ha en väska pga medicinska skäl. Fast jag kan tycka att små barn har det bättre hemma. Ha det så bra! Kram Lisa

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas