söndag 16 oktober 2022

Stängt

 


Vemodstanten sitter med en klump i magen och tårkänsla bakom ögonlocken, då hon kollar på gårdagens bilder.  

Samtidigt känns det lite glatt i bröstet. Det var en så fin dag i Halmstad, på årets stugstängningsdag. Johannas familj ville gärna åka till sommarstället, en sista gång för denna säsongen. Och visst blir det extra trevligt och glädjegörande med de bästa av sällskap.


Det regnade nästan hela vägen, de dryga tolv milen ner till Östra Stranden. Som så många gånger tidigare, så upphörde regnet då vi kom till kusten.  Vattnet i havet var lite upprört och  det var väldigt lockande att gå precis i vattenbrynet. Men påföljd att det blev lite blött. Nåja, det blev inte värre än att det snabbt torkade.


Slutsuttit för säsongen? Inte säkert. Kan nog bli några fler fina dagar i höst.  Utmärkt placering, med fin utsikt över havet.


Lämnade stranden och tog småvägar mellan alla stugor, tillbaka till vår. Det är klart att man ska utnyttja de lekplatser som man passerar.


Efter lunch, så var det dags för morfar att stänga av vattnet och tömma systemen. Vi andra tog ytterligare en tur ner till stranden.


Konrad hade med sig en spann som han skulle fylla med musselskal och ta med hem till hönorna.

Kommer ihåg från det jag var barn, att man köpte snäckskal som gårdens hönor skulle få hacka i sig. Skulle antagligen ge bättre kvalitet på äggens skal... 

Tyvärr har jag en yrkesskada, och "måste" bara rätta till det som är fel. Det är inga snäckskal som vågorna sköljt in till stranden. Det är till 99, 9 % musselskal. Något enstaka snäckskal har vi funnit, då vi, under härliga sommardagar, letat efter vackra kalkskal.

Konrad fick snabbt ihop spannen full. Rena hönsgodiset med de salta skalen....



Solen bröt igenom molnen, och det blev riktigt gott väder, Så härligt att bara lyssna till vågornas skvalpande.....


Karl- Petter passade på att gräva sig ner till vattennivå. Är man fyra ( om en månad) så hör fortfarande grävande till favoritsysselsättningar. Stranden är allra bästa platsen för den sysselsättningen.


Hej då, stranden! Tack för i år. 

Det har varit en hel del fina dagar här under sommaren. De bästa dagarna på hela året, speciellt de gånger som hela vår niopersonersfamilj varit samlad. Hoppas att få uppleva sådana dagar igen.


Tillbaka till stugan. C-E hade tömt alla vattenbehållare och rör. Det var bara toalettstolen kvar, där det stod vatten, och där hällde han i glykol. Socker fryser inte...
Möblerna som stått på altanen sedan i april bars in i huset, matvaror plockades ner i en kasse, elen stängdes av och dörren låstes för sista gången denna säsong. 

Förhoppningsvis kommer vi ner till Östra stranden några gånger under vintern, oftast under det att vi kör förbi, på väg till Malmö. Men huset, det kommer inta att öppnas förrän det blir vår igen.  Allt är ju avstängt, så länge det är risk för frost.

Återkommer varje år till önskan att ha ett åretrunthus. Men det blir bara en önskan.... 
Samtidigt, vårt gamla hus, det fyller våra behov....



Njöt av höstfärgerna på vägen hem. Funkade bra att ta bild på Nissan, genom bilrutan. 



Fick t.o.m en bild på denna speciella växtplats. Tittar alltid på hur det ser ut på den trädbevuxna stocken, då vi kör förbi..  Tyvärr gör den sig inte lika bra i höstskrud, som den gör när den är sommarklädd. 

Den långa vintern står framför dörren. Inget jag ser fram emot. Men efter det, så kommer våren, Då får man öppna upp i Halmstad igen. Det är något att se fram emot.


24 kommentarer:

  1. Ja, det är som när vi drar hem husvagnen kan jag tänka. Vemodigt... Men med en känsla av tacksamhet över den gångna säsongen.
    Det ser härligt ut på bilderna. Jag och badkompisen ska hälsa på en gemensam vän som fyller 80 i veckan som kommer. Hon fyller på måndag, vi ska dit på torsdag förmiddag. Då ska vi passa på att bada,för hon bor i Mellbystrand. Å och jag har aldrig havsbadat ihop...
    Ha en skön söndag eftermiddag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade gått bra att bada igår. Vattnet kändes fortfarande ljummet... Men... Hade jag med mig baddräkt? Nej! Borde förstås ha en som ständigt finns i huset vid havet. Får tänka på det nästa år. Ha en god söndagseftermiddag! Kram //Anna-Lena

      Radera
  2. Jag kan förstå att det är lite vemodigt. Väldigt fina bilder fick du till i allt vemod eller kanske just därför.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var nog bra väder för foto igår. Tack, proffsfotografen!

      Radera
  3. Gissar att det alltid är aningen vemodigt att "stänga" för vintern. Men vi skriver ju i alla fall den 16 oktober, så det måste ha varit en lång vår och sommar i Halland. Å om den mörka årstiden går lika fort som den ljusa gjort i år, så är vo snart där igen.

    Hade inte den blekaste om att höns äter mussel-/snäckskal. Så mycket man lär sig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har nog inga hönor på din balkong! 🙂🙃
      Alltid vemodigt att stänga. Ser fram emot någon vinterpromenad längs stranden.//Anna-Lena

      Radera
  4. Så fint att ni kunde åka hit och "stänga" tillsammans. Och visst är det lite vemodigt men det kommer, förhoppningsvis, en ny vår.
    Jättefina bilder och jag fastnade extra för den där ni fyra går ner till stranden. Väldigt vacker och stämningsfull.
    Klart att killarna gräver och trivs med det och hönsen blir säkert jätteglada över musselskalen-
    Fina minnen har du med dig från fina dagar här i år.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis. Fina bilder.
      Det blev en väldigt bra bild på Johannas familj, då de precis passerade krönet på sanddyner.
      Får se om hönorna smaskar i sig musselskal, då vi kommer till Ulås på tisdag. Kram//Anna-Lena

      Radera
  5. Måste kännas lite speciellt när man måste stänga ner, men tiden bara rinner iväg så innan du hinner blinka är det kanske dags att öppna upp igen. Just nu ser jag fram emot julen...men ingen snö. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, snö vill vi inte ha... I allafall inte snö som smälter och sen ger isgata.Kram //Anna-Lena

      Radera
  6. nu är det ju pulka man får plocka fram, eller något annat roligt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej... Inget kul! Hoppas på minsta möjliga snö....//Anna-Lena

      Radera
  7. Förstår att det blir lite vemodigt att stänga igen för vintern. Men jag är säker på att det kommer några fler fina höstdagar så att ni kan åka dit, sitta på den vackra bänken och dricka medhavt kaffe.
    Och drömma om den dag våren har kommit så långt så att ni kan öppna stugan igen. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ack, vore vi där...🙂🌊🦋🌷// Anna-Lena

      Radera
  8. Måste vara trist att stänga ner stugan. Men så trevligt sällskap ni hade, bättre sällskap kan man nog inte få. Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så! Kram//Anna-Lena

      Radera
  9. Förstår att det kändes en smula vemodigt att stänga stugan för denna säsong. Ett tydligt bevis på att vintern närmar sig. Ni fick i alla fall fint sällskap och en bra dag. Dessutom så kommer det fler somrar och då kan ni öppna upp igen. En annan känsla!

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ka, då är det en helt annan känsla i magen. Ser fram emot den.. Kram

      Radera
  10. Ett stillsamt och vackert inlägg. Vackert vemod är något jag kommer att tänka på. Bild nummer två innehåller dramatik med det "vågiga" vattnet medan bild nummer fem innehåller ett höstligt lugn.
    Förstår att det känns vemodigt att stänga ner. Men du får njuta av att det varit en fin sommarsäsong med avkoppling och sköna bad och framförallt ... det kommer en ny sommar!

    Kram och fin inledning på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Kul att få bildkommentar. För egen del gillar jag bilden på Konrad som gräver musselskal. Färgerna harmoniserar så. Krsm! //Anna-Lena

      Radera
  11. Så fin nostalgi och lite vemod som krydda. Förstår känslan, har aldrig haft sommarstuga men det kändes väl likadant när sommarens campingturer med husvagnen var över. Jag hade förmodligen trivts som bäst där vid havet just denna årstid. I blåsten, kylan på en öde strand. Tack för fina foton, jag fick titta extra noga på stocken innan jag såg riktigt hur den låg där och bara låg....Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, lite så känner jag ibland. Skulle vilja kunna använda stugan mer på hösten och även på vintern. Men nu är den inte gjord för användning under de årstiderna. Får sitta hemma under takfönster och lyssna på regnet i stället. Kram//Anna-Lena

      Radera
  12. Att de känns vemodigt kan jag förstå, men tiden går fort och det kommer en ny vår :)
    Underbara bilder!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Tack fotoproffset. Var nog bra fotoväder i lördags. Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas