torsdag 21 juli 2022

Varmt!

 


33,4 grader visar termometern just nu, kl 15. 34 grader "sa" bilens temperaturmätare, då jag åkte från Gussjön för någon timma sedan. 

Vid Gussjöns badplats var det inte ett dugg trångt på förmiddagen. När jag lämnade platsen, så hade det fyllt på en hel del med folk. Ganska svalkande, där nere vid vattnet, då vindarna började ta i, vid lunchtid. Klart svalkande i vattnet.


Har tillbringat två varma dagar vid kusten, Halmstad. I går eftermiddag, då kvicksilvret sköt i höjden, så var det otäckt mycket folk både på strand och i vatten.  Och jag som inte gillar trängsel...
Nu var det bestämt att vi, som så ofta, skulle åka hem i går kväll. Inte mej emot att byta klibbigt saltvatten, med viss risk för brännmaneter... såg några enstaka... mot fräscht sötvatten utan störande blötdjur. Gussjöns vatten känns fräscht, då den strömmas igenom av Nissan. 


Varmt och gott i hjärtat kändes det att ha alla tre barnbarnen på plats i Halmstad.


De två stora har extremt kul ihop numera.  Karl-Petter hänger på då och då, men är nöjd att vara för sig själv eller med oss vuxna också.


Lite kallt i vattnet var det allt, speciellt i tisdags. På land blåste det en del, och då blir det ju extra kallt efter badet.


Inte helt fel med ebb. Nya öar och varma små sjöar dyker helt plötsligt upp.


Bra tillfälle att leta smådjur på, dessutom. Konrad fann både småräkor ( krill???) och små krabbor. Samt en stendöd flundra.  Karl-Petter letade, och fann, sandmasksbajs.


Klockan halv tio på tisdagskvällen,  ville två nattklädda femåringar gärna med på strandpromenad... Det är fint på stranden på kvällen.  Det där med kvälls och nattbad, har dock aldrig lockat mej....


Det blev två fina dagar, som värmer mormorshjärtat länge!

Dags att gå ut i värmen. Moln har dragit in, så det blir utmärkt att sitta i skugga och läsa en stund. 



27 kommentarer:

  1. Vilka sköna dagar och så fin samvaro med alla tre barnbarnen- Lycka!
    Härliga bilder! Och vid strandkanten finns det ju mycket för barnen att observera och fina fynd gjordes. Fastnade extra för de nattklädda barnen på kvällspromenad.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en härlig stund. Och ebb ger verkligen möjlighet till att utforska vad som döljer sig i sand och mellan stenar.Ha det gott! Kram

      Radera
  2. 34 grader - pust säger till och med jag. Men här var det "bara" 32,2 grader och det blåste, så det kändes helt okej.
    Kul med barnbarnen som leker i "geggan". Förstår dig helt ock hållet att det kanske ändå är roligare med en insjö utan konstiga djur, sand och salt mellan tårna;-)
    Men kul hade ni! Härligt att se att kusinerna kommer så bra överens. Bra tajming förresten med två som är jämnåriga;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte på det ! Bra tajmat! Lite synd om KP ibland, när han är lite utanför. Men ibland leker Ava tn stund med bara honom också.

      Radera
  3. Jag är inte avundsjuk på den värme som grasserar i stora delar av Sverige just nu. Föredrar det som finns här, molnigt, regnskurar, någon solglimt och måttliga njutbara temperaturer. Har nog varit närmare 24 grader på dagen... nu måttliga 14,5. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som om ett perfekt och njutningsvärt väder. Men det har gått bra idag. Bad på förmiddag och läsa bok i skuggsn på eftermiddag. Men lite värmetrött blir man allt

      Radera
  4. jo, vi hade +33 grader i skuggan i går, promenerade 13 km 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tok! Idag har jag bara promenerat efter gräsklipparen.

      Radera
  5. Härligt! Jag tycker kanske att det är aningens för varmt just nu. Men snart kommer man väl tycka att det är för kallt istället, så ingen idé att klaga ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aldrig blir man nöjd Ok med några varma dagar ...inte för många bara

      Radera
  6. Jo, nu är det varmt.....Härligt med barnbarnen vid sjön, skönt med lite svalka. Själv så låg jag i skuggan i går och sov, det var skönt.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man blir trött . Somnade i solstolen. Kram

      Radera
  7. Vilka härliga bilder och vilka sköna dagar du fick med barnbarnen! Min favoritbild blev den med de nattklädda femåringarna i det vackra kvällsljuset!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Låter skönt! Igår när Sonens familj var här var det 20 grader i vattnet. Förvånad upptäckte jag, när jag läste av termometern efter dagens förmiddagsbad, att det var 12 grader idag. Det trodde jag inte. Men det var skönt och det är huvudsaken. Eval8

    SvaraRadera
  9. Du måste väl känna skillnad på 20 grader och 12! Eller ni vinterbadare har kanske en hud gjord av pansar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kände jag att det var kallare, men vi gissade båda på typ 15.

      Radera
  10. Vilka härliga bilder på många badsugna!
    Själv förstår jag inte riktigt det där med klibbigt saltvatten. Här är vattnet kristallklart och rent och sandbottnen hård och räfflad. Kan inte bli bättre! Däremot så ogillar jag mjuka bottnar i badsjöar eller när man inte ser botten. Jag vill kunna dyka och kunna se allt när jag simmar under vattnet. Förstår att det är en smaksak så klart. Bra att det finns något för alla :D

    Kram

    SvaraRadera
  11. Har badat I Östersjön, på Öland, i Blekinge, i södra Småland. Jättefräscht vatten. Klart..men rätt kallt. Känns friskt, t.o.m friskare än Nissans vatten. Men vattnet i Kattegatt har betydligt högre salthalt, så för mej känns det klibbigt. Dusch efter bad känns nödvändigt
    Mjuka bottnar är superläbbigt! Finns fina sandbottnar i insjöarna. Klart vatten ...eller lite brunare, beroende på omgivningen.. Men dyker gör jag ju inte längre, behåller glasögonen på när jag simmar. Är inte jättenärsynt, utan skulle säkert klara mej utan, men känns tryggt att ha glasögon på så att man "hittar hem". 🙂 Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Underbara bilder på en härliga sommardagar ,och få vara med barnbarnen, sååå mysigt! Sista fotot på er alla är underbart! Nu har ni väl också fått lite svalare väder? Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  13. Sista fotot får nog bli första sida till den obligatoriska fotoboken till jul. Detsamma!

    SvaraRadera
  14. Vilken snygg badbrud jag skådar! Wow! Kul att kusinerna trivs tillsammans, jag hoppas detsamma för mina småtjejer som faktiskt just idag ska träffas och få umgås några dagar i Stockholm. De är ju så små, men kramas hejvilt när de ses! Jag saknar ju havet, skulle gärna ta salta bad, dock utan maneter som jag aldrig upplevt eftersom jag alltid bara hållit mig på ostkusten. Ha en riktigt skön helg, jag har ju följt dig o vet att du är ute på roliga äventyr
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Full fart! Det är så det är och dom jag trivs bäst... Två killar på besök från fredag till söndag. Just nu "nedladdningstid"... barnprogram på platta och på tv. Man kan ju inte samsas...
      Tack, tack... ibland lyckas fotona. Mest ser jag rälig ut... Kram

      Radera
  15. Härligt! ,-) Så kul kusinerna har tillsammans,-) Och vad mycket det finns att hitta! ,-)))
    Trängsel är väl inte jag heller så förtjust i på en badplats! Vilken varm dag, vi lät hundarna ha kul o bada, Tänte åka in till Vaxholm , men avstod , för varmt för hundarna! NU måste jag säga, inga mer gammal, och tant! Du ser skitsnygg ut! och inte det minsta gammal!
    Härlig dag ni hade! Halmstad är ju ur fint som helst! Var där en gång när jag var 11 år!
    Ha det fortsatt jättefint! KRAM från mig Primrose ,-)

    SvaraRadera
  16. Tack! Men ibland ljuger fotona.
    Ni får återvända till Halmstad med husvagn. Fin stad. Stora stränder. Hundbadet är på Västra stranden. Vi "bor" på östra. Kram!

    SvaraRadera
  17. Ok västra stranden, det ska jag ha i minnet ,-) isåfall ljuger alla foton ,-) på alla! KRAM!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas