söndag 21 mars 2010

Hästhållare

Bokhållare, höfthållare, bysthållare ..... det har åtminstone jag, som är gammal, hört talas om. Men hästhållare, det var ett okänt ord för mej, ända fram tills idag, då jag var en sådan.
Säsongstart för hästhoppartävlingar var det i Gislaved. Stall Knutsgård var där med tre hästar och två ryttare. Så det behövdes en extra hästhållare - och det blev jag tillfrågad av J att vara, för flera veckor sedan. Det var Tindra som jag fick vara hästhållare åt, medan hon fick vara hästhållare åt sin hästs ryttares egen häst.

Så många fina hästar där fanns, en sån massa fräcka hästtransporter med dragare ( i och framför) och ett så stort antal hästhållare som gick där fram och tillbaka i lervällingen, ledades på var sin kamp som sedan gjorde sitt i kampen, som var över på mindre än två minuter.
Tindra gjorde två bra hoppningar, i två en meters klasser. Alla var nöjda, och en sak som var extra kul, var att hon slog sin systerson, Robini, vars pappa är den kände hopphästen med ett Z efter förnamnet.
Alla var vi tacksamma att över att vädret var schyst mot oss. Inget regn, ingen kyla ..... helt OK väder för småsvettiga hästar och dess hållare.
Skapade ett konto på You Tube ... och upptäckte hur lätt det var att ladda upp en video. Sen är ju kvaliteten sådär, med tanke på att jag filmat med digitalkameran.
Roligt i allafall att se de fina djuren i aktion......

Överraskade mig själv igår, då insikten att påsken är nära infann sig. Redan nästa vecka är det ju Stilla Veckan.... Otroligt vad tiden går .... speciellt vid denna tid på året.

Nästa helg missar vi dessutom en timme.... Elände!

I morrn testar vi de historiska insikterna hos fem-sexorna igen..... sen får det vara som det är. Det är så mycket som man känner att man vill att eleverna ska ha med sig in i nästa period av sitt skolliv. Lite mer geografi och lite religion måste jag försöka få in i någon ledig fil i elevhjärnorna. Hoppas bara inte att de lärdomarna blockeras på vägen in.....Skulle vara intressant att försöka förstå hur barn/ungdomar lär sig och hur sorteringsordningen går till. Om jag inte hade varit så förskräckligt gammal, så hade jag velat forska på det.....och detta menar jag på riktigt.... Tyvärr är min lärarutbildning för gammal för att ge behörighet till forskarutbildning.... så det är lång väg att gå, om man skulle vilja satsa. Och, som sagt, mina ben är alldeles för gamla och stela för den vägsträckan.

3 kommentarer:

 1. Skoj att äntligen få veta vad en hästhållare sysslar med =))
  Fin film du lagt ut på You Tube, jag måste också lära mig hur man gör, det är lättare att lägga upp något på bloggen om man lagt in det på You Tube.

  Både geografi och religion tyckte jag var intressant när jag gick i skolan, men så mycket religionskunskaper om andra religioner fick man ju inte. Geografin har tyvärr inte fastnat så bra i mitt huvud...

  Påsk är det härligaste högtiden tycker jag, god mat och inga måsten som till jul...dessutom är det ljusare ute också =)))

  Promenerat i omgångar idag också, jag längtar ut hela tiden nu!

  SvaraRadera
 2. Fin film. Måste lära mig lägga ut på Youtube också. Men hur kan de hålla reda på vilka hinder de ska hoppa över? Jag skulle villa bort mig direkt.

  Snart påsk, en underbar tid. Det ser vi fram emot.

  SvaraRadera
 3. Tack för hjälpen, tur att du och faster Helena var med, annars hade det nog blivit lite körigt! :)

  Vi får kolla in resultatlistorna sen när de kommer ut, men det dröjer nog nån dag.

  Hörs!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas