onsdag 19 oktober 2022

Höstfärgsnjutning

 


Nog är det så att man ( jag) vill ta tillvara så mycket man kan av de vackra höstfärgerna. Snart är de ett vackert minne blott...

Hösten är otroligt vacker. Tycker att höstfärgerna hållit i ovanligt länge i år. Löven sitter helt enkelt kvar på träden, trots att de för länge sedan tappat allt klorofyll. Kanske är det klimatförändringen som har den effekten. Frosten, som gör att löven slutgiltigt faller, kommer senare.


Det blev en tur till bokskogen igår, på "mormorstisdagen".  Mullekillarna satte igång med sina Mullelekar, då de kom ut i skogen. "Är Mulle hemma" ... eller som på bilden... en lek där man skulle vara troll, staty eller sten. Vi lyckades komma undan regnet. Senare på kvällen, regnade det ganska ordentligt.


Under natten klarnade det upp, och vi vaknade till en klarblå himmel. En halv minusgrad var det, då jag kollade strax före klockan åtta. Under de 15-20 meter som vi har till postlådan och morgontidningen, hann jag konstatera att det allt var lite småhalt och att  gårdagens regn bildat ett tunt istäcke.



PRO anordnade tipspromenad runt Mörksjön i Ljungsarp, under eftermiddagen. 

Vi lyckades locka med oss våra "unga" pensionärsgrannar. ( "Ägarna " till rosorna ovan)

Till min glädje kunde jag konstatera att det var ganska många "pensionärungdomar" som hade tagit sig till den vackra sjön för att gå på tipspromenad. 
Riktigt trevligt kändes det,  att träffa en hel del bekanta.



Promenaden runt sjön, i gott sällskap, var en riktig höstnjutning. Höstfärger i en blå vattenspegel... så vackert!

Vilken färg ett provisoriskt pass har, det hade jag ingen aning om. Det är tydligen rosa. Jag gissade på grönt, Så det blev ingen tolva. Bra, tycker jag egentligen. Jag är ju med i styrelsen, och även om jag var helt befriad från deltagande som arrangör idag, så känns det inte riktigt bra om styrelsemedlemmar tar hem priserna. En vinst blev det dock, ett paket kaffe fick maken på de lottade vinsterna. Ett paket kaffe är "mycket" värt i dessa dyrtider.

Oktober månads vackraste dag, det kanske var dagen idag....


18 kommentarer:

  1. Visst gäller det att ta vara på alla fina höstdagar och vara ute så mycket som möjligt. Än är det fortfarande fint men det kan snabb övergå till en grå och regnig november. Trevligt att hitta på saker tillsammans och kanske lära känna nya människor också. Här finns en pensionärsförening som jag ska titta närmare p.

    Kram och god kväll nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt att träffa gamla bekanta.
      Och riktigt glädjande att jag inte längre var yngst!
      Ska nog bli någorlunda fint väder i morgon... men rätt kallt. Man får börja vänja sig! Kram//Anna-Lena

      Radera
  2. Hej kollikock tjoar denna gamla Mulle-ledare. Idag var det verkligen fint väder. Började också dagen med en promenad. 4 grader var det när jag gick ut, 5,5 när jag kom hem igen. Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå! Hej kollikock, ropades det i skogen. Men ingen Mulle dök upp. Konrad trodde att han var och hälsade på sin kompis i fjällen..🙂 //Anna-Lena

      Radera
  3. Helt underbara bilder som alltid här hos dig. Så ni fick minusgrader. De slapp vi, men det var bara fem plusgrader i morse. Å precis som hos dig så sken solen från en klarblå himmel. Bara att tacka och ta emot. Det gäller att njuta så mycket man bara kan av varje solstråle som träffar en:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt värmande att träffas av solstrålar. Men kyligt i skuggan. Tack för snälla ord! //Anna-Lena

      Radera
  4. Tack för en ljuvlig höstlig oktoberdag! Så ser de inte ut här där jag befinner mig fastän vi nog känner av att det är höst men på ett helt annat sätt. Fina bilder! Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Förstår att det är stor skillnad! //Anna-Lena

      Radera
  5. Hösten är verkligen vacker. Vi har också del promenader här som Spf anordnar. Ibland tipspromenad, men också utan vinster. Nästa onsdag tänker jag vara med. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man skulle ju inte behöva ha vinster... egentligen! Ha det gott //Kram

      Radera
  6. Visst är det fint att fortfarande kunna njuta av alla vackra färger i naturen. Inser att träden snart blir kala men tills dess njuter vi. Och sköna promenader uppskattar jag ju också.
    Fint med en runda med killarna och även med PRO:
    Vackra bilder!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Härligt att kunna njuta av det naturen bjuder ... och jag som älskar hösten njuter varje dag :)
    En fin dag med barnbarnen, en trevlig tipspromenad och fina bilder ... tack för det!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En hösten är ju fin. Egentligen är naturen njutbar från mars till och med oktober... samt någon vacker vinterdag däremellan. Fyra minus nu på morgonen. Första riktiga frostmorgonen, då allt är vitt. Ha en fin dag! Kram //Anna-Lena

      Radera
  8. Ååååh ... ja du vet ju hur mycket jag älskar hösten och vandringar vid vatten. Jag bara sitter här och ler förnöjt när jag tittar på dina spegelblanka bilder. Vilken ljuvlig dag ni fick och vilka bilder.
    Men samtidigt så njuter jag lika mycket av de översta bilderna. Vägen in i hösten och bilden med barnbarnen.
    Inatt kom rejäl frost hit, vaknade till minus 4 och det är fortfarande alldeles vitt på grannens tak. Får se hur löven kommer att reagera. Men än ett tag ska ni nog kunna njuta av fina höstdagar!

    Kram och fin torsdag!

    SvaraRadera
  9. Fyra grader här också vid åttatiden.
    Körde till frissan innan veckans arbetsdag.
    Älvdans på sjöarna.
    Glitter i gräset.
    Guld singlar från träden. Vackert!
    Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  10. Tjusigt med speglingarna i vattnet. Hösten är härlig med frisk luft och fina färger. I natt hade vi vår första frostnatt, men just nu skiner solen. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycks ha varit så över stor del av Sverige! Vackert nu! Kram//Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas