onsdag 17 mars 2010

Häftig hangover


Gårdagens Bodaborgsresa hängde verkligen över tills idag. Aldrig har femmor och sexor varit så tighta och haft så mycket att dela. Några sexor vill genast starta en insamling till förmån för ny Bodaborgsresa.

- Ni får nog pengar över efter er skolresa, sa jag. Några föräldrar kan säkert köra... det behöver inte bli så dyrt. Tre bilar bara....

- MEN VI VILL JU ATT FEMMORNA SKA ÅKA MED!

När vi skulle börja jobba på mer än halva skoltiden med femmorna i höstas, så var det en hel del motstånd från sexorna. Dom fick ju inte känna hur det vara att vara störst på skolan, det blev för pratigt med tjugofem elever mm mm. Varför gör man inte sådana här samarbetsresor när nya konstellationer skapas?

Problemet är förstås ... PENGAR! Men visst skulle man tjänat mycket på en sådan resa i höstas, annat än vad pengar kan betala.

Vi hade en lysande diskussion om att anta utmaningar och vi pratade om att en del nya grupper bildats under dagens gång, och att några kände sig utanför.... Allt är inte svart eller vitt.... några ville verkligen klara en utmaning, för några var den för vågad .... Vem har fel -vem har rätt?

Till de anordnande tjejernas projektarbete, skulle var och en skriva om sin upplevelse om dagen. Koncentrationen var fullständig och referaten blev lysande. Elever som tidigare bara fått till korta berättelser, skrev flera sidor. Med en röd tråd och lättförståeligt innehåll.

Så det var som jag sa till min kollega som varit sjuk ett par dagar: - Du behöver inte göra några nationella prov vad det gäller skrivning med femmorna .... alla har redan klarat de kriterier som finns för att man ska ha nått femmans mål.

Snacka om härlig hangover...om barnen hade sin bästa dag för terminen igår, så upplevde jag en av min bästa skoldagar dan efter.

4 kommentarer:

 1. Javisst är det härligt att få vara med om att uppleva när grupper bildas av elever man inte trodde hade något gemensamt. Men bäst av allt är det att se dem jobba sig tillsammans som en stor grupp. Det är viktigt att det sker så tidigt som möjligt ide nya konstellationer som bildas.
  Vi ska iväg på lägerskola med min klass nästa vecka, en övernattning blir lagom =)

  Det blir alltid mycket bättre resultat på berättelser eller noveller om det är en sak man tycker om och som kommer att läsas av flera. Vi har nu mer börjat uppman våra elever till att lägga ut arbeten på sidor där andra elever kan läsa dem, då tänker de efter en gång till innan de lämnar ifrån sig sitt arbete.

  SvaraRadera
 2. Har du någon adress där man kan hitta dina sexors eller sjuors berättelser?

  SvaraRadera
 3. Nej det finns fortfarande inte ute på det allmänna nätet, vi har just börjat publicera dem på kommunens lokala nät...men jag återkommer i frågan. Vi är i uppbyggnadsstadiet än, men när det släpps till vanligt nät ska det nog vara helt klart. Spännande tycker jag!!

  SvaraRadera
 4. Spännande saker på gång hos er. Ibland tycker man att sådana här resor bara är för nöjes skull, men tänk vad mycket eleverna lärde sig. och roligt hade de under tiden.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas