fredag 26 mars 2010

Viva våren!

Så fanns den bara där .... Lite hade den väl aviserat sin ankomst, men inte kunde man ana att den skulle komma så snabbt! Den härliga våren invaderade varje por av varje person, som hade förmånen att vara utomhus och hälsa välkommen och NJUTA!

Jackor och vantar åkte av och låg i högar bakom barnen, som stod i en aldrig sinande kö, för att spela King. Mössorna blev kvar på ... det är ju så skönt med en mössa på huvudet, sa någon.


På bandyplanen spelade man så att gruset yrde ... och väl inne i klassrummet jobbade alla av hjärtans lust. Det roligaste var förstås att måla påskbilder, som ska läggas upp på e-twinningspacen för projektet "A little work of art". Snacka om att vara motiverad när man vet att barn i Slovenien, Polen och Portugal tittar på bilderna. Bilderna blev ursnygga ... jag kommer sannolikt att dela med mig på bloggen varenda dag fram till påsk.


På vägen till bilbesiktningen i U-hamn, kunde vi konstatera att det inte är speciellt vackert i naturen när snön smält bort. Ris, stubbar, grenar, hela träd syns huller om buller utmed vägarna. Men snart är allt täck med ny grönska.

Av olika anledningar så blev dagens promenad en timmes vandring runt Tranemosjön. Trodde att det skulle vara trångt utmed den 5,5 km långa vandringsleden den första vårdagen. Men folk hade annat att bestyra, jag var tämligen ensam. Missade att ta med kameran och missade en bild av en grupp svanar som gick på isen och speglade sig i den öppna vattengluggen.

Fritz har varit ute hela dagen, kom hem och åt, och gav sig i väg igen. Vilken lycka, att äntligen kunna bevaka sitt revir, efter en vinter i självvald husarrest.


Planterade en spann vårblommor och ställde på trappan.

Vilken ljuvlig vårdag det blev. I morrn ska det bli kallare och regnigare igen. men det är helt OK - vi vet ju att åren finns här hos oss, även om den också vill ta det lite lugnare vissa dagar. Och efter en sådan här dag, då den verkligen gett allt, då är det tillåtet att vila upp sig en smula.

2 kommentarer:

  1. Underbart! Man njuter varje sekund! Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det underbart när det väl händer. Planterade blomlådor och krukor med fina påskblommor igår. Satte fjädrar i buskar och träd också, lite får vi allt se till att de kala grenarna kan lysa =)

    Idag blir det fönsterputsning och gardinsömnad som får dominera dagen.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas