tisdag 5 juli 2022

Mormorstisdag

.

De flesta tisdagar under året så åker vi till barnbarnskillarna. De har ledigt från förskolan på tisdagar, mormor och morfar är lediga från det vardagliga.  Ett år till kan vi fortsätta med mormor/morfarstisdagar. Sen börjar Konrad i förskoleklass och är uppbokad varje dag. K-P börjar året därpå.... ja, vi tar ett år i sänder och ser hur det blir.....


Idag blev det mormor/morfarstisdag på omvänt sätt. Två killar kom, tillsammans med sina semesterlediga föräldrar, till oss. Brukar inte bli så ofta som hela familjen dyker upp, vi träffas ju så mycket ändå. Men lite extra kul när det händer. 

De vanliga grejerna ( de som brukar användas då killarna övernattar) kom snabbt fram. Legot, ritattiraljer,,,,,  Killarna hann knappast innanför dörren innan det skulle fixas och donas.

Konrad ville åka till en kyrkogård, det hade han bestämt sedan tidigare.  Så varför inte besöka den plats där morfars alla förfäder har sina gravar?  Han ville ta med blommor till alla gravarna. En ros till varje grav. Nu har vi ingen rosengård, men en hel del trädgårdsblommor och vägkantsblommor, så det fick bli buketter istället.

 
Sju buketter hade vi med oss. Tre av gravarna har inte blivit pyntade på länge. Det såg riktigt fint ut med en  sommarbukett nedsatt bland stenarna.


Och visst är det spännande att besöka en kyrkogård.  Denna extremt gamla sten berättar om människor som föddes för 250 år sedan. 


Nästa anhalt var Glasets hus med sin legoutställning och möjlighet till legobygge. 

Lego är bästa "leksaken". Legobyggen aktiverar hela familjen. 


Konrads skapelse. En rymdbas....Snyggt!


Efter en god glass, lokalt framställd och inväntande på att en åskskur skulle gå över, så var det dags att gå rakt över parkeringen och till "Glasparken".  Killarna har varit här så många gånger nu, att det vet precis vad de vill göra. Utbudet är stort!


Gungor, det går alltid hem, trots att det finns mycket annat att välja på....

Konrad tyckte att alla skulle åka tillbaka till mormor och morfar igen, men  föräldrarna tyckte att nu fick det vara slut på "mormorstisdag" för idag.  Vis ses snart igen.... många gånger oftare än en gång i veckan, under semestertid.

Man hinner mycket på en dag....och idag gällde det att passa på att vara utomhus mellan alla regnskurarna.
20 kommentarer:

 1. Vilken bra dag det blev och kul att hela familjen kom med. Säkra kort till aktiviteter dessutom. Kyrkogårdar är intressanta att besöka så varför inte.
  Våra tisdagar ligger nere under sommaren och sedan får vi se hur vi gör i höst. Lilla I börjar ju förskolan då och på samma avdelning som lilla S. Förmodar att det bästa är att hämta båda barnen och inte ta en dag var...

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då blir det liv i luckan...med två stycken. Men det är kul! Kram

   Radera
  2. Ja, det kan jag tänka mig att det blir men vi vill inte göra någon skillnad utan ha samma nära kontakt med barnen. Nåja, det löser sig säkert.

   Kram

   Radera
 2. Så mycket ni hann med! Roligt att ni ses allihop så ofta!
  Ha en fin tisdagskväll nu! Eval8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir ju varje tisdag. Mamman jobbar 50% , på sitt "fasta" jobb, så hon är alltid hemma en stund. Och pappan kommer oftast hem till kvällsmat...//Anna-Lena

   Radera
 3. Trevligt att besöka gravar med barnbarn och hålla historian levande ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! 🙂

   Radera
 4. Jag gillar skarpt alla besöksställen där man tänkt på barnen och sett till att även de har sysselsättning. Nu är mina småttingar ännu för små för att pyssla och måla, men från nästa sommar så! Just nu är det vattkoppor hos minstingen så jag har hållit mig undan då jag har haft det själv o kan då få bältros, om jag nu uppfattat saken rätt. Vädret ja, det är inte så pålitligt, man blir en skur-gumma mellan varven. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken hade också för rig att man kan få bältros av vattenkoppor. Men svärsonen, läkare, förklarade att det är en myt. Bältros kan man absolut få, men inte från vattenkoppssmitta...Så lek på bara! Kram! // Anna-Lena

   Radera
 5. Att önska sig ett besök på en kyrkogård när man är fem år är aningen överraskande. Men varför inte. Kyrkogårdar är ju spännande och gravstenarna väldigt varierande beroende på när de sattes upp. Spännande för två killar:-)

  Lego är minst lika bra som iPads. Nej, lego är betydligt bättre:-)

  SvaraRadera
 6. Lego är absolut bättre. Och fint att vilja ta med blommor till gravarna. Jag är rå dålig på sådant! //Anna-Lena

  SvaraRadera
 7. Fin önskan, och att vilja ta med en ros till varje grav, vilken kille! buketterna var så fina på varje grav!
  Härlig dag tillsammans allihop! ,-) Fina killar, fina bilder!
  Jo,, såg du bad o hundbilderna i mitt blogginlägg ? Undrar bara om de sytes? ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 8. Visst syntes de! Dina fartfyllda, stänkande hundbilder. Superfina! Snyggt fotade. Är bara så dålig på att kommentera bilder! Och framförallt blev jag så uppriktigt glad att "höra från dej" igen. Så den känslan övervann allt annat!
  Kram fina tjej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha... nu fattar jag... konstig kommentar från mej! Satt i solen och fokuserade på text... mörka bilder var svåra att se i solljuset. Så knäppt! 🙂🙃🙂

   Radera
 9. Trevligt med dessa tisdagar även under sommaren. Och visst är det bra när killarna vet vad de vill göra. De är ju nära i ålder och då är det ju genast enklare med gemensamma aktiviteter. Våra barnbarnskillar har tre år mellan sig och oftast får vi då jämka. Numer är det bäst att ha en av dem i taget- Skillnaderna i intressen blir allt större Men lego förenar delvis.
  Gulligt och omtänksamt att vilja ha med blommor till alla gravar och att just också vilka besöka kyrkogården. Men mycket historia finns ju här.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. KP var väl lite för "ung" för att få ut något av kyrkogårdsbesöket.
   När vår generation var barn, iaf vi som bodde på landet, var kyrkobesök och besök vid gravar naturligt och vanligt förekommande. Synd att kyrkan inte var öppen, tyckte Konrad. Historia det också.. Ha det hott! //Anna-Lena

   Radera
 10. Så roligt att få träffa barnbarnen så ofta, hoppas det blir så med vår Samuel också! Så mycket roligt ni hittar på, Lego går alltid hem, och va spännande och annorlunda att de små vill besöka kyrkogården, men visst är det en spännande och vacker plats!
  Ha det gott! / Susjos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en glädje för oss att få träffa de små så ofta. Ava, i Malmö, träffar vi nog i snitt nästan en gång per månad.
   Killarna går på förskolan tre dagar I veckan. De dagarna är förstås också jättekul...och bra. Variation i tillvaron är inte dumt. Ha det gott! Kram

   Radera
 11. En riktigt bra mormorstisdag! kul att göra något tillsammans med hela familjen! Lego är verkligen en fantastisk grej!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så! Finns en hel del som lockar både stora och små, även i närområdet! Kram//Anna-Lena

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas