söndag 18 mars 2012

Födelsedagsfirat

Igår var det en riktigt rolig "mammadag"/"föräldradag". Var i Malmö och firade Karin som blir 30 (! Inte klokt vad tiden går!) på tisdag. Hämtade upp Johanna i Hjälshammar, och körde sedan på bästa vägarna mot  Sveriges tredje stad  ... E4-E6, snabbkört vid bra väglag.
Vi har inte träffat Karin sedan i julas, och lika länge sedan är det som systrarna träffades.

 Tulpanbuketten köpte vi samma hus som Karin och Hampus bor i, på Oasen. En blomsteraffär utöver det vanliga, med MÄNGDER av billiga växter. Det blev lite krukväxter inköpta hem också, till både Småland och Västergötland.

 Hade beställt bord för sen lunch på Mrs Brown. Vandrade genom centrala delarna av staden för att komma dit, och insåg att Malmö är en stad som är polisinvaderad. Vilket förstås behövs efter allt som har hänt.... det är väl bara det att det inte hänt något i de allra mest centrala delarna av stan... men man kan ju aldrig gå säker .... förhoppningsvis ska det kännas säkrare när man ser poliser patrullera.
Passade dessutom på att köpa några vårlika skjortor på Åhléns. Gillar deras klädutbud av modell större... brukar alltid finnas något av intresse där.


 Mrs Brown visade sig vara en mysig liten restaurang, och Hampus pasade på att ta en mamma och födelsdagsfirardotterbild.
 C-Es kusin Bengt bor i Malmö. Karin och Johanna har träffat honom och hans döttrar en hel del under den tid de bott i Malmö/Lund. Vi ville gärna ha med honom på födelsedagslunchen också.

 Bengt är den mest sociala människa  som finns, en glad levnadskonstnär som glatt  berättar om otroliga episoder som har hänt i hans liv, sen vi sågs sist. Plats för många skratt blev det. Tyvärr var inte hans båda döttrar med, de är jättemysiga töser. När man är i tonåren, så har man annat för sig än att äta släktlunch :)

Torskrygg på rotfruktsbädd blev det till lunch. Mrs Brown är en ekologisk restaurang som serverar en fisk och en kötträtt dagligen. Supergott... kändes riktigt nyttigt... och var dessutom prisvärt....


 Efter några timmars i Bengts trevliga sällskap gick vi tillbaka hem till Karin och Hampus. Födelsedagsfikat bestod av tartaletter, inköpta i konditoriet på "hörnan". Snacka om att ha allt nära när man bor centralt i storstan.
 Svårt att välja, men jag bestämde mig till sist för jordgubbstartaletten. Jordgubbarna smakade svensk sommar.
 Lite spel hann vi också innan hemresan, denna gång blev det GENI. C-E vann den jämna matchen.

Avslutade dagen på Falafel nr 1 med falafelmåltid för ungdomarna och kycklingkebab för mig och C-E. En fräsch god rulle för 40 kr.... Malmö är den bästa matstaden, alla kategorier.

Sa hej då - och lite mindre än tre timmar senare  var vi hemma. Det tar inte mer än knappa halvtimmen längre tid att köra över Värnamo, än att åka närmsta vägen över Halmstad.

En riktigt rolig dag.... Tack Karin, Hampus, Johanna och Bengt för att de gamla föräldrarna fick vara med om ett kul födelsedagsfirande. Och ha en bra födelsedagstisdag KARIN!
Längtar redan till nästa besök hos er!

3 kommentarer:

 1. Finns hur mycket god mat som helst i Malmö. Där kan man pröva nya smaker hela tiden. Ett tag sedan jag var där nu. Längtar dit. Själv var jag i vetlanda igår. Jag gillar också Åhléns utbud för oss. Har hittat en hel del där. Ha en bra arbetsvecka.

  SvaraRadera
 2. Så trevligt du verkar ha haft det - visst är det roligt med kalas - ffa att få träffas!

  SvaraRadera
 3. Att umgås med familjen finns det något bättre... troligen inte!

  Tycker nog mor ser riktigt nöjd ut, det lyser ur ögonen av stolthet! Kram Ingela

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas