fredag 7 oktober 2022

Fem dagar

 


Har en fem-årsdagbok, där man skriver något om väder i en ruta på 2x3 cm samt något om vad man gjort under dagen, på fyra smallinjerade rader. Dagligen. Här måste t.o.m en sådan ordbajsare som jag fatta mej kort. När jag  satte mej vid skrivbordet i eftermiddags, så upptäckte jag att det inte blivit något skrivet på fem dagar. Ej heller här på bloggen. Dags att se tillbaka på veckan, alltså....

Måndag: 


PRO-styrelsemöte på förmiddagen. Blev så jädrans irriterad på bristande mötesdisciplin. Vi är inte tonåringar längre.

Tog en promenad i vackert väder efter lunch. Efter det, så var det lika bra att ta itu med sekreterar-uppgifterna, protokollskrivande och inbjudningar bl.a.

Tisdag.


"Mormorstisdag".... och morfarstisdag också förstas. 
Kanelbullens dag. Klart jag och killarna måste baka kanelbullar.


Funkade förvånansvärt bra. Konrad fick ånyo vara vara chefen och jag och Karl-Petter bagare. 
Vilket betydde att Konrad fick göra det som var lite "farligt". Värma mjölk till fingervarmt. exempelvis.
Karl-Petter var den som hade bäst strategi att kavla degen... samt att lägga på fyllningen.


"Chefen" körde "finliret", penslingen av bullarna och lagom mängd pärlsocker på toppen. ( Trodde att det skulle passa K-P, men det var nog för mycket finmotorik inblandat, för att han skulle känna sig bekväm med den sysslan.)

Bullarna blev jättegoda. Det gick åt en hel del bullar under eftermiddagen. På kanelbullens dag får man äta så mycket man orkar. Och visst är kanelbullar allra bäst då de är nybakade.... `?

Onsdag: 


Jobbdag mellan halv åtta och femton. Jobbade enbart med de yngre barnen, F, 1,2. Samt på fritids. En intressant... och icke oangenäm... erfarenhet för den som aldrig jobbat med barn i lägre årskurs än trean. 

Åkte till centralorten direkt då jag kommit hem och tog covid-spruta nummer fem.

Maken skulle ha "gubbapoker" på kvällen. Fem herrar i ålder 69- 73 år  träffas ungefär var tredje vecka, på mat, öl och poängpoker. Hade lovat att hjälpa till med huvudrätten, Jaktlåda. Passar ju bra i jakttid, och då alla utom maken är jägare. 

Ganska gott f.ö. att ha tv-kontrollen alldeles för sig själv en hel kväll.... : )

Torsdag:


Samma arbetstider som på onsdagen. Denna dag innehållande de normala musiklektionerna i åk 3-6. 
Regn och rusk, då jag åkte hem lite efter klockan tre. Ska jag ta en promenad? Neej, inte i det ruskvädret! Det blev TV-fåtöljen och de två sista avsnitten på "Tyst vittne" istället.

Fredag: 



 Det är idag det....
Jobb från 8.15 - 13. Dock ingen undervisning alls. Det handlade mer om tillsyn och glada tillrop.
Åkte med  åk 1-2 till simhallen i Tranemo.  Blev mäkta imponerad över hur bra simundervisningen var. 
När jag åkte med de större barnen, då jag "jobbade på riktigt", tyckte jag att den var under all kritik,  Blev riktigt glad av att se de tre simlärarna jobba med eleverna.


"Älgjakten börjar i morgon. då kan man inte gå några skogsrundor. Så det tänker jag göra idag: Ska du med?" Information och frågeställning till maken då jag kom hem.

Han skulle med, men tyckte att vi kunde ta bilen en liten bit och bara gå där skogen skyddar lite från vinden. 

OK.  Vi gick en  runda åt andra hållet, mot vad jag brukar gå. 
Det blir helt andra vyer, på det sättet....



Har nog aldrig tagit ett foto på "Görans dammar" från  detta hållet.


Nya vyer, det blir det lite då och då, när man bor i skogstrakter.  Det har avverkats mycket under de senaste fem åren. Mycket föryngringsyta, planteringar, blir det... men det är fortfarande mycket skog kvar. 


Tar alltid en runda i trädgården, då jag kommer hem från en promenad. Det är inte många blommor kvar. Ringblommorna håller i, ända tills det blir flera minusgrader.


Säsongens sista blomma, det är den rosa krysantemumen.  Vacker, men också vemodsframkallande... 
( som så mycket annat)..... När den rosa blomman slår ut, då är det HÖST. Och det är det ju.  
Trodde att träden skulle stå alldeles kala efter de senaste dagarnas blåst.... men det gör de inte. Gott att få njuta av höstfärger några dagar till.

Fem dagar sammanfattade. Gott så. I morgon väntar Åsa-Nisse ( i Borås) med grannpojken i huvudrollen. Mikael Riesebek, goda vännen Karlas ( tyvärr borta sedan dryga två år) son. Tror att hans sambo, Jeanette Cappocci, också är med. Ska  bli kul att se Micke på scen igen. ( Och Nettan) Föreställningen gick på Vallarna i Falkenberg i somras och har fått bra kritik..... även av dem, som liksom jag, inte är så förtjusta i "buskis". 

Tänkte åka till barndomshemmet och ta morgondagens promenad  innan förställningen, men där är det också älgjakt. Inte läge för skogsrunda ... Men det visade sig att bror och svägerska också har biljetter till Åsa-Nisse, så vi ska träffa dem på stans bästa pizzeria ( Granada) innan vi åker till Åhaga. 

Men mer om detta nästa gång... förhoppningsvis ska det inte behöva gå fem dagar tills dess...

26 kommentarer:

  1. Jaktlåda har jag inte hört talas om, så jag fick gå in på länken och titta, såg gott ut! Jösses vad du hinner med på en vecka, imponerande! En simhall med massa barn..då skulle min hörsel gå "bananas", puh! Fint att simlärarna jobbade bra med barnen!
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det! Ljudet är ju tröttande för alla. Nu var det bara fjorton barn, men det blir ändå mycket ljud i hallen. Det värsta är värmen och fukten. Den blir man också trött av.. Kram

      Radera
  2. Fem-års dagbok har jag försökt med två gånger. Jag lyckas inte. Det blir så kort och torrt så jag ger upp.
    Styrelsemöten med "ostyrda" ledamoter har jag svårt för.
    Fina höstbilder. Tycker det ser ut ungefär som här. Här är en del lövträd nästan kala, men det finns också de som har stor mängd gula löv kvar. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får njuta av de sista höstfärgerna!
      Har gjort klart en femårdagbok tidigare. Får bli enstaka ord. Funkar att gå tillbaka om man vill kolla upp något! Ha det gott!

      Radera
  3. skönt att barnen kan simma (min aktivitetsklocka säger att jag sover gott 🙂

    SvaraRadera
  4. Ja, inte hinner man med att blogga när man är så upptagen som du är;-) Du älskar ju vara aktiv, och det fick du ju verkligen vara den här veckan också. Känner att du stortrivs med tillvaron:-)
    Höstfärgerna ÄR vackra, men jag föredrar ändå grönt, för då är det antingen vår eller sommar;-) Åt andra sidan - hellre vackra höstfärger än vitt;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tråkiga är ju att det vita kommer därefter. Tre årsrider räcker för mej. Men dom vill jag gärna ha!

      Radera
  5. Verkligen en fartfylld vecka och med en hel del trevligheter av skilda slag. Och just variationer i vardagen ger ju mycket. Och att du ser ut att trivas framgår ju.
    Visst är hösten vacker med sina färger. Och skönt att passa på att ta dagarna till vara.
    Att kunna simma är ju så viktigt men numer verkar det inte som om föräldrar satsar så mycket på det. Förr simmade ju många barn 25 meter innan de började klass 1 då man hade undervisning i förskoleklass. Har förstått att den på många platser tyvärr är indragen.
    Önskar dig en skön helg.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Simning är viktigt att kunna. Och en glädje att kunna. Kul att Tranemo kommun verkligen satsar på simundervisning!

      Radera
  6. Så kul med en veckorevy även hos dig, eller nästan en. Så vackra bilder du tar av hösten, av barnbarnen som bakar (och du med fastän du inte syns), ja, mycket har du hunnit med. Man märker det bra när man ser sig bakom.
    Ha en fin helg med vackra höstfärger!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev ju nästan en veckorevy. inte helt fel. Speciellt när man inte prioriterar bloggen och det finns så mycket annat som drar. Kram

      Radera
  7. Jag har tioårsdagbok. I början var det svårt att skriva så lite, men nu har jag vant mig. Är inne på min tredje.
    Kanelbullarna ser goda ut. Det blev ju bullar här också.
    God helg! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är bara inne på år nio ännu. Men visst är det ett bra sätt att snabbt kolla något man vill kolla upp. Kortfattad och lättläst! Go kväll!

      Radera
  8. Du är superaktiv, förstår jag. Du lägger mycket rolig tid på barnbarnen och det är rätt. Där är jag avundsjuk på alla er som har barnbarnen nära.
    Jättefina och vardagsnära bilder!
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sex och en halv mil bort. Och 25 till Ava. Det finns de som har dem inom gång/cykelavstånd. Men 50 min med bil är ok. Kram. Och tack!

      Radera
  9. Vilket trevligt dagboksinlägg! Kanelbak med barnbarn och höstfärger på naturpromenad, vad mer kan man begära. Jaktlåda blev jag intresserad av och kollade receptet, definitivt något att testa. Säsongen sista blomma ... det lät vemodigt. Här blommar faktiskt fortfarande mina blå flox. Men min hosta börjar se ut som din ... gul och slemmig (visst lät det konstigt om man inte vet att det är en växt jag pratar om).
    Ha nu en trevlig helg!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska ta bort slemmiga bladen i morgon. Brukar klippa ner en bit...
      Och plocka ur grönsaks/ fröblomsterlandet.
      Mer vemod!
      Nä, hostan, den kan se ut på flera olika sätt! 🙂🤣
      Tack och kram!

      Radera
  10. Vilka bra fem dagar du har haft. Bullbak med barnbarnen är alltid trevligt men också bra dagar i undervisningens tecken. Sedan den tragiska dödsolyckan här har simundervisningen styrts upp rejält. På vår skola har vi allt iakttagit mycket stor försiktighet och haft en helt annan bemanning än vad som krävts. Det har känts tryggt och bra.

    Vilken trevlig kväll som väntar. Buskis är väl inte min grej heller men ni får garanterat skratta gott.

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
  11. Hade inte åkt på den föreställningen om inte vår granne och goda vännens son haft huvudrollen.
    Hoppas att gå skratta. Och så går jag ju träffa bror min också.
    Ha det gott med tjejerna! Kram

    SvaraRadera
  12. Det blir så ibland att så mycket annat pockar på uppmärksamhet så datoriet får en paus.
    Jag har också en sådan dagbok, ryms inte mycket där, men det viktigaste kan man skriva upp.
    Härligt med bakande barnbarn. De ser också så engagerade ut.
    Vackra höstbilder och fina blommor bjuder du också på.
    Känner igen detta på pensionärsmöten, mycket med prat och lite verkstad, som det heter.
    Trevlig helg!
    Kram från Wiolettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir lite irriterade över den lilla verkstaden. Man kanske vänner sig! Tack och kram! //Anna-Lena

      Radera
  13. Många fina bilder! Och de klart sötaste bullbakarna, självklart blev resultatet superbra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Goda bullar! Och tack!//Anna-Lena

      Radera
  14. Själv är jag helt utmattad och hörselskadad efter en eftermiddag med två to-åringar! Jag är så impad över din hand med ungar. Inklusive dina barnbarn, du är pedagogisk och tålmodig (?). Jag har jobbat rätt mycket inom vuxenundervisning både på banken och med flyktingar och trivts bra, men barn har jag inget tålamod med, o skäms över det. Visst blir vyerna helt annorlunda när man vänder och går åt andra hållet! En händelserik vecka tycker jag att du har haft. Jag kämpar på med min 5-årsalmanacka, inne på andra året, men glömmer ju bort den för ofta...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försöker komma ihåg.
      Gillar barn.
      Kan inte förstå hur många av dessa härliga nya människor kan bli till elaka, sura, prudentliga vuxna.
      Har ju alltid jobbat med barn... Mest mellan 9 och 13 år. Men även de mindre är goa! Kram!//Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas