fredag 23 mars 2012

För framtida flukt

 Det bästa med att skriva blogg, förutom att man får ur sig sina tankar och frustrationer, är att man kan kolla tillbaka under de dryga tre år som bloggandet varit  vardag och se vad man gjort, tänkt  - samt hur vädret varit.
Ha, det kan inte de ensidiga ämnesbloggarna... de som är så förtvivlat tråkiga och bara skriver om sitt begränsade inrutade ämne....
Så fick jag till det också :)

Idag, nde 23 mars har det varit 18 grader varmt på eftermiddagen, strålande sol och vindstilla.
Vårjacka och vårskor på till skolan, och hemma igen ombyte till kortärmat och vadlångt.
Helt underbart vårväder alltså.


 Kände att jag bara "måste" göra nå´t i trädgården. Finns ju inte mycket man kan göra än, men fann att det skulle bli bra mycket snyggare i rabatterna om jag rensade bort gamla blad, stjälkar, löv och annat förvissnat. Två skottkärror fulla blev det, trots att jag klippte ner det värsta i höstas.
Orkade mycket, men inte riktigt allt.. har en rabatt sparad tills i morgon.
Återigen förvånas jag över att man har mer uthållighet och ork vid 58 än vid 38.... Iallafall är det så med mig, både vad det gäller städning och trädgårdsarbete....

Fransson ( katten alltså) fick syn på de nya kattmynteskotten och förlustade sig bland dem en lång stund, tills han ramlade platt och låg stilla en lång stund, i sitt drogrus....


Lite upp och nervända världen i mina ögon, även denna dag. Läste på FB, Overview lärare, om att man på någon skola ville filma gympalektionerna för att kunna bedöma. Detsamma har jag hört en musiklärare prata om. Snälla:
1. Använd tiden till att planera lustfyllda, lagom utmanande och utvecklande lektioner istället.
2. Underkänn aldrig någon i något estetiskt ämne/ övningsämne om eleven i fråga gör så gott man kan. Alla övningsämnen ska vara vägen till/ ge möjlighet att hitta sig själv och hur man kan använda ämnet till egen utveckling, glädje, välbefinnande, kreativitet.

Ha en härlig vårhelg alla, njut av vädret .... det lär väl komma "bakslag" ...men det tar vi då!
För egen del ska jag gå och kolla hur långt blåsipporna kommit i Karlas hage!

3 kommentarer:

 1. Ska nog ge mig ut i trädgården imorgon. Idag tog Takko och jag en liten tur ut i naturen i det helt fantastiska vädret. Gillar att vara ute nu och har inte mycket uthållighet och ork för städning, nödvändigt ont, som också behöver tas tag i. Ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 2. Mycket städa nu! Men det är så skönt att vara ute och känna att man gör något fysiskt.

  Ha en skön och mysig helg!

  SvaraRadera
 3. Underbara penseer - vill ha!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas