söndag 31 juli 2022

Förskottsinbetalning

 - Du behöver ju inte betala in räntan i förskott, uttryckte sig vid något tillfälle min dotter, psykologen, då jag - som så ofta- oroade mig inför någon tillställning.

Visst har hon rätt... men ändå inte. Det kan vara bra att vara orolig, tänka att det blir fel, och sedan i efterhand kunna konstatera att det var superkul att träffas och umgås med nära bekanta och avlägset bekanta.

Jag har, vid enstaka tillfällen, sett fram emot en del möten, men blivit så oerhört besviken efteråt. Bättre att det är tvärtom.


Fyra av makens kusiner är uppvuxna utanför Linköping. Tre av dem bor kvar i området. Det var till en av kusinernas lantligt belägna hus, som "kvarvarande" morbror och moster, kusiner, kusinbarn och  kusinbarnbarn var inbjudna. Det är tredje gången som släktträffen ordnas. För fem år sedan var vi hos morbror utanför Varberg, för tre år sedan var vi hos makens syster som bor en km från oss.  Första gången var trevlig, förra gången, då vi var medarrangörer, var riktigt hemsk...

Igår var det bara trevligt! Kände mig så glad, då vi åkte hem från Östergötland...


Från vår familj kom även Johanna och Martin och killarna. Kul för Konrad och Karl-Petter att få träffa sin lille "tredjedelskusin". ( Vi kallar det så, släktförhållandet mellan kusiners barn)

Drygt trettio personer blev det, med ett upptagningsområde från en stor del av Götaland, från Staffanstorp, Varberg, Kolmården och Trollhättan..... Yngsta  deltagaren  var sju månader, den äldste var makens yngste morbror som fyller 75 i höst. Så härligt med blandade åldrar....


Fem hundar var med på träffen. Jyckar av olika storlek, ålder och ras. Lilly och Märta från Staffanstorp var riktigt  trevliga.


Ett del av oss passade på att avlägga ett besök på flygplansmuseet,  innan det var dags för gemensam middag. 
Riktigt kul tyckte killarna från Värnamo....



Lekplatsen utanför museet fick högt betyg.... och så fick ju killarna var sitt litet leksaksflygplan, inköpt i den "lagoma" souvenirbutiken.

God cateringmat serverades i församlingshemmet vid kyrkan, där de fyra syskonens pappa och makens äldste morbror har sin grav.

Tyvärr var ett par av de anmälda kusinerna förhindrade att vara med. Covid hade drabbat paret som skulle kommit från norra Skåne. Bara att konstatera, viruset är still going strong....Tråkigt nog...


Vid åttatiden var den roliga dagen till ända. Vi vände hemåt, två timmars bilåkning går ganska snabbt, speciellt som man under en bra stund hade utsikt över Vättern och den magiska solnedgången över sjön.



Mycket stillasittande blev det under gårdagen. Efter en sådan dag "skriker" den gamla kroppen efter att få röra på sig. Långpromenad alltså.


Får till och med möjlighet att delta i  tema "Skyltsöndag" idag, då jag gick förbi  den här roliga skylten i grannbyn.

 
Kreatur måste tycka att jag är väldigt intressant.  Jistandes vad de glor.....Undrar om det är för att jag ser konstig ut... eller om de är fulla av beundran för den tvåbenta tokan.....


Torpa Slottsteater hade premiär i fredags. "Alice i Spegellandet" var titeln på årets uppsättning. Vill gärna se de duktiga amatörernas traditionella ( ja, utom de två senaste åren då) sommarteater vid vackra Torpa.
Träffade på några grannar på förmiddagspromenaden,. Nämnde att jag tänkte åka och kolla på årets uppsättning i eftermiddag. De var på direkt, så jag fick både skjuts och trevligt sällskap . 

( Maken är inte lika teatergalen som jag. Han ville hellre se på Elfsborgsmatchen på TV. Blev tydligen 4-4, mot Häcken, ett av toppenlagen. Ett steg framåt. Ännu roligare är ju att Värnamo besegrade Hammarby. Riktigt stort)

Tyvärr var det inte ens halvfullt på teaterföreställningen. Hoppas och tror att det kommer mer folk på de kommande föreställningarna. Man kör fem föreställningar per vecka, under fyra veckor. Kul föreställning med mycket fart och fläkt. Och med ett budskap; tro på dej själv, kontrollera själv ditt liv, inse att du kan, inse att du är värdefull. 

Så borde jag ju tänka innan jag skaffar magvärk före de tillställningar som jag känner mig tvungen att gå på. Skippa förskottsbetalningen av räntan, alltså. Och tro att det blir bra, bara jag själv är positiv.




20 kommentarer:

  1. Härlig blombild nr 1 -)
    JA mycket bättre att oroa sig och sen tycka att det blev och gick jättebra! Det känner jag igen. Nej inte ett dugg lik min mamma! Jag är lik min pappa, till min mammas stora besvikelse! Kommenterar det här en gång till ,-)
    Kul att det gick bra!!! ,-)) Tredjedelskusin bra val av ord, men just nu så trött så det får jag grubbla på ,-)) Bostonterrier, så söta!
    Ja så kul att låtsas flyga! ,-)))
    Tråkigt att alla inte kunde vara med, covid på G igen!
    Men gud vilken härlig bild ,-))) Från hemresan , verkligen en magisk solnedgång!
    Rolig skyllt med hund utan trafikvett ,-))) Bra skyllt!
    Vilka åskådare du fick, ,-)) Vilken flax med teatren, kul!
    Ha det fortsatt fint! KRAM från mig Primrose ,-)

    SvaraRadera
  2. Alltid kul att läsa dina kommentarer! Vila nu! Det behöver du! Kram //Anna-Lena

    SvaraRadera
  3. Vad trevligt att ni kom iväg på tillställningen och att det blev så lyckat. Kul att barnbarnspojlarna också kom med- Och visst är flygmuseet spännande. Har varit där med våra barnbarnskillar.
    Kan känna igen mig. Jag är inte heller alls mycket för släktsammankomster och har sedan många år väldigt lite kontakt med släktingar. Men när det så blir av och jag bestämmer mig för att vara med har det varit väldigt trevligt.
    Vacker resa hem och en fantastisk bild.
    Trevligt med teater och hoppas det kommer fler besökare övriga föreställningar.
    Kram och trevlig kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Föreställningen är värd att ses. Mycket energi. Färgstark.Fartfylld.
      Ja, den bilden blev riktigt bra! Trots bilens hastighet längs E4an. Detsamma

      Radera
  4. Där ser du! Till viss mån förstår jag dig. Hellre att inte ha några förväntningar alls på ett event, för då kan man bara bli positivt överraskad, vilket du ju blev. Bäst att komma ihåg till nästa släktträff.
    Killarna var så finklädda, och "bebisen" så gullig - bakifrån;-)
    Är inte ett dugg kulturell, så jag hade nog troligen delat soffan med din man. Eller nej, jag hade struntat i fotbollen och legat på balkongen och laddat upp inför kvällens EM-final. Å det är precis vad jag gjorde;-)
    Att torska mot Värnamo på Tele2 är helt klart underkänt för ett lag som Hammarby som vill slåss om en topplacering. Undrar vad de skyller på den här gången... Att vara som jag Hammarby-fan är att slungas mellan hopp och förtvivlan varje år;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl så med Elfsborg också. Roligt när det går bra iaf. Och kul med uppstickaren från lilla Finnvedsvallen.

      Radera
  5. Me again: Glömde ju tacka för den himla roliga skylten. Vem vet, du kanske hittar fler på alla dina utflykter:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får kolla ! Finns ju inte så mycket skyltar i min del av världen. 🙂

      Radera
  6. Så skönt att det blev bra.
    Jag håller med dottern, säger det ofta till Maken. Dock brukar det handla om andra saker än att träffa folk.
    Nu är vi tillbaka i husvagnen efter att ha varit hemma ett par dagar. Så skönt. Sov gott! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi oroar oss för olika saker... Tror att många sätter in förskottsbetalning på räntan...Sov gott i husvagnen, du också!

      Radera
  7. Jag börjar tro att jag har en näsa som söker upp skyltar:) för här tittade jag in och visst fanns en skylt här också, just idag när det Skyltsöndag. Nå, skämt åsido så klickade jag på din kommentar inne hos BP, lite nyfiken av mig som jag är och glatt överraskad, utan förväntningar , blev jag. Så härligt du skriver, rakt upp och ner och delar frikostigt med dig av fina bilder. Tack !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är det raka rör som gäller. Min blogg... offentlig dagbok, med mängder av bilder. Alldeles för många...
      Skyltar har vi dåligt med på landet, men ibland så springer man på en..Tack för fina ord!//Anna-Lena

      Radera
  8. Tredjedelskusin är nog ett ganska vanligt uttryck i Sjuhäradsbygden. Det var ju skönt att tillställningen blev bättre än i tankarna. E4:an är bra transportväg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vacker väg, dessutom. Man har lite olika uttryck flr kusiners barn i olika områden i Sverige har jag märkt. Men vi vet vad som avses med tredjedelskusin. Men inte med brylling och två/tre/fyrmänninh eller vad det kan heta.

      Radera
  9. Vilka härliga foton igen! Så trevligt med slottsteater, vi har inte varit särskilt kulturella denna sommar. Kusinträffar har vi haft, både makens och min sida (jag har typ 35 kusiner, 11 födda i Sverige, min fars bröder krigsbarn som flyttade hit).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Få se om fega tanten får till en kusinträff på min sida. Har bara fem kusiner .. och vi har ingen kontakt ...utom på Facebook.Vore kul att ses...

      Radera
  10. Så glad att tillställningen blev lyckad, bådar gott för framtiden. Samtidigt känner jag igen mig, har tackat nej några gånger.,,kanske av feghet, bekvämlighet eller en känsla av olust. Du hinner med så mycket skoj och rör dig geografiskt på ungefär 100 gånger så stor yta som jag. Min radie går mellan Falun o Sundborn, mycket sällan någon annanstans. Avståndet är drygt en mil...
    Men nog har jag flängt i mina dar, inte mår jag dåligt av att vara lite mer stationär ett tag, eller långt tag, vem vet? Fantastiskt fint foto över sjön! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev ett väldigt fint gott av solnedgången.
      Förhoppningsvis känner jag mig mer bekväm vid nästa större event... men man vet inte.
      Stationär, det jag jag varit,på samma plats, i 43 år. Så visst behöver jag komma ut och röra på mig lite
      Hade det gott! Kram

      Radera
  11. Jag läste någonstans men kommer inte ihåg var att av allt som vi oroar oss för kommer 99% inte att inträffa. Det känns ändå lite hoppfullt. Samtidigt så är vi olika och det är väldigt olika hur vi ta oss an situationer. Härligt att det blev en bra och lyckad dag i alla fall.
    Så synd att det inte var större uppslutning till teaterföreställningen men ibland tar det lite tid för gamla traditioner att komma igång igen efter pandemin.

    Önskar en fin måndagskväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag fanns recensionen av föreställningen i Borås Tidning. Idel lovord! Tror att det kommer att locka fler åskådare till kommande föreställningar. Tror att det är 20 kvar. Hoppas att någon blir fullsatt!
      Tänkte för egen del gå på sista föreställningen för...gissningsvis... Fem år sedan. Då fanns det inte en enda biljett kvar..
      Ha en fin speciell dag! Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas