onsdag 24 mars 2010

Mediapoolen möjlighetiserar
AV-centralen hette det förr. En bil kom med filmer och kassettband en gång i veckan. Den blå bilen körde runt i stora delar av Älvsborgs och Skaraborgs län och lämnade och hämtade de audi visuella läromedeln som vi beställt. Bil och medier utgick från AV-centralen i Skövde.

För ett antal år sedan så blev AV-centralen Mediapoolen. Trots att vi blivit västra Götalands län, så fortsatte Mediapoolen att betjäna samma område. Leveranserna kom med post, och skulle skickas tillbaka samma väg. För mej som har tummen mitt i handen - och ibland inte ens där - så var det med lätt ångest som jag någon gång då och då ( för att barna i klassen skulle få lite omväxling ) beställde en film ... för jag visste ju att jag var tvungen att slå in den i gråpapper och med den hemska kletiga bruna tejpen, när den skulle returneras....

Ni som känner mej, kan se mej stå där med snedklippt papper som knappt räcker om, inlindad med tejp både kring film och hand och hår....

Mediapoolen öppnade en filial i Borås, vägg i vägg med Navet, för så där fem år sedan. Sen har utvecklingen gått i raketfart ... ja, mycket fortare än vad man kunnat hänga med. Det finns numera många boklådor inom olika teman att låna, det erbjuds experthjälp vid anskaffande av Smartboards, projektorer, kameror och annan pedagogisk utrustning, man strömmar ut högkvalitétsvideo i olika ämnen och ordnar olika föreläsningar, ofta i samarbete med Navet.

Idag var jag på "bokprat" i Mediapoolens boråslokal. En välkänd barn/ungdomsboksinformatör från Göteborg kom och berättade om intressanta böcker ur 2009-2010 års utgivning. Under många år som lärarbibliotekarie, så har jag fått åka till Btjs lokaler i Göteborg för att få denna föreläsning. Idag behövde jag åka knappt halvvägs. Superbra!


Så nu har jag beställt böcker för nästan halva årsanslaget till skolbiblioteket. Beställer alltid från Adlibris... det blir klart billigast så. Nästa vecka blir det rena julafton, när böckerna kommer. Och ännu mer julafton för eleverna, när jag kan visa de nya böckerna direkt efter påsklovet.

På vägen hem från Borås, stannade jag till på Blomsterlandet och köpte lite vårblommor till trappan. Ska plantera ihop dem till helgen.... kanske är ästan all snö borta då också!


2 kommentarer:

  1. Har också inhandlar några lysande vårblommor att plantera. Så roligt pyssel!

    Vi har Mediacenter i Jkpg som servar oss med filmer etc. Numera strömmar vi hem dem via hemsidan. Kanonbra!

    SvaraRadera
  2. Jag ska också handla vårblommor...köper påsklilja i krukor på Gekås...billigt kan jag säga =)

    Vi har GR från götet där vi har streamad film och ljud..det är suveränt, vi kan visa det på studs. Ibland är det skönt att slippa planering i förväg.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas