tisdag 6 mars 2012

Lyxlirare....


 ... eller inte? Tänkte på det när jag satt på spinningcykeln i går. Vilken lyx att kunna motionera under det att man arbetar!
Eller var det tvärtom .... kanske.... t.o.m. när man motionerar, så jobbar man.


 Nu finns det ju ingen motsättning i detta ... tvärtom ... det är ju superbra om man kan använda den ganska tråkiga cykeltramptiden till att planera morgondagens lektioner.
Hade bara ett par lektioner att planera, eftersom det var Bibeläventyr också. Sista gången som Åsa besökte oss med bilder och berättelser ut Gamla Testamentet. Eleverna har verkligen tyckt om att träffa entusiasmerande Åsa och det hon har bjudit på.
En klar allmänbildninggrej, även klart följande såväl centralt innehåll och kunskapskrav i läroplanen. Även jag - som en gång tänkte bli präst - fick saker förklarade.
Man kan ju tycka att det fanns för lite tid att diskuterade grymheterna i Gamla Testamenet och dess förenlighet med kristendomens kärleksbudskap.... eller om det är så att Gud blivit snällare på gamla dar...
men det var säkert saker som jag funderade mycket mer på än vad eleverna gjorde.
Ska skicka ett mail till kyroherde och kyrkoråd och tacka för att de gav oss möjligheten att komma ut på Bibeläventyr samt fråga om de kan tänka sig att låta oss komma ut på äventyr i Nya Testamentet till hösten.


 Spinningtiden gav iallafall två tämligen bra mattelektioner. Båda med en liten whiteboard i A4 -format som verktyg. Rekommenderas å det varmaste. Fyrorna gjorde uppgifter till varann och femmorna jämförde egenskrivna bråk.  Spännande när eleverna går ner på miljondelsnivår eller tar t.ex 89/90. Då börjar man förstå vad såväl "allmänna" bråk som decimaltal handlar om.... och hur de hänger ihop.
Och jag känner mig som superpedagogen......


Hann med en halvmils eftermiddagspromenad idag, trots att jag inte var hemma förrän närmare halv fem. Ljuset och snöfriheten ger så stora möjligheter redan i början på mars.
Lyxliraren kunde även idag motionera och idka skolarbete,
Med påföljd att veckans lektioner faktiskt är färdigplanerade ... Lektionerna då vi ska skriva sagor som ska läsas för fadderbarnen, var de som tog den mesta tiden.
Samt lite tänk vad det gäller Grön Flagg projektet "Närmiljö"


Förvånar mig hela tiden över att Lyxliraren kan lira sig fram med en nästan hel rygg. Är det västen, är det träningen. är det yogan... eller är det en kombination av allt?
När man har haft ordentligt ont, och känt rädslan över att inte kunna röra sig alls p.g.a. det gör så vansinningt ont, då är man så innerligt tacksam för att känna sig frisk och stark och (nästan) utan smärta. Då känner man sig verkligen som en priviligerad lyxlirare!

3 kommentarer:

 1. Härligt att du mår så bra! Fick en timme ledigt idag då min sista elev skulle titta på film med klassen. Kunde ta en tur med hunden och logga två cacher som jag inte kommit åt p g a snö och is och forsande vatten. Så massor av gäss och svanar över Bolmen. Vilka lyxlirare vi är!

  SvaraRadera
 2. Som alltid vackra bilder! Om en vecka är jag hemma i svalkan igen - gott det oxå!
  Kram/Monica

  SvaraRadera
 3. Hej på dej!

  Härligt att komma igång! Det ligger något i det där att en otränad rygg kombinerat med pålägg av extra kilon riskerar värka.

  Smart det här att planera på spinningcykeln betydligt smartare än om du hade tagit ut hojen på grönbete. Då hade du ju fått en massa distraherande input och vem vem hur det hade gått. Du i tonåren kom jag cyklande. fick syn på ett snyggt objekt. Cyklade förbi, vände mig om och cyklade in i närmsta lyktstolpe. Trillade och slog mig så förbenat. Objektet vände åter och frågade hur det gått. Jag flög upp och svarade bra... upp på cykeln och runt husknuten där gick jag avoch grät en skvätt.

  Sådana Whiteboards har vi oxå och de är så populära. Eleverna har vars en som de kan prova på och ibland får de en personlig explanation... kram Ingela

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas