lördag 28 november 2009

Juljakt

Jakten på julen har inletts.I fönster och i trädgårdar kan man se att denna jakt redan från dag första advent minus en dag, har gett stor utdelning. Ljusstakar och julstjärnor lyser upp inne i husen och i trädgårdar har mängder av vackra ljuskreationer installerats. I några trädgårdar har även mindre smakfulla dekorationer satts upp, kulörta ljusslingor i blandade färger tycker jag personligen är på gränsen till sanitär olägenhet. Passerade ett hus mitt i ett mindre samhälle, där jag verkligen beklagar omgivningen att de måste stå ut med dessa kulörta förskräckligheter i över en månad. Men smaken är ju delad, och än finns ingen lag som säger att man inte får terrorisera sin omgivning med grälla ljuschocker.

Julmarknaden på Torpa och på Hofsnäs var i vanlig ordning riktiga kvalitétsmässor. Köpte traditionsenligt en krans att hänga på dörren. I år undvek jag de de röda frigolitäpplena, eftersom de inte blir så vackra när småfåglarna ser dem som lockande delikatesser. Av Kurt köpte jag som vanligt ekologiskt odlade potatisar och morötter.


En nyhet för året var Maggan Olsson läckra smycken, kuddar, slipsar och förkläden fantasifullt tillverkade av diverse järnskrot, gamla jeans och avlagda kökshanddukar. En verklig förgångare vad det gäller att tänka återanvändning. Köpte ett härligt halsband, som verkligen passar på en storvuxen person som jag. Att jag sedan fick halsbandet i en ask tillverkad av en gammal glansig tidningssida, gjorde återvinningstanken helt fulländad.


Vill någon köpa ett snyggt recykling-halsband, så kan man beställa genom att ringa Maggan på tel 070-5187644.
Ytterligare ett vackert långhalsband, med färgade hjärtan och en röd kula fick jag av äldsta dottern i dag. Synnerligen smakfullt.
Hon och sambon, samt sambons föräldrar gästade oss under dagen och gjorde sällskap till vackra Torpa/Hofsnäs. Egenvalda julklappar till dottern kunde också inköpas, bl.a. en tomtelykta (med katt) som fanns i gammelgården på Hofsnäs.

En synnerligen trevlig dag - utom för Fritz, som på katten egen dag, fick se sig utestängd eller instängd, därför att Molly denna dag var det husdjur som fick fritt tillträde till alla platser i huset som hon ville ta i anspråk, och detta i trygg närhet av hussar och matte.


Nu är Fritz frigiven från sin fångenskap igen, och han går omkring och nosar och undrar " Var hundan är hunden? Jag känner ju lukten, men ingenstans finns den som den otrevliga lukten utsöndrat har."

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig om de kulörta ljusslingorna. Jag har en istappsslinga med kallt blått ljus på verandan. Annars är det vanliga vita som gäller helst LED för det är energisnålt.

    Hoppas kunna gå på julmarknaden i Apladalen nästa söndag. Missade helt julskyltningen idag p g a körövningen. Genrep i 5 timmar. Pust!

    ha en bra första vecka i advent!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas